Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Megalapították a győri holdingot

Megalakult az a cég, amelybe jövőre beolvad a három városi közszolgáltató vállalat. Győr hárommilliárd forintos fejlesztési hitelkeretről szóló szerződést ír alá – ezek a pénteki rendkívüli közgyűlés legfontosabb döntései.
A győri közgyűlés rendkívüli ülést tartott pénteken délután. A három közszolgáltató cég – a Győri Kommunális Szolgáltató Kft., a Győri Hőszolgáltató Kft. és az Inszol zrt. – összevonásáról szóló legutóbbi döntés után most újabb mérföldkő volt soron az átszervezési történetben. A testület – négy tartózkodással, ellenszavazat nélkül – elfogadta, hogy ötmillió forintos törzstőkével megalapítja a Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodási Zrt.-t. A vezérigazgató Sági Géza, az Inszol eddigi vezetője lett havi bruttó 1,2 millió forintért. Feladata a következő hónapokban az, hogy előkészítse a három vállalat beolvadását, ami várhatóan jövő nyáron történhet meg. A felügyelőbizottság (fb) elnöke Kalmár Ákos (Fidesz), két tagja Szabó Jenő (Fidesz) és Hegyi Zoltán (MSZP) lett. Ők egyelőre nem kapnak tiszteletdíjat. Az Inszol vezetője a továbbiakban Zsatku József gazdasági igazgató.

Az előterjesztés szerény vitát váltott ki. Kun András szocialista frakcióvezető azt javasolta, hogy Sági Géza vezető az átalakítás időszakában csak alacsonyabb bért kapjon, de módosító indítványa nem kapta meg a többséget. Szabó József (MDF) – jelezve, hogy pártja támogatja az új cég létrehozását – úgy vélte, hogy fb létrehozása ebben az esetben nem kötelező. Borkai Zsolt polgármester ezzel ellentétesen foglalt állást. Bárány István jelezte: a Pro Urbe Egyesület az átalakítástól azt várja, hogy a lakossági díjak a három legolcsóbb között legyenek az országban.

Sági Géza megválasztása után kijelentette: az önkormányzat bátor döntést hozott. Az Inszolnál szerzett tapasztalatai alapján úgy vélte, hogy az egységes működés olcsóbb. (A cégbe korábban beolvadt a Piacok és Vásárcsarnok Győr Kft. és a Győri Innovációs és Marketing Centrum Kft.)

A közgyűlés zárt ülésen felhatalmazta a polgármestert, hogy a közbeszerzési eljáráson nyertes bankkal aláírja a szerződést a tízéves futamidejű, hárommilliárd forintos hitelkeretről.

A vezérigazgató Sági Géza, az Inszol eddigi vezetője lett, havi bruttó 1,2 millió forintért.

Olvasóink írták

 • 8. AranyKözépút 2009. december 05. 11:29
  „Mikor lesz egy fogyasztó érdekvédelmi szervezet, (mint a BKV-nál) és követelni kellene, hogy az ő képviselőjük is belekerüljön az FB-be. Az lenne igazán hiteles.”
 • 7. arrabonem 2009. december 05. 09:51
  „5. Általában az lesz a vége a történetnek, amit veszélyként emlegetsz.
  Az a sok előny amivel járhatna az ilyen összevonás, az meg valahol útközben elvész.
  És ez így is fog maradni amíg mindenbe beleszól a politika.”
 • 6. győrinagyi 2009. december 05. 07:59
  „Igen, a debreceni holdingról azért hallunk dicshimnuszokat, mert azt a Kósa-féle önkormányzat alaposan ...... A városvezetés rátestálja a nagyobb megvalósítandó feladatokat, az óriási, sok-sok milliárdos hitelállományával aupmbam leránthatja az önkormányzatot. <moderálva..> Kell ez nekünk????”
 • 5. Accra 2009. december 04. 20:49
  „Egy holding működhet jól, de megvan az a veszély is, hogy nem lesz közvetlen rálátása a város Közgyűlésének, csak a szűk fb-nek a gazdálkodásra.”
 • 4. Accra 2009. december 04. 20:46
  „"...fb létrehozása ebben az esetben nem kötelező. Borkai Zsolt polgármester ezzel ellentétesen foglalt állást" Borkai elmesélhette volna, hogy az előkészítés ideje alatt mi a fityfenét fognak felügyelni ezek a jómadarak?”
 • 3. kikelet_ 2009. december 04. 20:42
  „csak nehogy úgy járjunk, mint a debreceniek”
 • 2. Primax 2009. december 04. 20:30
  „" A felügyelőbizottság (fb) elnöke Kalmár Ákos (Fidesz), két tagja Szabó Jenő (Fidesz) és Hegyi Zoltán (MSZP) lett. Ők egyelőre nem kapnak tiszteletdíjat."
  Mert bizottságnak lennie kell !
  És ott párttagoknak ülniük kell !
  Egyelőre nem kapnak lóvét.
  Nem hiszem, hogy ez sokáig így marad :
  Ingyér´ nem szoktak holmi bizottságokban ücsörögni pártemberkék...”
 • 1. SnakeS 2009. december 04. 20:22
  „Elég vicces, egy ilyen volumenű céget 5 milliós törzstőkével alapítani.

  Illetve kérdés, hogy az összeolvasztással miben lesz jobb a pórnépnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékony UNICEF-babák

A megyei közgyűlés Fidesz–KDNP frakciójának tagjai összesen 260 ezer forintot ajánlottak fel egy jótékonysági felhíváshoz csatlakozva. Tovább olvasom