Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Marcalváros I. Győr mostohagyereke?

Mintegy tízezren élnek a győri Marcalváros I-en, ami egy olvasónk szerint "mostohagyerek", mivel a Tescót leszámítva nincs egy bevásárlóközpontja, nagyobb üzlete, mint például Adyvárosnak. A főépítész szerint ebben a piac diktál s egyébként helyben is szűkölködik a városrész.

"Jóformán minden városrészben van többféle nagyobb bevásárlóközpont/üzlet. A Marcal I-en, ahol szintén sok ember lakik, a Tesco az egyetlen. (...) Nincs egy drogéria, papírbolt, háztartási dolgokat árusító üzlet, nagyobb pékség, csak a kínai boltok tömkelege egymás után.

Ilyen szempontból Adyváros irigylésre méltó, ott a vásárcsarnok, a Rossmann, a Jysk s több nagy élelmiszerüzlet, fémszerelvényeket árusító bolt, papíráru, cukrászda, sportpálya, szabadidőközpont létesült. Itt semmi... Az uszodát is mióta ígérgetik. Miért van ez a városrész ilyen `mostohagyerekként´ kezelve?" – kérdezi a levél írója.

Olvasónk úgy véli, nagyobb üzlet(ek), bevásárlóközpont kellene Marcalváros I-re, míg a városi főépítész szerint ez kereslet-kínálati kérdés, a piac dönti el, s a terület adottságai is meghatározóak.
Olvasónk úgy véli, nagyobb üzlet(ek), bevásárlóközpont kellene Marcalváros I-re, míg a városi főépítész szerint ez kereslet-kínálati kérdés, a piac dönti el, s a terület adottságai is meghatározóak.

A Kisalföld Révi Zsolt főépítészhez fordult az észrevétellel, aki leszögezte: azt, hogy egy városrészben milyen üzletek, áruházak létesülnek, nem az önkormányzat, hanem a piac dönti el.

Ehhez hozzáfűzte: a panelházak alja vagy például az aluljáró tele van kisebb-nagyobb üzlettel, s hogy milyennel, az kereslet-kínálati kérdés – mondta el véleményét a tízezer győri által lakott városrészről a város főépítésze.

Révi Zsolt hozzátette azt is: a Marcalváros I-en nemigen találunk olyan területet, amely helyet adhatna egy nagyobb áruháznak, az pedig nyilván "a helyieknek sem lenne ínyére, ha a meglévő – és nagyon szükséges – zöldterületek (parkok, játszóterek) rovására történne bármilyen beruházás".

Révi Zsolt egy kiegészítést is tett: épp a szabad terület hiánya miatt az olvasónk által említett uszoda sem a Marcalváros I-en, hanem a Marcalváros II-n épült volna.

Fontos ugyanis, hogy a két városrészt egyébként sem érdemes szigorúan kettéválasztani a főépítész szerint, hiszen "mindössze néhány száz méteres távolságról van szó, két főút is összeköti őket, sűrű buszközlekedéssel. Természetes tehát, hogy az élelmiszer- és egyéb áruházak tulajdonosai mindkét `városrész´ lakóira számítanak" – válaszolt a felvetésre a főépítész, aki szerint ugyanúgy a Marcal I-é például a 821-es elkerülő másik oldalán fekvő, nagyobb Tesco, az OTP, a gyógyszertár, az épülő Lidl, az Auto Pulai, ahogyan fordítva a Kardirexet sem csak a Marcal I-en élők veszik igénybe.

Olvasóink írták

  • 2. Tinilla 2012. október 18. 16:47
    „Tisztelt Cikk íróka!

    Nem akarlak le lombozni, de nem csak Tesco van , van Spar, Brico, most meg a Lidli épül. Az uszodáról meg annyit az már nem a te dolgod, lusta lehetsz elgyalogolni a Sparig is, ha már válogatni akarsz. Ha oda építienék Marcalvárosba a strandot se látogatnád. Vidéki barátnőm üzeni, Ő örülne, ha náluk lehetne egy Tesco :)

    Puszi”
  • 1. drdoc 2012. október 04. 14:13
    „500 métert gyalogolni naponta, biztos írtózatosan fárasztó lehet... Mély együttérzésem... Én kimondottan örülök, hogy ahol lakom, nincs vásárlói forgalom. Marcal 1 valóban nem rendelkezik elegendő hellyel, akkoriban pedig még nem voltak tele a kirakatok ennyi felesleges dologgal, és elég volt annyi kiszolgáló intézmény/épület, amennyit oda gondoltak. Akkor... van akinek ma is több, mint elég...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videós riport a győri hőlégballonról: `a ballont 127 Celsius-fokra lehet felmelegíteni´

Videónkból kiderül, miként lehetséges az első lépésektől a kupola melegítéséig a magasba emelkedni hőlégballonnal. Plusz képgaléria a győri repülésről. Tovább olvasom