Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Medgyasszay: Káros döntés

Medgyasszay László MDF-es ország- gyűlési képviselő szerint a győri városvezetésnek az agglomeráció érdekeit is figyelembe kell venni, amikor dönt az iskolák sorsáról.
Medgyasszay László
Káros, rossz döntésnek nevezte tegnapi sajtótájékoztatóján Medgyasszay László országgyűlési képviselő a győri városvezetés iskolabezárási terveit. A politikus hangsúlyozta: azért szólal meg ebben a témában, mert az elképzelés a vidéket is hátrányosan érinti, ő pedig kötelességének tartja a választási körzetéhez tartozó ötven Győr környéki falu érdekeinek képviseletét. Hozzátette: a két megszüntetni tervezett középiskola tanulói- nak 55 százaléka vidékről jár be.
Szerinte a megyeszékhely irányítóinak több tényezőt is figyelembe kellene venniük: egyrészt azt, hogy egy-egy intézmény megszüntetésének emberi sorsokra van negatív hatása, másrészt, hogy az agglomerációs településeknek mi a véleményük. Medgyasszay hangsúlyozta: Győrnek anyagi gondjai vannak, s ez azt támasztja alá, hogy az önkormányzatok állami támogatása gyalázatos.
A sajtótájékoztatón részt vett a két érintett intézmény vezetője is. Némethné Hajba Terézia, a Rejtő Sándor Gimnázium és Szakképző Iskola igazgatója a Kisalföld kérdésére kijelentette: akár a tüntetésig is elmennek, hogy megmentsék az iskolát és az épületet. Miklósy Gyula, a Petz Lajos Egészségügyi Középiskola igazgatója arról beszélt: a nehéz sorshelyzet bizonyította nevelési munkájuk eredményességét, mert a diákok – élve demokratikus jogaikkal – akciót kezdtek, hogy megakadályozzák a bezárást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdések a polgármesterhez

A tervezett győri iskolabezárások kapcsán nyílt kérdéseket intéztek tegnap a polgármesterhez a Győri… Tovább olvasom