Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Megszűnt a légbefúvásos beavatkozás a Marcalon

Szerda reggeltől megszüntette a légbefúvásos beavatkozást a Marcalon az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. III. fokú vízminőségi kárelhárítási készültséget továbbra érvényben van.
- Igazgatóságunk működési területén a javuló helyzetre való tekintettel október 20-tól a Marcal felső szakaszán, Malomsoknál is megszüntettük a légbefúvásos technológia alkalmazását - olvasható az ÉDUKÖVIZIG sajtóközleményében. - A folyó levegőztetésében továbbra is részt vesz a korábban kiépített két fenékküszöb; az egyik a Szentei hídnál Mórichida közelében, a másik a Tét-Rábaszentmihály közötti közútnál lévő Majorházi hídnál.

Jelenleg a Marcalon (Malomsok, Marcal duzzasztó), a Mosoni-Dunán (Jedlik- és a Széchenyi-híd) és a Rábán (Petőfi-híd) végeznek vízminőségi méréseket a szakemberek. A Marcalon és a Mosoni-Dunán továbbra is átlagosan 8,2 a víz pH-értéke, természetes állapotú.

A Marcal folyón a III. fokú vízminőségi kárelhárítási készültséget továbbra is fenntartják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az üzlettulajdonosok végre összefogtak

Győr - Százhatvan belvárosi kereskedőből száztízen aláírták a megállapodást arról, hogy hosszabb adventi nyitva tartással várják a vevőket. Tovább olvasom