Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Még egy hétig zsákutca a Révai Győrben

Hétfőn kellett volna megnyitni a Révai utcai hídnyílást, megkérdeztük, mi az oka a csúszásnak.

Letelt a sajtóban is megjelent háromhetes határidő, a Baross híd felújítását végző állami közútkezelőnek hétfőn kellett volna megnyitnia a Révai utcai hídnyílást. Autósok jelezték, hogy tegnap még mindig zsákutca volt a Révai, így megkérdeztük, mi az oka a csúszásnak.

Mint megtudtuk, már a munka kezdete előtt négy hétre módosították a lezárás időtartamát, vagyis a közlekedők jövő hétfőig kénytelenek a terelőutakat használni. A híd alatt sem a gyalogosok, sem a kerékpárosok nem mehetnek át.


A Győri Útkezelő Szervezet is munkához látott a lezárással egy időben, kihasználva a forgalmi szünetet, közel 60 millió forintból felújította a Városház tér melletti buszsávot, a mellette lévő járdát, valamint kicserélte a Révai utca Városház tér és Baross híd közötti szakaszán az aszfaltot.

Stanicz Tamás, az útkezelők helyettes vezetője érdeklődésünkre elmondta: kapóra jött a lezárás meghosszabbítása, a buszsávot ugyanis nem hagyományos aszfalttal, hanem egy nyomvályúsodással szemben sokkal ellenállóbb, speciális, cementált makroaszfalttal burkolták, aminek így a keményedéshez hosszabb idő áll rendelkezésére. Ez minden bizonnyal az élettartamának is jót tesz. Ilyen anyagot egyébként a városban itt használtak először.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz melegvíz Győrben, ne is tekerje a csapot!

Agusztus 5-én, kedden 1 órától 20.00 óráig Győr egész területén szünetel a melegvíz-szolgáltatás. Tovább olvasom