Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Megújult a békéltető testület

Lejárt a megyei fogyasztóvédelmi békéltető testület tagjainak négyéves megbízatása nemrégiben, ezért a gazdasági kamarák és a civil szervezetek javaslatai alapján megújult a testület.
Tagjainak számát 24-ről 26-ra növelték. Közülük tízen eddig nem láttak el ilyen feladatot, de jobbára jogász végzettségűek és fogyasztóvédelmi szakmai gyakorlattal rendelkeznek.

Az új testület tagjai a napokban elnököt választottak és újabb négy évre Horváth Lászlót bízták meg az irányítással. A régi-új elnök elmondta, hogy tavaly 352 eljárást folytattak le, ennyi ügyben hoztak határozatot. Emellett mintegy ezerötszáz alkalommal adtak ingyenesen tanácsokat a hozzájuk forduló fogyasztóknak ügyeik megoldásához. A leggyakoribb panaszok közé tartoztak a fogyasztói csoportokra vonatkozók, mert sokan azt hitték, azok révén hitelhez jutnak. Azonban az elnök szerint ma már a többség tudja, kölcsönt így nem kaphat. Szintén sokan fordultak a békéltetőkhöz a termékbemutatók miatt. Azt a céget, amelyik ellen több eljárást is lefolytatott a testület, más jogszabályszegések miatt a hatóságok is szankcionálták, így remélhetőleg kevesebb lesz az üzleten kívüli kereskedelem gyakorlatát kedvezőtlennek tartó vevő.

Tanácsadási tapasztalataik alapján arra is felhívta a figyelmet az elnök, hogy aki internetes apróhirdetési lehetőséget rendel meg, alaposan olvassa el szerződését. Ha abban nem szerepel, hogy automatikusan meghosszabbíthatja a szolgáltató a hirdetés megjelenésének időtartamát, akkor figyeljen arra, hogy hosszabbításért ne vonjanak le számlájáról pénzt.
– Idén valószínűleg jobban takarékoskodnak az emberek, kevesebbet költenek és jól megnézik, mit vesznek meg. Mégsem számítok kevesebb fogyasztóvédelmi panaszra, mert egyre tudatosabbak a vevők: ha gondjuk van, ha úgy érzik, hogy nem szabályosan jártak el velük szemben a kereskedők, szolgáltatók, akkor tudják, hogy érdemes a békéltető testülethez fordulniuk – szögezte le Horváth László.

A békéltető testület kedden és csütörtökön 9 és 12, szerdán 13 és 16 óra között tart ügyfélfogadást Győrben a Szent István út 10/A alatt. Érdeklődni lehet a 96/520-217-es telefonszámon.

Olvasóink írták

  • 1. Tündenéne 2012. január 11. 08:12
    „Kedves Moderátor, én tegnap beszéltem a Békéltető Testülettel, és azt mondták, szerdán nem 16, csak 15 óráig tartanak ügyfélfogadást. Esetleg érdemes lenne utánanézni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pannon-Víz kigazdálkodja

A Pannon-Víz zrt. életében nem lesznek nagy horderejű változások az új víziközműtörvény életbelépése… Tovább olvasom