Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Menekülttábor - ˝A kormány semmibe veszi a helyiek véleményét˝

A Jobbik továbbra is követeli a projekt leállítását - írta közleményben Kopetti Tamás és Takács Krisztián a megyei frakció nevében.
˝Felháborodva értesültünk arról, hogy a fertődi kihelyezett kormányülésen Pintér Sándor újságírói kérdésre elképesztően lekezelő stílusban jelentette be, hogy a döntés végleges, Vámosszabadin akkor is lesz menekülttábor˝ - írta közleményben Kopetti Tamás és Takács Krisztián, a Jobbik megyei közgyűlési frakciója nevében.

˝Mondhatnánk, hogy meglepődtünk, de sajnos az az arrogancia, amivel ezt az ügyet a kormány kezeli nem példa nélküli. A vámosszabadiak és a környékben élők ügye sajnos egy állatorvosi ló.

A mindenkin való átgázolás, az érintettek véleményének semmibevétele a Fidesz jól bevált viselkedésformája.

A vámosszabadi, a nagybajcsi, a kisbajcsi, a medvei és a bácsai részönkormányzat is egyértelművé tette, hogy nem kér a menekülttáborból. Hol vannak ilyenkor a térség Fideszes képviselői? Hol van ilyenkor a választásokkor annyit hangozatott győri lobbi?

A kormány a viselkedésével egy dolgot ért el, azt, hogy ez a probléma eszkalálódni fog és kiterjed egész Győrre és a Szigetköz keleti részére. A Jobbik továbbra is követeli a projekt leállítását. Követeljük, hogy az ingatlant ajánlják fel megvásárlásra a helyi önkormányzatnak vagy a helyi vállalkozóknak. Biztonságot és nyugalmat akarunk! Amennyiben a kormány nem áll el a tervétől, úgy mi sem fogunk megállni a békés tiltakozásnál és minden törvényes eszközt be fogunk vetni az emberek igazáért!˝ - szerepel a közleményben.

Olvasóink írták

 • 4. Swani 2013. július 04. 21:52
  „1. Boszi50
  A kommunisták terjesztették akkoriban a kaladvágyást!”
 • 3. abszurdisztán 2013. június 21. 11:06
  „Tessenek már pintér elvtárs rezidenciája mellé építeni a menekülttábort. Ki fizeti meg az ingatlanok értékcsökkenését ? Ha a teljes lakosság tiltakozik, talán illene figyelembe venni, avagy ez a demokrácia a´la Fidesz ??”
 • 2. Santos 2013. június 20. 18:12
  „Boszi50.Jogos a felháborodásod,csak az 56-os magyarokat ne tedd hasonlóvá az itt nevezett (menekültekkel).Ugye most is sokan hadják el Magyarórszágot és nem éppen kalandvágybol.Na és az ott maradók,szerinted mind angyalkák?Több ny.európában éllö 56-os is hozzájárul befizetett adójával,Magyarórszág építéséhez.Nagyon sok valami épült már az unió segitségével.Tudod,mindenhol élnek rosz és kiválló emberek is.Szerintem te az utóbbiakhoz tartózol.”
 • 1. Boszi50 2013. június 20. 14:08
  „Menekülttábor: Pintér lekezelő, ellentmondást nem tűrő bejelentése nálam is kiverte a biztosítékot.Tipikus FIDESZ-es megnyilvánulás volt. /pártsemleges vagyok!!!!/ A Vámosszabadi faluban senki nem tudott a döntésről. A fejük fölött róluk döntöttek. Debrecenben zárttá tették, mert nem bírtak velük, itt pedig szabadon járhatnak - kelhetnek.
  Pintér jött az 56-os magyar disszidensek példájával, hogy Őket a külföld segítette, ezért nekünk is kötelességünk befogadni a menekülteket. DE!!!!!Ezek az emberek NEM MENEKÜLTEK: menekült az akit üldöznek valami miatt és az élete veszélyben van. Ezeknek az embereknek java része törvény- és határsértő.Ellátást és ZSEBPÉNZT is kapnak. Élősködnek rajtunk.Kinek is a pénzéből, és miért is? Miért is kellett bevállalnunk olyat ami nem a "mi ingünk"?
  Kérem, mindannyian jól tudjuk hogy anno az 56-osok 20%-a volt tényleg üldözött és a fennmaradók java része pedig kalandvágyó, semmit nem veszítő szerencsevadász. A hazájukhoz hűek, az itt maradók, akik teszik a dolgukat, és építik a hazát ,azoknak miért is kell fizetniük a hazát elhagyók helyett? Az adósok nem mi vagyunk hanem az elmenők. Fizetessenek velük a Pintérék. Tartsák el ők a hasonszőrüeket. Ne a mi gyerekeink, és még az unokáink is tartsák el a felelőtlenül világba indulókat!!!Felháborító!!!!
  Beleszólásuk nem volt a vámosiaknak a döntésbe, de a migránsok gyerekeit be kell fogadni az óvodába és ennek a kis falunak a nyakába sózni a kötelezettséget és a költségeket!! Ez a pofátlanság teteje.
  Ellehetetleníteni egy szép jövőjű falut, nullázni a jövőjét nincs joga senkinek , még a Pintérnek sem.
  A trafikmutyi koronája ez az agresszív döntés.Remélem nem gondolják hoyg a választásokban egy pillatara is esélyük lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klónozzák a Széchenyi teret Győrben?

Mindent kaptak, csak éppen jó szavakat nem a győri Dunakapu tér átalakításának tervei a szerdai civil fórumon. Tovább olvasom