Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Megyei pályázati lehetőség: XXI. Országos Képző- és Iparművészeti Tárlat

A Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Nonprofit Kft. a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Művészeti Programok Főosztályával együttműködésben, pályázatot hirdet a megye területén élő és/vagy alkotó, valamint tanuló nem hivatásos alkotók számára.

A kiállítás célja: lehetőséget biztosítani a nem hivatásos képző-, és iparművészeknek – (autodidakta, rajztanár és naiv alkotóknak) – a bemutatkozásra, megmérettetésre.

A résztvevők köre: a megyei pályázaton részt vehet a megyéhez kötődő magyar anyanyelvű alkotó, aki elmúlt 16 éves és nem végzett semmilyen képző- és iparművészeti főiskolát, egyetemet, sem itthon, sem külföldön, és jelenleg sem hallgatója ilyen intézménynek, nem MAOE tag, valamint nem hivatásszerűen foglalkozik alkotóművészeti tevékenységgel.

A kiállítás előtt a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus által javasolt országos zsűri tagjai értékelik a beküldött pályaműveket. A zsűri létszáma 3-5 fő.

A zsűri tagjai javaslatot tesznek a megyei kiállításon bemutatásra kerülő művekre és kiválasztják az Esszencia Tárlatra kerülő műveket. A zsűri munkája zárt, döntését követően konzultációt tart az alkotókkal, csoportos vagy egyéni formában.

A megyei és más csoportos kiállításokon kiválasztott művekből bemutatásra kerülő Esszencia Tárlat a tervek szerint 2012. májusáig kerül megrendezésre Budapesten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motoros fesztivál: Szerecseny negyedszer!

A kis falu motorosklubja negyedszer hívja a térség motorosait, fiataljait, örökifjait –… Tovább olvasom