Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Megegyezéssel távozott az orvos

Győr - Közös megegyezéssel távozott a győri kórházból az az orvos, aki ittasság gyanújába keveredett még júniusban. Ezzel az ellene indított fegyelmi eljárás is lezárult.
Az eredeti tervek szerint csütörtökön délután egy órakor kezdődött volna annak az orvosnak a fegyelmi tárgyalása a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, aki ittasság gyanújába keveredett. Ez azonban mégsem történt meg. Dr. Lakos Júlia, az egészségügyi intézmény jogi képviselője a Kisalföldet arról tájékoztatta, hogy a két fél közös megegyezése alapján a doktor közalkalmazotti jogviszonya augusztus 21-i hatállyal – azaz a tegnapi nappal – megszűnt a kórházban. Hozzátette: a törvény értelmében ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a fegyelmi eljárás véget ért, így az újabb tárgyalásra már nem kellett sort keríteni.

Mindebből persze az is következik, hogy hivatalosan, „jogerősen" végül nem derült ki, az illető valóban felöntött-e a garatra munkaidejében június közepén, amint azt egymástól függetlenül két család is állította. Ahogy arról lapunk korábban elsőként beszámolt, egy ötvenöt éves kópházi asszonyt hátsó fali szívinfarktussal küldtek a soproni kórházból a győri kórházba, ahol az őt fogadó ügyeletes – a férj állítása szerint – ittas állapotban fogadta a beteget, képtelen volt határozott döntést hozni és összefüggéstelenül – nem mellesleg empátia nélkül – beszélt. A hölgy nem sokkal később elhunyt, de miután az igazságügyi orvos szakértői boncolás kizárta az orvosi mulasztást, nem indult büntetőeljárás az ügyben.

Később kiderült az is, hogy aznap egy hetvenegy éves nyúli férfi is elhunyt ugyanannak az orvosnak az ügyeleti idejében, s az ő családja szintén a „furcsa" viselkedésre panaszkodott.

A kórház az eset napvilágra kerülése után hamarosan felfüggesztette állásából az ittasság gyanújába keveredett orvost, aki tehát tegnaptól hivatalosan is távozott. Az ügy következményeként dr. Varga Gábor főigazgató záró toleranciát rendelt el az intézményben, és arra tett ígéretet, hogy folyamatosan ellenőrizni fogják a betartását.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. nonem 2008. augusztus 27. 13:20
  „Elfogadnám a közös megegyezésről szóló hírt, ha a szakmai főnöke, főorvosa leírná véleményét a dokiról!
  Még erre sem kerülhetett sor, hiszen a fegyelmi tárgyalás elmaradt...
  A politikai ízt azért érezhetik páran, mert itt nagyon fideszes a kaki.....Messzebbre nem érdemes menni. Ki is a főorvos e tájon?”
 • 33. !? 2008. augusztus 25. 11:05
  „A ami világban már a drága miniszterelnök urunk is hibázik erre a magyar nép mégis rá szavaz ennyit erről most meg egy orvoson vitázik mindenki mert ittas állapotban volt. Tény hogy ittas állapotban volt
  de az is tény hogy enm ő az oka a halálestnek ami történt
  igen meguszta megfutamodott igy járt...
  deh hány életet mentett meg?? ezzel senki enm foglalkozik
  am meg ccsak ennyit erről hogy én a saját szememmel láttam ahogy agyőri korházban a betegek megkinálták az orvosokat alkoholla és elfogadták..csak az ijnek nem kerülnek nyilvánosságra....
  de én azt enm éretm aki enm is ismeri az orvost az mért pofázik bele mások dolgába???
  semmmi köze hozzá csak azt tudja amit az ujságok leirnak mást nem....de mégis neki vana legnagyobb szája meg mindenki a nevét akarja tudni...?? minek hogy szidják az orvost?? ezért flesleges én az ijeneknek azt ajánlom a 3.dik szintről feljebb kellene jönni emberek.....
  és higgyétek el valaki ezek után is ragaszkodini fog az orvos hibázottt de nagyon jo orvos ennyit errőll”
 • 32. fidoka 2008. augusztus 25. 06:51
  „JÓ hogy le lépett a ló doktor mikor hibás volt,ezt csak a vak nem
  látja.EZ olyan amikor 1 dolgozó csórel a munkahelyén és a főnőke
  azt mondja ,cimbi vagy leszámolsz,vagy fegyelmileg ruglak ki,és még feljelentelek,válasz.amugy ássa el magát az ilyen ember.”
 • 31. Bonc Ida 2008. augusztus 24. 14:42
  „Gumicsont.Rágjátok csak...:-)”
 • 30. egy volt betege 2008. augusztus 23. 12:49
  „...ez mind szép amit összefirkáltok erről a szerencsétlen "asztalosról"!
  De én évek óta a betege vagyok és nem merek bemenni a kórházba, mert nem tudom mire is számíthatok?!
  Szerintem ott már mindenki a plafonon van a neve hallatára is, én meg köszönjek halkan és bűnbánó pofával, hogy én bizony a betege vagyok, de bocs- hogy élek, bocs és akkor most hogy tovább?
  Szerintem sok jóra nem számíthatok.
  Talán át kéne mennem másik kórházba?
  Az orvosválasztás bizalmi kérdés és én a történtekről igazán nem tehetek...
  ...most mégis én vagyok szarban!
  No erre mit léptek?”
 • 29. Clevi 2008. augusztus 23. 12:07
  „A neve nem <moderálva> hanem más ez biztossan merem beirni mert az elhunyt nagyon közeli hozzá tartozoja vagyok.Én szivessen beirnám,hogy mindenki tudja meg ki tette ezt.Mihelyt lehet nagybetükkel fogom beirni ezt igérem.”
 • 28. Horváth Eszter 2008. augusztus 22. 20:22
  „Én tudom a nevét!

  <moderálva>”
 • 27. miracle 2008. augusztus 22. 19:55
  „enTé
  Így van, kiegészítve azzal, hogy persze másik kocsit vezethet.”
 • 26. eNTé 2008. augusztus 22. 18:56
  „Tehát legyközelebb, ha valakivel szemben ittas vezetés gyanúja miat a rendőr eljárást indít, annak nem veszik el a jogosítványát, ha az közös megegyezéssel kiszáll az autóból, aztán hazaballag... Ugye minden rendben van így?”
 • 25. szarjanko 2008. augusztus 22. 17:31
  „A betegek, és a még egészséges emberek bizalma is megrendlült Győri Kórházban! Nem véletlen!Jó lesz, ha szállodát nyit a korház a betegek ellátása helyett....lámcsak söprögetni lenne mit ott....legfeljebb fordítva fogja a kezébe a lapátot, aki iszik!

  Ahol a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő beteg emberekkel ezt képesek megtenni, akkor mimindenre képesek még?

  Hol van az erkölcs, a felelősség, az EMBER, AZ "ORVOS", AKI FELESKÜDÖTT....MIRE????? Könnyen megúszta, hisz voltak bőven, aki hátamögé bebújhatott....pontosan azért, mert fejétől bűzlik a hal!”
 • 24. egészségügyis 2008. augusztus 22. 16:22
  „Ezt nevezik megfutamodásnak. Meg van a magához való esze az orvosnak. Inkább felmond a kórházban,így megússza a megbélyegzést, és könnyedén átlibben bármelyik megyei kórházba, ahol tárt karokkal várják,mert mindenhol orvoshiány van. És kedves Csaba Zsuzsa, nem fog még nyugdíjba menni, mert csak 40 éves (mármint az orvos), úgyhogy van még pár évtizede a nyugdíjig. És egyébként az a dolga, hogy észrevegye, hogy mi bajom van.”
 • 23. hozzáértő 2008. augusztus 22. 12:15
  „Tisztelt "egy nő" !
  Örülök, hogy az apukád jól van, de azért Te is egyből rájöttél, hogy melyik orvosról van szó !!!! Nem is a szemével volt a baj, sokkal inkább az agyával. De az apukád betegségét valószinüleg bármelyik orvos meg tudta volna állapitani, Ő meg valószinü hogy csak ráhibázott, de az apukádnak szerencséje volt hogy éppen beszámitható állapotban volt az a bizonyos orvos, akinek a nevét sajnos még mindig nem lehet leírni ! De vajon miért ?”
 • 22. MNA 2008. augusztus 22. 11:24
  „Egy orvos ne igyon!Persze ha mindenki azt látja,hogy a parlamentben (horngyuszi) részegen osztja az észt, nem lehet semmit várni senkitől!Morális,erkölcsi válságban az ország és a társadalom!”
 • 21. egy nő 2008. augusztus 22. 11:09
  „már nem azért mindenki követ el hibákat de az én édesapámnak ő mentette meg az életét. csak ránézett az édesapámra és egyből tudta mia baja ha ő nem lenne akkor az édesapám sem...tudom nem volt szép tőle de akkor is naygon jo orvos volt....és különben is egy szívinfarktusba bárki belehalhat a másik betegnek pedig akkora volt a szive hogy bármikor belehalhatott volna...persze ijenkor mindig a másikat kell hibáztatni senki sem tudja feldolgozni mi történtr de enm kéne mindig mást hibáztatni ....”
 • 20. SzáSa 2008. augusztus 22. 10:30
  „Na ez azért már... Az egy dolog, hogy az orvos (jogi képviselője támogatásával) minden féle trükkökkel megpróbálja kihúzni magát a felelősségre vonás alól. Az viszont, hogy a kórház maga is belemenjen az ügy elsimításába, és mintha misem történt volna közös megegyezéssel hagyják futni. Felháborító!!! A kórház a betegekért van. A beteg érdeke pedig egyértelműen nem az, hogy Dr. Nevesincs holnap egy másik kórházban folytatva, ugyanezt újra megtehesse. Az ügy eleddig nem keltett bennem visszáságot a kórházzal szemben. Ez egy ember. Kiderült a dolog, megpróbálják felelősségre vonni. Zéró tolerancia. Szép szavak. Reméljük be tudják tartani és használ. De a történtek után mit gondoljak? Ha valami, akkor ez megy a kórház jó hírének rovására. Miért engedik el szó nélkül? Inkább egymásnak falaznak és a beteg pedig le van ejtve?! Erre nincs elfogadható magyarázat. A vezetőség sem felelőségteljesebb a munkájára, kórház többi dolgozójának munkájára nézve, ha hagyták futni. Tisztelet a munkájukat becsülettel végzőknek, de a nemtörődöm főnökeik miatt rájuk is árnyék vetül, ártatlanul. Ilyen emberek vezette kórházban gyógyíttatjuk magunkat, kiszolgáltatott helyzetünkben...”
 • 19. igazság? 2008. augusztus 22. 09:52
  „Ebben a híresvárosban minden lehetséges, itt lehet lopni, csalni, hazudni, büntetlenül...mert a hiénák összefognak!Nekem ez a véleményem! Ezzel minden bevan fejezve??????”
 • 18. disznó3 2008. augusztus 22. 09:35
  „Hogy hová megy ? ! Csornára ! Reszkessetek Csornaiak !!!!”
 • 17. Cady 2008. augusztus 22. 09:06
  „Kedves csabazs! Szerinted ki csinál ebből is politikai ügyet?”
 • 16. csabazs 2008. augusztus 22. 06:05
  „Marcona Harcos!

  Abban igazad van, hogy kiderítették a két beteg nem az orvos ittassága miatt halt meg!
  De legalább utólag lehetett volna benne annyi gerincesség, hogy bocsánatot kér a családoktól!!!

  Azt én sem értem, hogy miért kell ebből megint politikai "ügyet csinálni???

  Nem lett volna szabad közös megegyezéssel elengedni, le kellett volna folytatni az eljárást, s ha ivott, akkor kirúgni!

  Azt viszont tudom, hogy vannak, jó és lelkiismeretes orvosok!”
 • 15. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 22. 05:55
  „Szép és jó magyar jogrend!!!

  Távozott, volt ügy, nincs ügy:-(((

  Nyugdíjba ment v. tovább praktizál máshol???

  A többihez: no comment...”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hamis pénzre hivatkoznak

Győr - Még hamis rendőrigazolvány készítésére sem vették a fáradságot azok a csalók, akik három hete… Tovább olvasom