Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Miért dráguljon a távhő?

Győr - „Kiderült, hogy igazunk volt: Győrnek nincsenek költségvetési problémái és az iparűzési adó biztos bevételt jelent számára. Így a távhődíjemelés terhét is képes lenne levenni a lakosság válláról" – szögezte le tegnap Neupor Zsolt, az MSZP győri elnöke.
Az önkormányzati képviselő így fogalmazott: „a Fidesz állandó panaszkórusával ellentétben – ahogy megjósoltuk – az iparűzési adó 15–16 milliárd forint bevételt jelent a városnak. Nem igaz tehát, hogy Győrnek költségvetési problémái lehetnek és, hogy az iparűzési adó nem biztos bevétel számunkra." A párt győri elnöke ebből azt a konzekvenciát is levonta, hogy rendelkezésre áll a fedezete az iparűzési adó csökkentésének, a fiatalok első lakáshoz jutása támogatásának, s a strand felújításának is, jól lehet, ezeket a javaslatokat a költségvetés elfogadásakor leszavazta a jobboldali többség.

Az MSZP-vezető így a megemelt távhődíjjal kapcsolatban (lásd a Kisalföld tegnapi számát) is úgy véli: a nemzetközi gázáremelésből eredő nyomást az önkormányzat képes lenne levenni a lakosság válláról. Hiszen – érvel Neupor Zsolt –, míg a lakóknak ez havi 3–5 ezer forintos emelést jelent, a város költségvetésének még 1 százalékát sem éri el.

„Álságosnak tartom egyébként, hogy ezt az áremelést kevésnek nevezi az a politikai erő, amelyik féléve 300 forintot népnyúzásnak tekintett és aláírásokat gyűjtött ellene."

A havi 3–5 ezer forintos teher érzékeltetéséhez tartozik az adalék, ami a közgyűlésen elhangzott: a távhőszolgáltatást igénybe vevők 45 százaléka részesül állami vagy önkormányzati támogatásban – mutatott rá Neupor Zsolt.

Más közgyűlési kérdéseket érintve a politikus kifogásolta, hogy az ETO Parkban megnyíló okmányirodában a nyitva tartás hétfőtől vasárnapig tart. Mint fogalmazott, ez igencsak ellentmondásban áll azzal, hogy a KDNP nemrég tüntetést szervezett egy kereskedelmi lánc üzlete előtt a vasárnapi nyitvatartás ellen. „Kérdezem: egyszerű politikai akciónak tekintették ezt, esetleg elfelejtették-e a programot, miközben a saját önkormányzati dolgozóikat vasárnapi munkára kötelezték? – kérdezi az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem találtak bombát a Répce utcai panelban

Győr - Bombához riasztották pénteken fél tízkor Győrben a rendőséget egy Répce utcai panelházhoz. Az… Tovább olvasom