Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Messze a mezőny előtt a széchenyis tésztahíd

Győr - A Széchenyi-egyetem tésztahíd-építő diákjai a minap „riasztóan" nagy fölénnyel állították föl új világcsúcsukat a kanadai Kelownában rendezett világbajnokságon.

Pozsonyi Norbert és Tótiván Aliz szerkezetépítőmérnök-hallgatók 443,58 kilogramm teherbírású tésztahídja messze a mezőny előtt hozta el a pálmát: az utánuk következő kanadai ezüstérmeseké mindössze 98 kilogrammot bírt ki. Összehasonlításként: a tavalyi, szintén magyar nyertes híd még „csak" 353,62 kilót bírt el. Üröm az örömben, hogy kategóriájukban idén már a tízet sem érte el az indulók száma. A magyarok meggyőző fölénye a világ számos országának versenyzőjét már az indulástól is visszariasztotta.

– Korábban hollandok, angolok, sőt, még irániak is neveztek a világbajnokságra, mára jószerivel a kanadai vendéglátókkal maradtunk versenyben – mondta el a Kisalföldnek Pozsonyi Norbert többszörös világbajnok. Az úgynevezett „nehézsúlyú" mellett idén a pille kategóriát is ők nyerték: az előbbiben a legfeljebb 1 kilogramm tömegű hídnak kell minél nagyobb terhet elbírnia, az utóbbiban pedig 2 kilogramm terhet kell a lehető legkisebb tömegű hídnak legalább öt percig megtartania.

443,58 kilogramm: Ennyit bírt ki a győriek világbajnok tésztahídja.
443,58 kilogramm: Ennyit bírt ki a győriek világbajnok tésztahídja.

Pozsonyi Norbert a műhelytitkokról semmi különösebbet nem árult el. „Talán az elszántság" – mondta. Száraz, olasz durumtésztából építik hídjukat, csak a csomópontokat  ragasztják. Egyetlen előnyüket a sok gyakorlásban látja: már három és fél éve építgetik szorgalmasan szilárd szénhidrátszerkezeteiket.

„Nehézsúlyú" felnőtt világbajnokokként most 1500 dollár ütötte a markukat. Erre nagy szükségük is volt, hiszen csak az utazásukat fedezték szponzorok, a brit-kolumbiai szállást és a kellékeket saját maguknak kellett állniuk. 

Olvasóink írták

 • 4. pampus 2009. március 11. 15:00
  „Most, hogy egy trágyaszakértő is hozzászólt elolvastam e semmit mondó cikk tartalmát! Érdekes, hogy az egyetemeken mit tanítanak! Tehát trágyának való dolgot ragasztanak össze, hónapokig és 1500 dollár jutalom ért! Milyen okos emberel, akik értelmesebb dologra nemképesek? Úgy tudom , hogy az ilyen emberekből lesz egy újabb "Legnagyobb Magyar" csak ne, megerőltessék magukat, nehogy végezzék ahol Ő az utolsó éveit töltötte.”
 • 3. ttt111 2009. március 11. 14:37
  „ha majd te is csinálsz hasonlót akkor leszólhatod..de inkább akkor se mert akkor már rájönnél mekkora munka van vele...ja de te el se jutnál odáig mert ilyen buta parasztoknak csak a trágyapakolás megy...”
 • 2. pampus 2009. március 11. 10:39
  „Nem csak "Istenek a fejükre estek" hanem egyre nagyobb divat a semmiérő bohóckodás. Igaz még politikus lehet az efféle tudású mérnökökből.”
 • 1. Poltergeist 2009. március 10. 11:28
  „Szép munka volt gratula.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már hét szivattyútelep dolgozik a megyében

Győr-Moson-Sopron - Nem nőtt tovább a belvízzel elárasztott terület a megyében, ami továbbra is… Tovább olvasom