Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Máshol is útzárak várhatók

Várhatóan az iskolakezdés idejére helyreáll a rend a hőtávvezeték-csere miatt felbontott Bartók Béla úton, addig azonban az útvonal másik szakaszán újabb „kavalkád” várható. S mindezt később a győr-szigeti gázvezetékcsere követi.
Közel egy hónapja tart a hőtávvezeték-csere miatti úttorlasz Győrben, a Bartók Béla úton. A munkákat gőzerővel végzi a kivitelező.

A Bartók Béla út környékén élő, közlekedő olvasóinkat leginkább az érdekli, mikor ér véget a torlódás a forgalmas szakaszon, ahol jelentős buszforgalom is zajlik.

– Ilyen beruházás tizenöt évenként egyszer van, s mindenképpen olyankorra kellett tenni a munkálatokat, amikor a legkevésbé zavarja a forgalmat – kezdte a Kisalföld kérdésére adott válaszát Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet útügyi és forgalomtechnikai előadója.
A szakember elmondta, hogy az év eleji közmű-koordinációs megbeszélésen azért erre az időpontra ütemezte az „útgazda" és a hőszolgáltató a csőcserét, mert ilyenkor kisebb a forgalom, többen elutaznak nyaralni, az iskolai nyári szünetben nincs gyerekszállítás.

A Győrhő Kft. 300 méter hosszon cserél vezetéket a Bartók Béla úton, jelenleg első ütemként a Buda és Csaba utcák közötti szakaszon. A beruházás több különlegességgel is szolgál. Egyrészt ahhoz, hogy ki lehessen cserélni a hőtávvezetéket, mintegy 50 méter hosszon levegőben húzódó ideiglenes áthidalót kellett építeni, így a melegvíz-szolgáltatás szüneteltetése nélkül el lehetett bontani a régi rendszert.

– Érdekesség még, hogy miután a technológia miatt a keresztutcákat teljes szélességükben fel kellett bontani, az átjárhatóságot úgynevezett közúti „hídprovizóriumok" lefektetésével kellett biztosítani. Ezek az acélhidak a húsztonnás autóbuszokat is elbírják – magyarázta Tóth Péter.
A rövidesen kezdődő második ütem talán még nagyobb zavart okoz majd a Csaba utca és az Eszperantó út közötti szakaszon, amit egyirányúsítani kell. Ott szintén teljes szélességében le lesz zárva a Bartók Béla út, és acélhidakon lehet majd közlekedni. A határidő szoros, hiszen az útkezelő szervezet augusztus 27-ig engedélyezte a terület használatát a beruházónak, s szeptember első hetére mindent helyre kell állítani. Az ideiglenes autóbusz-megállót várhatóan már augusztus közepén visszahelyezik. Ezért naponta 4–5 munkagép 20–30 emberrel dolgozik a területen.

Szabadhegyen és Szigetben is

Komoly gondot okoz Szabadhegyen a Zöld utcaiaknak is az Égáz gázvezetékcseréje, s ugyancsak ez a cég végzi el a közműfelújítást Győr-Szigetben is.

– A rövidesen kezdődő gázvezeték-rekonstrukció mintegy két és fél hónapos munka lesz a Szarvas, a Töltésszer, az Akác és a Cser utcákban. Ott szintén autóbusz-útvonalat kell módosítani, mert a Szarvas utca nem lesz járható a gázvezeték-építés idejére, így a pinnyédi járatot terelni kell. Minderről szervezetünk részletesen tájékoztatja majd a lakosságot – tudtuk meg Tóth Pétertől.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél évszázada jött az ár

Holnap lesz a nagy dunai árvíz ötvenedik évfordulója. Az ásványrárói, kisbodaki és dunakiliti… Tovább olvasom