Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Menetközben kinyílt szervizajtó okozott súlyos fejsérülést

A mentők értesítették a kapitányság ügyeletet az elmúlt napokban, hogy Győrben, a Gárdonyi Iskola elől egy férfit szállítottak kórházba súlyos fejsérüléssel, az éjszakai órákban.
A vizsgálat eddigi adatai alapján a helyi járatú autóbusz szerelőajtaja menetközben kinyílt és tarkó tájékon ütötte azt a 34 éves, helyi illetékességű férfit, aki az iskola előtti járdán közlekedett. A védőkorlát úttest felőli oldalán haladó gyalogost a nyitott szervizajtó olyan erővel ütette meg, hogy eszméletlen állapotban esett össze a földön. Egy járókelő talált rá, ő értesítette a mentőket.

Az autóbusz sofőrje vélhetően nem vette észre, hogy a jármű jobb oldalán lévő szervizajtó kinyílt, majd a balesetet követően letörött és az úttestre esett.

A Győri Rendőrkapitányság közlekedési osztálya műszaki szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Szeles1979 2012. október 24. 14:48
  „Ócika!
  Olvasd el a véleményeidet, és akkor rájössz arra, hogy nem teljesen úgy van, ahogy az imént leírtad!!!
  No comment!”
 • 25. Ócika 2012. október 24. 13:54
  „Kedves Szeles1979!

  Ha végigolvastad, azt is láthattad, hogy sajnálom a férfit így ismeretlenül is, de ennek ellenére a cikkben leírtak alapján úgy gondolom, hogy a balesethez hozzájárult Ő is. Ez nem emberség kérdése, csupán a már megtörtént esetről az a véleményem, hogyha a járda azon részét használta volna, mint amit általában az emberek, akkor a busz műszaki hibája ellenére sem történt volna meg a tragédia. Azt is leírtam, hogy ennek ellenére természetesen annak a buszajtónak nem lett volna szabad felnyílnia. Ha ezt a véleményemet embertelennek találod, akkor sajnálom.”
 • 24. Ócika 2012. október 24. 13:45
  „Bocs katuc77, de csak abból táplálkozhatok, és arra reagálhatok, amit az újságcikk írt. Egy szóval nem írta sem a párja, sem Te, hogy nem úgy történt, ahogy a cikkben megjelent. A cikk szerint a védőkorlát úttest felöli oldalán történt a baleset, erre tudtam reagálni, hogy ép eszű ember ott nem sétálgat, és ezt a véleményemet továbbra is fenntartom. Szerintem ezzel senkit nem bántottam meg, ez a véleményem, sajnálom, ha nem tudod elfogadni.
  A gyerekeidet sem sértettem meg, csak óva intettem attól őket, hogy elhiggyék, amit leírtál, hogy ott szabályos sétálgatni.
  Ja, és ha Te olyan jól tudod, hogy mi történt, akkor miért nem írod le? Talán akkor másként látnák a többiek is, addig viszont továbbra is marad az újságcikk és a véleményünk, ha tetszik, ha nem.
  Buszsofőr ismerőssel meg én is el vagyok látva, köszönöm, de nem vagyok olyan ostoba, hogy a védőkorláton kívül sétálgassak!”
 • 23. Szeles1979 2012. október 24. 13:38
  „Kedves Ócika!
  Elég fura elképzeléseid vannak olyan dolgokról, amit pontosan nem is ismersz!!!
  Katuc77-tel egyetemben én is csak gratulálni tudok. Nagyon emberséges személyiséged lehet!!!”
 • 22. katuc77 2012. október 24. 08:17
  „Kedves Ócika!
  Fogalmad sincs, hol és hogyan történt az eset. Te az újságcikkből "táplálkozol", míg én a tényekből, melyeket sokkal pontosabban tudok. Ne szólj hozzá olyan esethez, amiről fingod sincs, hogy történt. És főleg ne így. A gyerekeimről pedig ne tegyél említést, mert én sem tettem!
  Ha pedig ki szeretnéd próbálni gyakorlatban a történteket, akkor szólj, mert van néhány buszsofőr ismerősöm!!! Csak szólj!”
 • 21. Ócika 2012. október 24. 00:33
  „"Kedves" katuc77!
  Nehogy már megmagyarázd, hogy a füves részt kívülről határoló korláton kívüli 20 cm-es helyen szabályosan sétált! Egy felnőtt férfi sétálva szabályosan amúgy sem fér el ekkora helyen. Furcsa elgondolásod van a szabályokról. Ezért van annyi baleset, mert egyesek így gondolkodnak, mint Te!
  Remélem a gyerekeidet nem arra tanítod, hogy ott sétáljanak, mert az szabályos! Mert ha Te így gondolod, akkor én is gratulálok Neked!”
 • 20. katuc77 2012. október 23. 16:48
  „"Kedves" Ócika! "Kedves" Mankapunka!
  Az általatok írtak nagyban minősítenek Benneteket!
  A korláton kívül, de nem az úttesten sétált a fiatalember(azaz szabályokat betartva). Ezt a térfigyelő kamerák is megerősítették. Az autóbusz oldalsó nyitva lévő vagy kinyilodó ajtaja a fiatalembert 1,8 magasságban fejen találta el. Ha mindezt nem hiszitek el, akkor próbáljátok ki a gyakorlatban saját magatokon!!!
  Ahogy a hozzászólásom elején is írtam: az általatok leírtak minősítenek Benneteket! Az eseménynél súlyosan megsérült valaki(életmentő műtéten esett át), Ti pedig össze-vissza írtok mindent szerencsétlenre. Amennyiben Ti már átéltetek volna a saját családotokban hasonlót, akkor valószínűleg nem így állnátok hozzá a dologhoz! Gratulálok Nektek! Remélem egy kicsit elgondolkodtok, mielőtt a következő hozzászólást - bármely cikk esetén - megírjátok!
  És még egy dolog, mely már nem Nektek szól: Kisalföld Volán füle botját nem mozgatta meg az eset óta, hogy szóvivőjén keresztül bocsánatot kérjen a súlyos sérült fiatalembertől ill. családjától!!!!”
 • 19. babus18 2012. október 19. 18:32
  „Sziasztok!!Akkor pontosítok:A gázdugattyúk szerepe az ha nyitva van az ajtó akkor az úgy is maradjon!Lehet valaki nem csukta be azt az ajtót és azért nyílt ki.Nem minden esetben rögtön a gyártónak kell nekiesni!A sérült Úrnak mielőbbi jobbulást kívánok!!!”
 • 18. bandikaa 2012. október 19. 11:23
  „Furcsa elképzelései vannak a közlekedésről annak, aki a járdán közlekedő gyalogost bármilyen mértékben hibáztatja.
  1. A korlát nem azt korlátozza, hogy a mögötte lévő járdaszakaszt használd, hanem hogy átlósan keresztülmenj a kereszteződésen, a korlátnak köszönhetően csak a zebrán tudsz áthaladni.
  2. Én is úgy tudom, hogy az ajtó nyitott állapotban kb. 2 méter magasba nyúl, így érthető, hogy a kb 15 cm-es járdán sétáló átlagos magasságú embert fejen vágja.
  3. Az nem is kérdés, hogy a sofőr az egészből nem érzékelt semmit, biztosan megállt volna, ha látja mi történt.”
 • 17. kurbli 2012. október 19. 10:53
  „Itt sajnálatos véletlenek sorozatáról kell beszélni, az én véleményem szerint.
  Elsősorban jobbulást kívánok a sérültnek, kitartást a családnak, és a busz vezetőjének is.
  Az az ajtó NEM NYÍLHAT KI! Gázdugattyúk tartják zárva. Elromlott? Valószínű. Sötétben nem láthatja a vezető, a koppanásra se figyel fel, amennyire ezek a buszok zörögnek, nem feltűnő.
  Ócika! Bizony ez az ajtó, fejmagasságban van nyitott állapotban. Nem szeretnék okoskodni, sem nyomozgatni, nem az én dolgom, de....
  Szerintem akkor, és ott nyílhatott fel, és szerencsétlen módon az úr akkor ott rosszkor volt rossz helyen. Ha már előbb nyitva lett volna, akkor biztos elakadt volna. Nyitott állapotban max 30-40 centire van a busz oldalától, de amíg egészen felnyílik, mozgás közben eléri az 1 métert is. Mivel gázdugattyúk nyitják, talán fél perc is eltelik, mire felnyílik, az alatt pedig menetközben biztos találkozott volna fával, villanyoszloppal stb.
  Műszaki szakértők vizsgálják, nem lepődnék meg, ha a gyártó felelőssége derülne ki. A buszvezető pedig csak azért felelhet, amit láthat, vagy érzékelhet.
  Várjuk meg a vizsgálat végét.”
 • 16. Ócika 2012. október 19. 10:15
  „Azért bármennyire is sajnálom ditti88 párját, el kellene ismernie, hogy párja nagyban hozzájárult a baleset bekövetkeztéhez.
  1. A korlát, mint a nevében is benne van, korlátoz. Szerintem ép eszű ember a korláton belül közlekedik, nem pedig kívül. Nem csak a gyerekekre vonatkozik, hanem a 34 évesekre is.
  2. Szerintem a szervízajtó teljes felnyitásakor sem éri el a fejmagasságot, valószínű az úr nem állt, hanem lehajolt, ha az az ajtó fejen találta. (Ezt úgy tudom elképzelni, ha épp a korláton bújt át, ami sajnos nem ritka eset fényes nappal sem.)
  3. Az autóbusz felnyílt ajtaja nem lehetett a járdához olyan közel, hogy a járdán sétálót eltalálja, mert akkor már előtte a villanyoszlop vagy a korlát leszabta volna azt az ajtót. Megnéztem, egyiken sincs nyoma. Ebből is az következik, hogy az Úr közelebb volt az úttesthez, mint a villanyoszlop, vagy a korlát.
  Egyébként arról, hogy a sofőr nem vette észre a balesetet, ahhoz annyit fűznék hozzá, hogy a hátul ülő utasok sem vettek észre semmit. Vagy elképzelhető, hogy egyikük sem szólt a sofőrnek? v agy rendőrnek?
  Természetesen ettől még annak a szervízajtónak nem szabadott volna felnyílni ezzel én is egyetértek. De sajnos a műszaki hiba az bárhol, bármikor előfordulhat a járműveknél ugyanúgy, mint más műszaki termékeknél. Sajnos ezek néha balesethez, tragédiához vezetnek.”
 • 15. bandikaa 2012. október 19. 07:22
  „Mi az hogy talán ezért rakták oda a korlátot? Tehát számítottak rá, hogy azon az útszakaszon majd jönni fog valami, aminek a valamije rá fog lógni a járdára? Ennyi erővel mindenhova rakhatnának korlátot. És ha végig akart menni a korlát mentén, a járdán miért lett volna szabálytalan. Haggyukmáááá, nehogy már nem az okozta a balesetet, hogy valaki trehányul végezte a munkáját és nem csukta le rendesen azt az ajtót. Ezek szerint van aki úgy gondolja, hogy aki a járdán megy annak szorosan a falhoz kell lapulnia, mert miért is ne lóghatna a kocsimról valami a járdára, amivel tarolhatok. A korlát meg azért van ott, hogy az iskolából hazasiető gyerekek ne tudjanak keresztülvágni a kereszteződésen, de attól még lehet bármelyik oldalára állni.”
 • 14. Mankapunka 2012. október 19. 01:05
  „orbison

  Csak egy szokott nyitva lenni az Ikarusokon,jobb elöl,ahol van a hűtővíz kiegyenlítő tartálya,hogy valamennyire a menetszél azt is hűtse. Máshol én még nem láttam nyitott oldalajtóval közlekedni.”
 • 13. Mankapunka 2012. október 19. 01:04
  „Ditti

  De valahogy onnan tovább kell haladni a célja felé,és így már a járda elhagyásával szabálytalan lesz.

  Persze,majd az M0-áson is áttöröm a betontömböket az M6-os csomópontjában,mert dugó van,és ott van még aszfaltos út,amin lehetne haladni. Ugye,nem gondoltad komolyan,amint lentebb írtál.

  Túra Silány anyagból készültek lefújó szelepek hangtompítói,és már nincs fent rajtuk,ezért ilyen hangosak. Igen,bezzeg a 15-20 éves buszon megtudták szépen oldani.”
 • 12. megmondó 2012. október 18. 22:36
  „Credo Bn12 a busz pontos típusa.”
 • 11. Túrabakancs 2012. október 18. 22:06
  „Sajnos ennyi erővel egy kerékpáros mellett elhaladva is bekövetkezhetne egy ilyen volumenű
  baleset nemde?! Egyébként ezen buszok légszelepeinek /?/ hangos tüsszögése, cisszenése meg
  sokaknál szívinfarktust is okozhat. Kérdés melyik típusú autóbuszról van szó persze.”
 • 10. pokuci 2012. október 18. 21:22
  „Tal?n a vitatott esethez egy helszinrajz l?tt?n sokkal könnyebb lenne eldönteni,hogy a baleset pillanat?ban ki hol tartozkodott!”
 • 9. orbison 2012. október 18. 20:04
  „7- Ivco:
  Ott a pont!

  A mai napig nem értem, hogy az Ikarus buszok "akármilyenbetöltőnyílásánakfedele" miért van nyitva?! Állandóan, menet közben, álóó helyzetben, mindig...

  Ha ez a gyártó bármilyen ISO minősítést kapott valaha is, érdekelne ennek az alkatrésznek a leírása!!”
 • 8. ditti88 2012. október 18. 19:33
  „Én vagyok annak a "kolbászolónak" a párja kedves Mankapunka! Attól, mert ott korlát van, ahol a párom sétált még gyalogos járdának minősült! (nem most találtam ki)
  Nagyon köszönjük a jókívánságokat, senkinek nem kívánom, hogy hasonló napokat éljen meg!! De nagyon erős, mi nagyon szeretjük, vele vagyunk és hazavárjuk!”
 • 7. Ivco 2012. október 18. 18:08
  „Nem mindegy ,hogy az a szerencsétlen hol volt?Miért azzal foglalkoznak,hogy jó helyen volt vagy nem.Miért nyílt ki?”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrség keresi a 16 éves tinit

A Győri Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a képen látható Sági Alexandrát. A 16 éves lány 2012.… Tovább olvasom