Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Megszépülnek a győri parkok

A héten beindultak a fűnyíró gépek – van-e biztosabb jele a nehezen, de mégis megérkezett tavasznak? A kertészetben szépen nőnek a virágpalánták, több százezer várja, hogy kiültessék a megyeszékhely parkjaiba, közterületeire.
Megsínylették a tavalyi rendkívül aszályos nyarat a győri közterületi fák, főleg a középkorúak, amelyeknek a gyökere még nem elég mélyre nyúlik, viszont az öntözővíz már nem jutott el hozzájuk. Háromszáznál több fát kellett kivágni kiszáradás miatt.

Pótlásuk folyamatos, eddig kétszáz facsemetét ültettek el a kommunális szolgáltató kertészei. Örvendetes viszont, mondta a Kisalföld kérdésére Szabó Sándor, a Komszol főosztályvezetője, hogy a téli, tél végi bőséges csapadéknak köszönhetően a vártnál jobb vitalitású a rügyezés. A fák, cserjék jó időben kezdett metszési munkálatai befejeződtek, sőt, zömmel a levágott gallyak aprítékolása is megtörtént (a marcalvárosi buszdecentrum melletti területen még dolgoznak).

Március közepén indult nagy gépláncokkal a közterület-tisztítási program, benne az út menti „utcabútorok" mosása nagynyomású vízsugarakkal. Jelenleg a lakótelepi autóparkolókban dolgoznak a kézi munkások a por, szemét eltakarításán, ezekre a mindig zsúfolt helyekre ugyanis nem lehet géppel odaférni.

Megtartották a karbantartás utáni gépszemlét, így a héten már elindulhattak városszerte a fűnyíró gépek. Szükség is van a munkájukra, a közterületeken szépen zöldell a fű.

A kommunális szolgáltató dísznövénytelepén január vége óta dolgoznak a virágmagok vetésén, pikírozásán, palántázásán. Most már több százezer egynyári virágpalánta van cserepekben, s szépen nevelkedik az az 50 ezer futómuskátli is, amelyet majd közterületekre ültetnek ki nemsokára.
A parkokban már kezdődik a szabadtéri virágágyások előkészítése, ezeket április végén, május elején ültetik be.

Most már nagyobb lendületet vesz a játszótéri eszközök javítása, karbantartása, festése. Ezek a munkák eltartanak június elejéig, s gyakorlatilag minden készen lesz, mire a nyári szünet kezdődik.
Ha valaki veszélyesen megrongálódott játszótéri eszközt jelent be a kommunális szolgáltatónak, javításáról ütemterven kívül, azonnal gondoskodnak.

A tavaszi munkákhoz tartozik a lomtalanítási akció. Ennek településenkénti, illetve városrészenkénti menetrendje most készül – az érintettek időben értesítést kapnak, hogy megszabadulhassanak kacatjaiktól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gépcsodák gyűjteménye Dunaszegen

Papp Zoltán polgári állása szerint a Széchenyi-egyetem docense, aki 25 éve vállalkozó, mérnök,… Tovább olvasom