Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Megújult honlapon az egyházmegye

Győr - Négy városban, három napig, négyszáz fiatal kilencezer-hatszáz munkaórát töltött hasznosan a „72 óra kompromisszumok nélkül" jótékonysági rendezvénysorozat keretében.
Sikerrel zajlott idén is a Győri Egyházmegyei Katolikus Ifjúsági Fórum által szervezett „72 óra kompromisszumok nélkül" karitatív rendezvénysorozat. Saáry Tibor ifjúsági referens tegnap Győrött, az Egyházmegyei Hivatal Apor Termében tartott sajtótájékoztatón elmondta: tizenhat projektben (például kerítésfestés, lombtakarítás, játék beteg gyerekekkel, főzés hajléktalanoknak) négyszáz fiatal vett részt.

– Beszédesek a számok, de az jóval többet jelent, hogy a résztvevők jótékony munkájukkal felhívták környezetük figyelmét a körülöttük hiányt és szükséget szenvedő emberekre – hangsúlyozta Saáry Tibor. – Emellett megtapasztalhatták a fiatalok, hogy a karitatív ténykedés közösségformáló erő is lehet.

Hozzátette: a fiatalok az adventi időszakban sem pihennek. Győr templomaiban közös gyertyagyújtásokon vesznek részt, szombat délelőttönként a megyeháza előtti téren biztatják jótékony adakozásra az embereket, valamint sorba látogatják a város idősotthonait.

szerdán mutatták be a győri egyházmegye megújult honlapját (www.gyor.egyhazmegye.hu) is.

A készítő, Kocsis Zoltán hangsúlyozta: az eddiginél jóval egyszerűbb navigációval, folyamatosan frissített hírekkel, információkkal várják a látogatókat.

Mostantól sokkal nagyobb felületet kapnak az egyházmegye intézményei (például levéltár, könyvesbolt), a papok, plébániák adatai, valamint a „felvitt" hírekhez – rövid regisztráció után – hozzászólhatnak az olvasók. Az adatbázishoz digitális térkép is kapcsolódik, amely az egyházmegyei plébániák közötti tájékozódást segíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piálásért úszik a jogsid!

Győr-Moson-Sopron - A zéró tolerancia elvének januári bevezetése óta ittasság miatt háromszor annyi… Tovább olvasom