Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Megújult a kunszigeti bekötőút egy része - képgaléria

Megújult a kunszigeti bekötőút egy része. Az 1,5 kilométeres szakaszra netto 111 millió forintot költöttek, mert állapota korábban erősen leromlott.

14.55 perc:
Lendvai Ivánné elmondta, hogy régóta várták a helyiek az út javítását.

Kara Ákos arról beszélt, hogy nemcsak az itt élőknek, a falu üzemeiben dolgozóknak és turisztikai szempontok miatt is a fontos a felújítás, amelynek tervezik a folytatását, a Kunszigetet és Öttevényt összekötő szakasz most még nem átépített részének megújítását is. "A kiviteli tervek elkészítése után tudok lobbizni a források előteremtéséért" – fogalmazott a honatya.Fotók: Bertleff András
Mázsi Attila tájékoztatásából kiderült, hogy a megyében több útszakaszt felújíttattak. A szakember leszögezte: nemcsak az autópályák fontosak, hanem azok a mellékutak is, amelyeket az emberek nap mint nap használnak. Sümegi Péter pedig arról beszélt, hogy a júniusban elkezdett és kilencven nap alatt elvégzett munkálatok során kétezer köbméter új aszfaltot építettek be az útba, annak burkolata két rétegben megújult.


Előzmények:
Megerősítették a burkolatot, elvégezték a padkafelújítást, átépítették a buszmegállóhelyeket, korszerűsítették az útpálya víztelenítését és vízelvezetését.

A projekt az Új Széchenyi Terv, a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében valósulhatott meg. A nyugat-dunántúli régióban a 4 és 5 számjegyű utak felújítására a ROP (Regionális Operatív Program) 2009-2013 programozási időszak keretében csaknem 7,16 milliárd forint megítélt forrás áll rendelkezésre.

Szerdán a projekt ünnepélyes záróeseményén beszédet mondott Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere, Mázsi Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Sümegi Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója. Részletek később...

Olvasóink írták

 • 5. yenkiman 2012. október 17. 18:50
  „De miért nem csinálták meg teljes hosszban?Kunszigetre Öttevényen keresztül lehet eljutni nem pedig kunszigetről Öttevényre -Győr felől.Meglehetősen drágára sikeredett bár a minőségre nem lehet panasz.De aki Győr felől megy annak a még el nem készült út ami kb Öttevény határa tengeri betegséget lehet kapni.Ha így dolgoznánk a munkla helyen is ,hogy most csak a felét a többit meg amikor kedvünk lesz nem tudom mit szólna a munkáltató annak ellenére,hogy fizetni már egyik sem akar csak dolgoztatni!”
 • 4. halas001 2012. október 17. 17:15
  „Ilyen a magyar beruházás! Drága!
  Igy, hogy kétszer kell az összekötő utat a két falú között megcsináltatni, kétszer tarthatják az illetéákesek a markukat a pályázat győzteseknél.
  Amikor nagy csíndaratával bejelentették az illetékes urak a nyertes pályázatot, az elmaradt rész éppen olyan rossz volt már mint most, és mindenki úgy csinált, mintha nem tapasztalta volna, pedig a Képviselő úr is egyik gödörnél biztos ráharapott a protkóra.”
 • 3. ombi 2012. október 17. 17:04
  „2. Loich: "Centiméterenként 740.000 azért nem gyenge... kinek kell gratulálni ???!!!"
  Kérlek, számolj utána! Nekem az ezredrésze jön ki. (amennyiben a 740 utáni pontot tizedes-elválasztónak tekintem)”
 • 2. Loich 2012. október 17. 16:47
  „Centiméterenként 740.000 azért nem gyenge... kinek kell gratulálni ???!!!”
 • 1. böbe06 2012. október 17. 15:12
  „toldottam foltoztam , mégis mi került ennyibe??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Favágási munkák miatt terelik a 8-as autóbuszt Győrben

A Kisalföld Volán értesíti az utasokat hogy 2012. október 19-én, pénteken üzemkezdettől üzemzárásig favágási munkák miatt a 8-as jelzésű autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek. Tovább olvasom