Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Megvan a győri fiú gyilkosa

A gyanú szerint azt a kilenc éve körözött férfit kapták el Franciaországban, aki 2004 októberében halálra vert egy győri származású jogászhallgatót Debrecenben. A 19 évesen meghalt fiú feltételezett gyilkosát hazahozták és előzetes letartóztatásba helyezték.

Az egész országot megrázta a hír kilenc évvel ezelőtt: egy fiatal győri egyetemista életét vette el valaki, ismeretlen támadó, brutálisan elbánva a jogászhallgatóval. A debreceni Régi Vigadó melletti parkoló járdaszakaszán eszméletlenül találtak rá a győri 19 évesre, a mentő értesítette a rendőrséget.

A megvert és cserbenhagyott jogászhallgatót megműtötték, de három nappal később belehalt sérüléseibe. A most talán új mederbe terelődött nyomozás során több is kiderülhet annál – bízzunk benne –, mint amit 2004-ben tudhattunk. Akkor beszámoltunk róla, hogy a győri fiút kergették a kollégiumnál, s feltehetően ki akarták rabolni, de – nem tudni, miért – verni kezdték.

Ahogy akkor megírtuk, az elkövető(k) elmenekül(tek) a debreceni helyszínről, a szerencsétlen győri tinédzser bőrdzsekije, órája pedig eltűnt.

Debrecenben hiába keresték a tettest, s hiába folyt egyre nagyobb erőkkel, nemzetközi körözés mellett a nyomozás. Úgy tűnt, a cívisvárosban történt gyilkosság elkövetője soha nem kerül kézre.

Három héttel ezelőtt azonban Franciaországban vették őrizetbe a kazincbarcikai T. Tamás Jánost és haza is hozták – erről a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos tájékoztatást adott. A gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását is elrendelték, amit kilencévi körözés után nem kellett hosszasan megindokolni.

Az emberölést egyébként 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik, s ily módon csak hat év múlva évült volna el a tett, ha nem kerítik kézre a feltételezett gyilkost. Ha pedig a brutális tett hátterében a nyereségvágy állt vagy az elkövetés módja különösen kegyetlen, akkor el sem évült volna és – a 2004-ben hatályos törvény értelmében – tíztől tizenöt évig vagy életfogytig terjedhet a büntetés.

A Kisalföld megkereste az áldozat édesapját, akinek sebei azóta sem gyógyultak be, miután fiát meglátta a kórházban. Sem ő, sem a szintén megkérdezett anya nem szeretett volna megszólalni a nyilvánosság előtt, az összetört szívű asszony azt mondta: a hírekből tudta meg, hogy megvan az életüket kettétörő elkövető. Ez pedig annyira felzaklatta őt, s úgy feltépte a régi sebeket, hogy képtelen lenne nyilatkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bogányi Gergely győri zongoraestje

Egy versenyzongora és a zongorista. Tovább olvasom