Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Megyénkben 1,8 milliárd forinttal nőtt az állampapírok értékesítése

Az év eddig eltelt időszakában a Magyar Államkincstár lakossági állampapír-állománya 1,8 milliárd forinttal nőtt Győr-Moson-Sopron megyében.


Bővített, frissített cikk! 


A kormány az államadósság finanszírozására kibocsátott állampapír forgalmazásban célul tűzte ki a hazai lakossági állampapír állományának növelését.

A lakossági részarány növelése egyrészt azért kiemelt kormányzati cél, mert fontos, hogy a megtakarítások maradjanak az országban, s ezzel a magyar lakosság jövedelmét növeljék, másrészt a forintadósság államadósságon belüli arányának növelésével csökkenthető az adósságállomány devizakitettsége, a finanszírozás biztosabb alapokra helyezhető.

A kormányzati cél megvalósításában a Magyar Államkincstárra fontos szerep hárul, mely az Állampénztári Irodái, illetve kirendeltségei révén teljes körű állampapír-forgalmazási tevékenységet biztosít ügyfelei számára.


A Magyar Államkincstár győri ügyfélszolgálati irodája.
A Magyar Államkincstár győri ügyfélszolgálati irodája.


Országosan a teljes lakossági állomány augusztus végén 771 milliárd forintot tett ki, ebből 331 milliárd forint értékű állományt a Magyar Államkincstár tart nyilván

Számos lehetőség közül válogathatnak az ügyfelek attól függően, hogy mennyi időre szeretnék lekötni pénzüket. Az úgynevezett kincstárjegyek egyéves, vagy annál rövidebb lejáratú állampapírok.

Az államkötvények lejárata azonban ennél hosszabb, akár 16 év is lehet.

A Magyar Államkincstár mind a kincstárjegyeket, mind az államkötvényeket forgalmazza, és kizárólag itt vásárolható a rendkívül kedvező kamatozású Prémium Magyar Államkötvény, mely kiemelkedően magas hozamot biztosít.

A három-, illetve ötéves futamidejű Prémium Magyar Államkötvény legújabb sorozatainak kamata évi 9,5 százalék.

- Az év eddig eltelt időszakában lakossági állampapír-állományunkat 1,8 milliárd forinttal, az év eleji állományhoz képest 21 százalékkal sikerült növelnünk megyénkben, míg országosan a teljes lakossági állomány augusztus végén 771 milliárd forintot tett ki, ebből 331 milliárd forint értékű állományt a Magyar Államkincstár tart nyilván.

Ebben nagy szerepe van az év első felében megindult médiakampánynak is, melyet megyei kezdeményezésekkel is erősítettünk – mondta el Horváth Endre, a Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságának vezetője.Mennyibe kerül a médiakampány?

A szóban forgó médiakampány természetesen nincs ingyen, főleg annak tükrében, miszerint olyan művészek, mint az operatőri munkáért Oscar-díjra jelölt Koltai Lajos rendezőként, míg Zságer Balázs zeneszerzőként működött közre a reklámfilm elkészítésében.

A kormány határozata szerint az állampapírok népszerűsítésére idén kétmilliárd forintot különítettek el, de ezt a keretet egyelőre teljesen nem használták el.

Az említett reklámfilm tárgyában az ÁKK Zrt. indított közbeszerzési eljárást, melyet 120 millió forintos keretösszeggel hirdették meg.
 Online időpontfoglalás is működik

- Célunk, hogy a jelenleg 10 milliárd forintot meghaladó megyei lakossági állampapír-állományunkat a kormány elvárásainak megfelelően minden lehetséges eszközzel tovább növeljük.

Kiemelten fontosnak tartom, hogy az információ az állampapírba történő befektetés lehetőségéről az év hátralévő részében a megye valamennyi polgára számára eljusson. Ehhez igazgatóságunk minden rendelkezésre álló eszközt megragad.

Az állampapírok megismertetésén túl az utóbbi időben bevezettünk olyan szolgáltatásokat, melyek az ügyfelek kényelmét és megelégedését szolgálják. Ezek közül az internetes, online időpontfoglalás szolgáltatásunkat emelném ki.

A hét két napján – szerdán és pénteken - az eddigiekhez képest meghosszabbított nyitva tartással várjuk állampapírba befektetni szándékozó ügyfeleinket.

A magas kamatokon túl a biztonság, a számlavezetés és készpénzfelvétel díjmentessége, a futamidők sokszínűsége teszik versenyképessé a Magyar Államkincstár által forgalmazott állampapírokat a banki termékekkel szemben.

A Magyar Államkincstár Állampénztári Irodájának ügyfélszolgálata Győr belvárosában, a Nemzeti Színházzal szemben várja az állampapírba befektetni szándékozó ügyfeleit. Minden egyéb, naprakész információhoz a Magyar Államkincstár honlapján (www.allamkincstar.gov.hu) keresztül is hozzájuthatnak a befektetők.Mostantól otthon is vásárolhat magyar állampapírokat

A Magyar Államkincstár az értékpapír forgalmazási területén ettől a hónaptól kezdődően az értékpapír nyilvántartási-számla szerződés megkötésének egy új lehetőségét is nyújtja.

A hivatal kijelölt munkatársai előre egyeztetett időpontban és helyszínen biztosítják a számlaszerződés, továbbá kiegészítő szerződések (TeleKincstár, WebKincstár, Tartós Befektetési Számla) megkötésének feltételeit.

A helyszíni szerződéskötési lehetőséggel kapcsolatban a következő győri számon lehet érdeklődni: 96/311-979.
 

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Santos 2012. október 04. 13:04
  „Jonapot mindenkinek szeretettel,Santos vezérezredes.”
 • 31. Ambar 2012. szeptember 21. 21:52
  „Látom többen dicsekednek azzal a nagy hívek közül hogy ők mennyi pénzért vásároltak államkötvényt.Hát igen ők a nagy és igazi hívek mert a magas kamatért feláldozzák lehet könnyen keresett pénzüket.Vajon milyen hívek lennének ők ha mondjuk 4-5 %-os kamatot kapnának.Az már túl nagy áldozat lenne inkább máshol landolna a pénzük Jó kis érdekhívek vannak sokan s addig míg saját érdekük ezt diktálja.Da mi lesz ha jön más és úgy csinálja mint most szokás hogy visszamenőlegesen és egyoldalúan azt mondja hogy hibás és felelőtlen volt a döntés tehát csak nemzeti bank kamatát veszi figyelembe ,akkor is maradnak hű hívek.Az országnak és a majdani hatalomnak kell helytállnia s mindenki kárára .Adósságcsökkentés címén hatalmas adósságfelhalmozás is történik egyik zsebből a másikba!Nagyon nagy a baj !Sajnos!A híveknek akik igazán azok, önként kellene 3%-on venni mint ahogy az IMF adja!!Tudom nagy lenne a csökkenés a hívek számában!”
 • 30. okostojas007 2012. szeptember 21. 09:50
  „a nagy hazafiak ortodox módon a legmagasabb kamatra adnak pénzt szeretett
  hazájuknak...
  ha jelenleg sztárolt unortodox politikát szemetek előtt tartanátok -
  kamatmentesen kellene szeretett hazátok részére kölcsön adni ...
  ja hogy az nem üzlet ... monja ezt egy ortopéd bakancs ...
  a 11 % keményen növeli az államadósságot amit ki fog visszafizetni....?
  én , te , ő ( hímnem , nőnem , semlegesnem ) mi , ti , ők......
  de kimondtad a lényeget - te q - va jól jársz ...”
 • 29. Joebacsi70 2012. szeptember 21. 09:29
  „23. apokalipszis 2012.09.20. 20:10

  Én Veled ellentétben nem szerelemből vagy más érzésből szavazok 4 évente. Tehát nem az érdekel elsősorban, hogy Bajnai vagy Orbán, Gyurcsány vagy Vona a miniszterelnök jelöltjük.
  Ami biztos, fideszre nem teszünk ikszet. mivel egyemberes párt, és ez az ember 5-ből 3 választást elvesztett. Nem véletlenül, gondolom. Köpönyegforgató, érdekei szerint változtatja hitvallását, politikai és vallási nézeteit.
  Lehetne a fidesz is alternatíva, de nem ezzel a vezetéssel. Ráadásul a 2/3-ot oltári marhaságokra használta (az ország szempopntjából, mert a saját és holdudvara érdekei nagyon jól érvényesülnek).
  Márpedig Orbán és a fidesz nem Magyarország, én pedig csak az ő bukásukat szeretném.
  Aki magyar velünk van, aki nincs velünk az ellenünk ?
  Ez undorító és gusztustalan, de ha Te ennek tapsolsz, tedd azt. Szerintem kettőnk közül nem én vagyok a hazaellenes.”
 • 28. bojtár 2012. szeptember 21. 09:05
  „22.Kftimi 2012.09.20. 19:42
  19.Túrabakancs 2012.09.20. 17:20
  ti csak számoljatok nyugodtan ,de egy valamit ne felejcsetek el még nektek életetek munkája van befizetve az nekik egyetlen egy tollvonás lesz mint ahogy azt mát oly sokszor bizonyították.Lehet itt trükközni a pénzel mindenkinek ,de mondjátok meg nekem miért nem vásárolt 1 fideszes sem se orbán se szíjjártó se matolcsi senki,de senki ha ez ekkor üzlet????rövid távon minden szép és jó persze kell a piár csak a hosszú távval legyetek nagyon óvatosak”
 • 27. okostojas007 2012. szeptember 21. 08:45
  „ja ! médiakampány ...
  miért nem bízták majkára ...
  jelen fotó után szabadon...
  " jó a segged kő kötvény "”
 • 26. okostojas007 2012. szeptember 21. 08:38
  „két okostojás pénzügyi zseni ( 24. , 19. - es )
  már elfelejtettétek mi lett a postabank ( állami ) kisbefektetőinek pénzével
  a nagy kamat reményében ....
  vagy ti nagy ! befektetők vagytok.....
  + kossuth által kibocsájtott államkötvényekből hatalmas tábortűzet raktak az osztrákok anno.....”
 • 25. dzsexon 2012. szeptember 20. 23:03
  „én imádom a bablevest!”
 • 24. apokalipszis 2012. szeptember 20. 20:18
  „16.Joebacsi70 2012.09.20. 14:31

  Te és a fajtád engesztelhetetlenül oda van a bukásért, államcsődért.Csak te tudod miért!De az olyanokat akik az országnak rosszat akarnak sehol nem disztingválják,egyik rendszerben se!Előbb utóbb megkapják ami jár nekik!))”
 • 23. apokalipszis 2012. szeptember 20. 20:10
  „13.Joebacsi70 2012.09.20. 13:00

  Meglátjuk,hogy állami szavatolásnál visszakapják e vagy nem!Ha más nem a Bajnaid visszafizeti!)))”
 • 22. Kftimi 2012. szeptember 20. 19:42
  „20.

  olyan, hogy mindenki, nincs :) Ha mindenkinek minden jó lenne, olyan hely nem létezik. Én jól jártam. Családom jól járt. Ismerősi kör is. Én ezt látom... Egyébként igen, a 11% pedig verhetetlen... És elég szégyen, hogy a magyar papolnak államcsődről. Ezzel saját maguknak ártanak...”
 • 21. Dr.Lang 2012. szeptember 20. 18:57
  „Vegre egy jo hir. A Templeton Funds hatalmas mennyisegu magyar allampapirt birtokol, mar regota. Es nagyon boldogok vele. Akinek nem tetszik, az fektessen Amway bizniszbe ;-)”
 • 20. TBK 2012. szeptember 20. 18:11
  „19. Túrabakancs 2012.09.20. 17:20

  Igy tavaly, ősz tájékán olyat is mondtál, hogy mindenki jól fog járni az 1 kulcsos adóval kackackac”
 • 19. Túrabakancs 2012. szeptember 20. 17:20
  „Kftimi !
  Teljesen igazad van, sok az ostoba irigy hozzá nem értő kommentelő, szokás szerint a "megszokottak"
  táborából. Én szinte az összes megtakarításaimat állampapírban helyeztem el kb. 2-éve, azóta valóban
  pontosan fizettek kamatokat, de nem vettem ki a plusz pénzt /nem is lehetséges mert megszakad a lekötés/
  hanem újra visszaforgattam. Hosszú távúak a lekötések, viszont a fordulónapon fel lehet venni akár a teljes összeget
  is, csupán a kamatadó teljes összegét vonják emiatt le. Az infláció+5%-os kamatprémiumú állampapírok
  nagyon jól fognak jövedelmezni ismerve az elkövetkező időszak pénzromlását. Erre számítottam amikor
  a bankokból kivéve a pénzeimet ebbe fektettem. Csőd esetén sem veszik el a pénz, csupán pár hónapot/évet
  kellene várni rá, ennyi lehet a probléma maximum. Én jobban bízom az államkincstárban, mint a bankokban.
  Nem tetszett a banknak amikor elhoztam tőlük a megtakarításaimat, pedig VIP-es ügyfél voltam. Szóval a jövő
  évi közel 11%-os kamat nem vetekedhet semmi mással, hosszabb távon értve kamatadó mentes is lesz.
  Van itt pénz ebben az országban, csak sokan ráültek, biztos ami biztos. Ez rossz hír, de egyben jó is.”
 • 18. tradermike 2012. szeptember 20. 16:00
  „Ukrajnában már eljátszották párszor, hogy amikor lejárt az állampapír, csak egy levelet kaptak a kisbefektetők valami olyasmi tartalommal, hogy "hát izé, válság van, nem tudunk fizetni, de ha újabb öt évre bent hagyod a pénzedet, akkor majd kamatos kamatot fizetünk; ugye jó lesz így?". És mégsem volt náluk államcsőd. Tulajdonképpen miért ne tehetné meg Viktor király is? Vagy ahogy írtátok lentebb: visszaállamosítja a papírokat, és mindenki így járt. Aki reklamálni szeretne, annak pedig létrehozzák a Nemzeti Járási Sóhivatalokat Selmeczi kisasszony vezényletével.”
 • 17. Kftimi 2012. szeptember 20. 15:39
  „16.
  mindenki máshogy csinálja, lehet te tudsz jobbat, nekem ezek a kamatok megfelelnek. És fizetek helyetted is - de visszakapom. :)”
 • 16. Joebacsi70 2012. szeptember 20. 14:31
  „15. Kftimi 2012.09.20. 13:23 13. Eddig is visszakaptam, 2010 óta van visszakapom, és szépen fizetnek ;-)

  Ez örvendetes. Én mindenesetre hosszabb lejáratú (2 év felett) állampapírba nem fektetnék.
  Mondjuk a jelenlegi kormánynak éppen eleget fizetek így is, adók, járulékok, pótlékok, díjak formájában, így külön kötvényvásárlással már nem kívánom finanszírozni őket.”
 • 15. Kftimi 2012. szeptember 20. 13:23
  „13. Eddig is visszakaptam, 2010 óta van visszakapom, és szépen fizetnek ;-)”
 • 14. bojtár 2012. szeptember 20. 13:20
  „12.Kftimi 2012.09.20. 12:13
  kb mint a magánnyugdíj:):):)”
 • 13. Joebacsi70 2012. szeptember 20. 13:00
  „12. Kftimi 2012.09.20. 12:13

  Sajnos a működési szabályzatunk (még a családi is) kimondja, hogy bóvlit nem vehetünk, így nem is veszünk.
  Szerintem Te vagy ostoba, ha önszántadból adsz kölcsön olyannak, akitől nem fogod sohasem visszakapni a pénzedet.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Macskát tartó kislány: új szobrot állíthatnak Marcalváros II főterére

Az ölében macskát tartó kislány alakjának teljes magassága 130 cm lenne a Kormos István és a Mécs László utca közvetlen közelében. Tovább olvasom