Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Megyei MSZP: Nagy István államtitkár mondjon le

Nagy István még ma adja be a lemondását. Két év alatt, ma már másodszor bukott meg alkotmányossági kérdésekben - olvasható a megyei MSZP közleményében.

Az Alkotmánybíróság mai döntése értelmében alkotmányellenes az állami földvagyonról szóló törvény nemzeti parkjainkat sújtó módosítása. Ezzel megbukott az Orbán-rezsim mindent lenyúló és a haveroknak átjátszó igyekezete, valamint a nemzeti parkok ellehetetlenítése is. Amihez Dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára az elmúlt hónapokban buzgón asszisztált.

Ezért úgy véljük, itt az ideje annak, hogy Nagy István még ma benyújtsa lemondását. Azon egyszerű ok miatt, mert két év alatt, ma már másodszor bukott meg alkotmányossági kérdésekben.

Sokan nem emlékeznek már rá, de először még 2013. novemberében, amikor Áder János köztársasági elnök visszaküldte a termőföld tulajdonjogának megszerzését vagy használatát korlátozó jogszabályi rendelkezések kijátszására irányuló jogügyletek feltárásáról és megakadályozásáról szóló törvényt. Nagy István már akkor is alkotmányellenes törvénykezéshez asszisztált.

Úgy, ahogy az elmúlt hónapokban is tette, amikor államtitkárként foggal-körömmel védte a nemzeti parkokat ellehetetlenítő törvényt. Sőt, meg is szavazta azt.

Azután, hogy mai napon az Alkotmánybíróság úgy határozott, hogy a törvény több rendelkezése is alkotmányellenes, megyénk országgyűlési képviselője és államtitkára alkotmányosságból végérvényesen megbukott. Nem maradt más választása, mint a lemondás. Azért, mert megyénk sokkal többet érdemel annál, mint egy olyan képviselőt, aki semmibe veszi alkotmányos szabályainkat – olvasható Kránitz László, az MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetségének elnöke, illetve Beke Károly, megyei elnökhelyettes közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezer Lámpás Éjszakája Győrben - fotók

A gyerekeknek lehetőségük volt közelebbről is megismerni a rendőrségi járműveket. Tovább olvasom