Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Más tartozását fizettették volna ki vele

Győr - Tudta nélkül „másodrendű kötelezettje" lett egy adósság-behajtási ügynek az a győri fiatalember, akinek annyi bűne volt csupán, hogy a vízszámláknál adósságot felhalmozó másik férfinak az ő neve jutott az eszébe. Hajszálon múlt, hogy nem a bíróságon kötött ki, egy hónapja kénytelen az igazáért futkosni.
Neve elhallgatását kéri a huszonéves fiatalember, de nem azért, mert bármi szégyenkezni valója lenne ebben az ügyben, hanem mert a főiskola befejezése után most munkát keres, a felvételi beszélgetésen pedig nem szeretne ő lenni, a „vizes fiú". A Győrben élő B. Balázs kálváriája így is tanulságos.

A történet számára október elején kezdődött, amikor fizetési meghagyást postáztak a címére. A levélben azonban nemcsak az ő neve szerepelt (ugyanazon a címen), hanem egy másik férfié is, akiről fogalma sem volt, kicsoda. A felszólításban azt részletezik, hogy ők ketten 23.788 forint tartozást halmoztak fel az egyik Bán Aladár utcai panellakásban, az ügyvédi díjjal és a büntetőkamattal együtt körülbelül harmincezer forint a büntetésük, amit bírósági jóváhagyással hamarosan végrehajtanak. A fiatalember semmit sem értett az egészből, a Bán Aladár utcáról azt sem tudta, hol van, de igazán akkor ijedt meg, amikor a Győri Városi Bíróságtól újabb levél érkezett, s már azzal kellett számolnia, hogy az ügyét várhatóan jövő év első felében tárgyalják.

B. Balázs ügyvédet fogadott, majd elkezdte körútjait a Pannon-Víznél és ezzel egy időben a bíróságon is. Be kellett bizonyítania valahogy, hogy sem a lakáshoz, sem pedig az adóshoz nincs köze. Ekkor szembesült a ténnyel, hogy a számlák feladását „elfelejtő" R. Györgynek semmit különöset nem kellett tennie, hogy megússza a büntetést, elég volt kitalálni egy nevet – pechjére épp az övét –, a szolgáltató pedig gondolkodás nélkül küldte is az ügyvédjét a hamis névre és címre. Ezek szerint bárkivel megtörténhetett volna hasonló eset.

További részleteket a Kisalföld pénteki számában olvashatnak.

Olvasóink írták

 • 6. G. Pész 2007. december 13. 20:11
  „Ja és Lara,

  az ilyen tájékozatlan hozzászólás után én már nem csak az illetékes céget nézem hülyének!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. G.Pész!! 2007. december 13. 20:08
  „Lara!!

  Nem tudom, te milyen átjelentőt töltöttél ki, mert ezen a papíron ilyeneket nem kellett megadni!
  Nem viccből rohagászok a bíróságra, ezt te is gondolhatod! És még valami! Ha a cikket elolvastad volna az újságban, abból egyértelműen kiderül, hogy ez a "szolgáltató" elismeri, hogy kevés személyes adatot kér az ilyen esetekben. Egy régi mondás jut az eszembe, amit ajánlani tudok neked is a későbbiekben:
  "Bölcs maradtál volna, ha hallgattál volna"”
 • 4. Lara 2007. december 13. 16:49
  „Hihetetlen!
  Én is töltöttem ki ilyen átjelentőt, tudni kell, hogy a fizető név megjelölésénél nemcsak a név és cím szükséges, hanem az illető születési éve, anyja neve.
  Nehogy ezt találomra be lehessen mondani!!!!!!!!!!
  Nem kell hülyének nézni az illetékes céget sem!!”
 • 3. Cseter János 2007. december 07. 13:43
  „Szerintem nincs min csodálkozni! A Jog Hiénái a rendszerváltásnak nevezett hatalomváltogatás óta élik világukat! A bíróságokat mint csicskást használják,alkalmazzák a pénzük gátlástalan bezsebelésére! Természetesen, ha jogos, ha nem! Az meg végképp senkit sem érdekel e rendszerben, hogy a megkárosított talán sosem kapja vissza az így lerabolt pépnzét! Ugyan is a Jog Hiénáit sekni sem meri üldözni a bíróságok félrevezetéséért! A rendőrség megtagadhatja a nyomozást az ügyészség meg nem is lát bűnt abban, ha a közokíratokra hamis adatokat tüntetnek fel és azzal kárt okoznak a védtelen állampolgároknak! Az már szinte természetes, hogy a bíróságok segítségével! Hisz az Ő munkájuk hitelesséhét még mindig nemlehet megkérdőjelezni egy banánköztásaságban!”
 • 2. G. Pész 2007. december 07. 12:10
  „Tisztelt L. A!!!

  Te most tényleg azt hiszed, hogy tip -hoppra mondta be azt a címet??
  Telefonkönyvből, kaputelefonról is vehette azt! (csak egy ötletként)
  Vagy te erre nem is gondoltál?”
 • 1. L.A. 2007. december 07. 09:23
  „Hát azért az elég mák volt a bemondó részéről, hogy mondott egy nevet és egy cimet, és az pont létezett is abban a párositásban...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szűk csizma tanulsága

Győr-Moson-Sopron - Ha szorít a csizma, amit drágán vettünk, a kereskedő jóindulatára,… Tovább olvasom