Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Miért jó Győrben élni?

Szerintem Győr, mint lakóhely minden korosztály számára ideális választás. Nekem ez a szülővárosom, ma is itt élek. Győrben diáknak lenni remek dolog. Ha valaki idehaza szeretné diákéveit eltölteni, erre a célra szerintem városunk a legmegfelelőbb.
A megyeszékhelyen rengeteg általános iskola és gimnázium található, amelyek közül jó néhány különböző orientáltságú. Van Győrben sport-, képzőművészeti-, és balettiskola is, ami Budapest kivételével ritkaságszámba megy szerte az országban.

A város gimnáziumaiban pedig kiváló alapokat sajátíthatunk el, amiből csak profitálhatunk, amikor a pályaválasztásra kerül a sor, valamint jókora előnyre teszünk szert más, kisebb városok gimnáziumaiból felvételiző diákokkal szemben. Már ezért is megéri Győrben tanulni. Akik pedig itt képzelik el egyetemi éveiket, azoknak remek lehetőséget nyújt a Széchenyi István Egyetem. Egyrészt kiváló ugródeszka, ha valaki az Audinál szeretne elhelyezkedni, ugyanis a német cég előnyben részesíti az itt diplomát szerzett hallgatókat, akik egyre több szak közül választhatnak. Ez egy olyan sajátsága a városnak, amely csak nálunk található meg. Másrészt pedig az egyetem saját kosár-, és kézilabdacsapatának is tagja lehet.

Győrben szinte minden sportágat kipróbálhat az ember - én a kézilabdát választottam, amit a SZESÉ-ben űzök, amely az egyetem sportegyesülete. Sok barátom jár evezni, gyakran rendeznek országos versenyeket is a Dunán.

A széleskörű buszreformnak köszönhetően nem jelent akadályt a város egyik végéből a másikba való gyors eljutás, amelynek bizonyára mindannyian örülünk. Én is sokat közlekedem busszal, és mindenképpen pozitívan érintett a változás. Nagyban megkönnyíti az ember dolgát, ha nem kell minduntalan átszállnia, és különböző buszmegállókban várakoznia. Akik pedig a szórakozást részesítik előnyben, azoknak kapóra jön az egyetem tőszomszédságában lévő szórakozóhelyek valamelyike.

Ha valakiket inkább a kulturális kikapcsolódási lehetőségek vonzanak, azok is megtalálhatják számításaikat. Például a Győri Balett színvonalas előadásai igazán remek felüdülést jelenthetnek az igényesen kikapcsolódni vágyók számára.

Továbbá Győr magával ragadó belvárosa szintén vonzóerő lehet azoknak, akik a jövőjüket a Négy folyó városában képzelik el. A nemrégiben felújított Széchenyi tér, szökőkútjaival, kávézóival, valamint a Bencés templommal egyetemben a város egyik legszebb részévé vált. A kulturális élet szerves részét képező, évente megrendezett fesztiválokon kicsik és nagyok egyaránt szórakozhatnak. Ezekre a rendezvényekre egyre több vidéki család is ellátogat, ami szerintem mindenképpen jó dolog.

És végül, de nem utolsó sorban egy szerintem kiemelten fontos szempont: Ausztria közelsége. Sokan e miatt választják Győrt, mint lakóhelyet. Akár vásárlás, akár múzeumlátogatás céljából gyorsan megközelíthető Bécs, ami Győrtől mintegy 130 kilométerre fekszik.

Akármelyik szempont miatt is, de ha valakiben kedvet ébresztettem arra, hogy Győrben éljen, akkor azt hiszem, írásom elérte célját.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr, ahol egy álom valóra válhat

Egész pici korom óta számomra Győr álmaim városa. Nagy izgalommal vártam, amikor Győrbe készültünk.… Tovább olvasom