Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Megmentették a Vadvirág-kupát

Győr-Moson-Sopron - A város támogatása megmentette a Vadvirág-kupát. A lótenyésztő és hivatásos belovagló diákok számára országosan is egyedülálló verseny tíz év után anyagi okok miatt került veszélybe. Idén először felsőoktatásban tanulók is nevezhetnek.
Gavotte 15 éves: Az istállótűz túlélője a nyitóünnepségen nyugdíjba vonul

– Tíz éven keresztül több-kevesebb nehézséggel, de töretlenül megrendeztük a kupát – mondta a Kisalföldnek Vígh Attila versenytitkár, a házigazda Veres-iskola lovasszakoktatója. – A támogatókat azonban egyre nehezebb volt megtalálni, a szakképzési támogatás megszűnésével pedig az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy a tavalyi jubileumi versenyt követi-e újabb. Aztán megtörtént a csoda, bebizonyosodott, hogy a város számára fontos a Vadvirág. Röck Samu városi sportkoordinátor közbenjárásával a sportigazgatóság és Simon Róbert alpolgármester pártfogásába vette a rendezvényt.

Röck Samu a Kisalföldnek elmondta: a verseny összefogja a régió intézményeit, találkát nyújt a szakmának. Mindez, valamint az iskola kiemelkedő képzési színvonala megköveteli, hogy ha anyagi hiányról van szó, segítsenek. Személyes kötődéséről is beszélt, valaha lovakat tartott és gyakran szállt nyeregbe. Simon Róbert Szabadhegyen él, annak az iskolának a támogatását, amely abban a körzetben működik, melynek önkormányzati képviselője, kötelességének tekinti. Az iskolában működő Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz – amellyel legutóbb a március 15-i felvonuláson találkozhatott a nagyközönség – közreműködésére számít a június 14-re tervezett kismegyeri hadijátékokon is.

Gavotte vezeti minden alkalommal a Győri Lovas Nemzetőr Díszszakaszt.
Gavotte vezeti minden alkalommal a Győri Lovas Nemzetőr Díszszakaszt.

A tizenegyedik Vadvirág-kupát május 17-én, szombaton 11 órától rendezik meg. Az első versenyszám a lótenyésztők, hivatásos belovaglók, illetve nappali tagozatos középiskolás diákok tudáspróbája. A második, amelyet Bolero, a nyolc évvel ezelőtti istállótűzben elpusztult ló emlékére rendeznek, és a harmadik, amelyben a Veres Péter-iskola nagydíja vár a győztesre, idén még több nevezőre számít, most először ugyanis a trófeákért nyeregbe szállhatnak nappalis egyetemisták és főiskolások is.
Az ünnepélyes megnyitón nyugdíjba vonul Gavotte, az emlékezetes istállótűz túlélője.

A 15 éves angloarab csodaparipa csak a versenyzéstől búcsúzik, a szakoktatás hű kiképzőlova marad és a továbbiakban is vezeti a díszszakaszt.

A verseny nyitott, megtekintése ingyenes a nézők számára. A szervezők 70–80 rajtra számítanak és reménykednek abban, hogy idén megdől a 150 centiméteres akadályrekord is. Nevezni május 16., délig lehet a vigh1@t-online.hu e-mail címen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy a csizma fénye a régi legyen...

Felpéc - A sokoróaljai kisfalvak megmaradásában fontos szerepe lehet a turizmusnak és a kultúrának.… Tovább olvasom