Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Már ˝préselik˝ az A3-at, Orbán: az Audi itthon van Magyarországon - fotók, videó

Szerda délután megkezdődött az A3 limuzin sorozatgyártása az Audi győri gyárában. Orbán Viktor miniszterelnök beszélt az ünnepségen, járt a győri egyetemen és Győrújfalun is.

12.55

Audi: Már "préselik" az A3-at

Szinte percre pontosan szerda délután fél egykor elindultak a présgépek, megkezdődött az A3 limuzin sorozatgyártása az Audi győri gyárában. A csaknem háromszáz milliárdos beruházás ünnepélyes átadásán magyar és német részről mindenki ott volt, aki számított.

Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke egy szóval összefoglalta a lényeget: ˝Sikerült!˝ A 900 millió eurós (270 milliárd forintos) beruházás elkészült.

˝Töltsék meg élettel a frissen elkészült gyártócsarnokokat!˝ - üzente
Rupert Stadler a munkatársaknak, majd leszögezte: az Audi az új modelljét mindenestül magyar kezekbe adta.

Orbán Viktor magyar kormányfő erre így felelt: ˝Az Audi itthon van  Magyarországon.˝A miniszterelnök az Audi-ünnepségen is utalt az árvízi helyzetre, elmondta, amit Győrújfalun is kora reggel, miszerint ˝nyerésben vagyunk az árral szemben˝. Megköszönte ugyanakkor az Audinak, hogy 1 millió eurót ajánlott fel a magyar és a német árvízkárosultaknak.

Audi: Már ˝préselik˝ az A3-at. Fotók: H. Baranyai Edina

Orbán Viktor is emlékeztetett a kezdetekre, a kilencvenes évek elejére, amikor ˝a Gazdálkodj okosan szabályai szerint próbálta a magyar gazdaság a Monopolit játszani, de ez nem ment˝.  Az Audi ekkor döntött mégis úgy, hogy itt indít gyárat és mostanra ˝valódi szövetséges lett˝. Orbán Viktor köszönetet mondott azoknak a munkásoknak is, akik ˝1992 óta a teljesítményükkel bizonyítják, hogy Magyarország, Győr és a magyar munkaerő megérdemelte, megérdemli a bizalmat˝.

Orbán szerint ˝ezzel a beruházással is közelebb kerültünk ahhoz a célhoz, hogy Magyarország a régió autóipari központja legyen˝. Hozzátette végül: ˝A magyar gazdaság álló helyzetből hármasba kapcsolt, de van feljebb: ötösbe is. Az Audi meghatározó partnerünk ebben.˝

Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója nagy napnak nevezte 2013. június 12-ét, amely ˝szép nap Magyarország életében is˝.

Lássunk akkor néhány adatot egyelőre csak a présüzemből, amely egyben az ünnepség helyszíne is volt: 320 méter hosszú, 58 méter széles, 17 méter magas. Nem ez a legnagyobb épülete a gyárnak, mégis az alapköve a termelésnek. A 26 ezer négyzetméteren csúcsidőben mostantól  egyszerre 140 munkatárs dolgozik, a présgép percenként akár 17-szer is dobban. A 93 méter hosszú, 22 méter széles és 12 méter magas fő gépsor mintegy önálló épület uralja a csarnokot, tömege 5 ezer tonna. Sajtolólteljesítménye is döbbenetes: 8100 tonna, ami hat különálló présen oszlik meg. A gépsor egy munkanapon akár 24 ezer alkatrész elkészítésére is képes.


11.12

Győrben ünnepelt a műszaki értelmiség - A miniszterelnök a győri egyetemen

A Széchenyi István Egyetem adott otthont a Magyar Műszaki Értelmiség Napja központi ünnepségének. A rendezvényt Szekeres Tamás, az egyetem rektora nyitotta meg. Hangsúlyozta: Győr az elmúlt százhúsz évben töretlen ipari fejlődésével a magyar vidék legjelentősebb gazdasági potenciálját hozta létre. A Magyar Vagon- és Gépgyár 1896-ban történt alapítása a kezdőpontja ennek a sikertörténetnek. 
   
Videó: Cseh Róbert

- A közúti és vasúti járműgyártás közlekedés világméretű fejlődésével bontakozott ki a városban. Kitűnően képzett szakmunkások, mesterek, technikusok generációi alakították ki azt a munkakultúrát, amely a győri ipar legnagyobb értéke. Az évszázados fejlődés motorja az a szellemiség, ami a műszaki értelmiség, a mérnökök munkájában testesült meg. A magyar műszaki értelmiség ünnepe a mérnöki tudás és alkotómunka jelentőségére és egyben a társadalmi felelősségére hívja fel a figyelmet - mondta többek között Szekeres Tamás. 
  
   
Orbán Viktor a győri Széchenyi István Egyetemen. Fotók: Cseh Róbert

Orbán Viktor rámutatott: a kormány azon dolgozik, hogy  megteremtse a munkaalapú gazdaság teljes feltételrendszerét. Szavai  szerint a gazdasági átalakításnak jó részén már túlvan az ország, a  magyar módszereket és eredményeket a külvilág is egyre inkább  elismeri. Az a cél, hogy Magyarország Európa kiemelt termelési  központjává váljon, és ezen belül az európai autóipar egyik  meghatározó centruma legyen.

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Pálinkás József elöljáróban hangsúlyozta, a technikai környezetet megfelelően képzett mérnökök nélkül nem tudjuk működtetni. A technikai környezet - kutatás, fejlesztés, innováció - egy összefüggő szerves rendszert alkot. A rendszer három legfontosabb eleme az ember, az intézményrendszer és a finanszírozás. Mint azt a professzor megjegyezte, nem a pénz az elsődleges probléma, az elsődleges megoldás, hanem a jól képzett ember és hatékonyan működő intézmény rendszer. Amit a pénz hatékonyan segít.

Köszöntőjében Orbán Viktor hangsúlyozta, az, hogy az ország győzelemre áll az árvíz elleni küzdelemben, a magyar mérnöki tudás győzelme is.

- A magyar műszaki értelmiség napja évről évre fontosabb esemény. Egyre világosabb mindenki előtt, hogy Magyarország felemelkedésében a műszaki értelmiség kulcsszerepet tölt be. Az értelmiség szónak a töve az értés, a megértés, az értelmiség az az emberfajta, akit a megértés hajt előre. A műszaki értelmiséget a műszaki természetű világ megértésének szenvedélye űzi és hajtja előre. Ez egy rendkívül értékes szenvedély - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök hangsúlyozta, Magyarország esélye abban rejlik, hogy a befektetők ma egyszerre találnak jól képzett, dolgozni akaró és még megfizethető munkaerőt és ehhez kapcsolódó tudást.

- Olyan gazdasági megújulást éljük, amikor döntéseink a magyar gazdaság igényeihez igazodnak, az adórendszer nem a munkát, hanem a fogyasztást terhelik olyan gazdasági megújulás bontakozik ki, ahol a multi cégek Magyarországot nem meghódítandó piacnak hanem a magyar emberek által lakott, szövetséges partneri országnak gondolák el. Oda akarunk eljutni, hogy Magyarország Európa kiemelt termelői központjává váljon, ezen belül európai autóipar egyik meghatározó központja legyen.


8.19

Orbán Viktor Győrújfalun

Árvízi helyreállítási megbízottnak nevezte ki a kormány Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgatót - közölte Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggeli győrújfalui sajtótájékoztatóján.

A kormányfő azt is elmondta: értesítették az önkormányzatokat, hogy várják a helyreállítási igényeiket, a gátrendszer állapotának felmérése megkezdődött, a dunai árvíz utáni megerősítési tervek pedig szintén készülnek.
 
Árvíz - Orbán Viktor Győrújfalun. Fotók: Mészáros Mátyás

˝Ma van az a nap, amikor először kimondhatjuk azt a mondatot, hogy győzelemre állunk˝ - fogalmazott Orbán Viktor, megjegyezve, hogy egy "csata" van még hátra a Duna mentén, Bajánál.

Orbán Viktor Győrújfalun. ˝Vezetpi értekezlet˝ - jelent meg a kép és a poszt a miniszterelnök facebook oldalán.
Orbán Viktor Győrújfalun. ˝Vezetpi értekezlet˝ - jelent meg a kép és a poszt a miniszterelnök facebook oldalán.
Előzmények:

Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel ismét Győrújfaluba látogat, ahová kedd délután térhetnek vissza a korábban az árvíz miatt kitelepített lakók - tájékoztatott a kormányfő sajtófőnöke kedden.

Havasi Bertalan meghívójából az is kiderül, hogy Orbán Viktor a szokásos reggeli sajtótájékoztatóját is a faluban tartja meg, majd kilenc órakor már Győrben tart előadást a magyar műszaki értelmiség napján, a Széchenyi István Egyetem aulájában.

A miniszterelnök ezt követően délelőtt beszédet mond az Audi Hungaria Motor Kft. győri járműgyárának megnyitó ünnepségén - derül ki a sajtófőnök tájékoztatásából.

Olvasóink írták

140 hozzászólás
 • 140. pancser 2013. június 15. 12:01
  „129. Poseidon 2013.06.13. 15:52
  Nem vitatom amit írsz, manapság ez minden munkahelyre jellemző, csak ugye ha az embert viszonylag jobban megfizetik sok mindent eltűr, magas a mérce ahol a madzag elszakad. Embere válogatja, ki hogy bírja, az biztos, hogy öntörvényű ember ide nem való, neki más munka után kell nézni, vagy vállalkozó lesz. Az ifjú mérnököknek is megvan a maguk baja.
  A vidám arcokat sem tűrik, még az irodákban sem mert a munkahelyen tilos szórakozni, a munkára kell koncentrálni, mondják.
  Mi a megoldás? A cucuban ennek az ellenkezője volt, bár az EDE gyárában talán nem. Ifjú emberként a lakatos műhelyben a rám bízott feladatot egy óra alatt megcsináltam, az öreg szakik ezért eligazítottak, különben is mondták tegnap búcsú volt a falunkban, mert zömmel vidékiek voltak és ne csináljak zajt feleslegesen.”
 • 139. Demalgon 2013. június 15. 09:22
  „A hülyeség megint vizuális effektet öltött. Az enerigaszektor értékesitése 97 - 2000/2001 között történt. A stratégiai aláirások nagy részét 98-99-ben tették meg. Ha annyira érdeke lett volna vezérednek, akkor a MOL-t sem adja el (amit most visszavett), hanem ott megakadályozza. Bankokból meg mit is ad el? Nagyon kevés hazai bank volt, igazán csak az OTP volt az egyetlen, és egyben a legszarabb is. A Raiff osztrák, a CIB olasz, az Erste német, a Postabankot ti csődöltették be, és még mehetnénk tovább. Ne ossza az észt olyan, akinek a beszámithatósága is megkérdőjelezhető, és totál sötét mindenhez. Valagi”
 • 138. Valaki 2013. június 14. 20:49
  „Buta is vagy pp-kém. A pufalkás-ormány 8% garantált haszonnal adta oda szinte ingyen pl. energiaszektort autópályákat, közműveket..., bankokat...
  Persze erről sem tuttál. :)))”
 • 137. Demalgon 2013. június 14. 13:51
  „Hol itt lettek a multik hízlalva állami pénzzel? Tessék szemléltetni. Ja félsz, hogy cáfolnának téged, akkor meg a hülye kussoljon. És támogatni a hazai vállalkozásokat, vagy a vállalkozások vezetőit, akik kiveszik zsebbe a bevételt a hazai cégekből, minimálbéren alul dolgoztatják az embereket, embertelen körülmények között szinte, bérük nagy része fekete, és még sorolhatnám. Az idiótának kuss a neve, nem kell tovább égetned a nemzetet, épp elég szégyen az, hogy az oktatás színvonala folyamatosan romlik, nem kell ennyire előtérben tartani a végtermékét szemléltetésnek valagi név alatt.”
 • 136. Valaki 2013. június 14. 08:36
  „Ne du debike, támogatni kell a hazai vállalkozásokat! :))
  Eddig a multikat hízlaltátok az állami pénzekkel.”
 • 135. Valaki 2013. június 14. 08:34
  „130. Legs 2013.06.13. 17:34

  120. Valaki 2013.06.12. 23:08

  Az Újfalui gátnak már februárban állnia kellet volna.Nem tudom kik a felelősek a csúszásért.A helyiek szerint 4 hónapot csúsztak.

  A helyiek szerint a gátat már 2002-ben lebontották.”
 • 134. Demalgon 2013. június 14. 06:49
  „Mire föl kapnak? Aki megkapta a trafikokat annak elviekben - a rendeletben rögzitett elvárások szerint - bőven van pénzügyi támogatása, a képviselőkre meg ez külön jellemző. Vagy ez amolyan "segély"?”
 • 133. tutti 2013. június 14. 05:17
  „110e bruttóért 3 műszakban egy közvetítő cégtől bárki beállhat közéjük.”
 • 132. Legs 2013. június 13. 17:47
  „123. Demalgon 2013.06.13. 08:20

  "De annyi biztos: hogy az államkassza pénzáramlásait kellene először rendbetenni."

  Ebben egyetértünk.Épp ma olvastam,hogy"A 12 trafik melllé 15 milliós állami "támogatást" is kap egy miskolci fideszes képviselő - a tavalyi 61 millió után"”
 • 131. Legs 2013. június 13. 17:37
  „Nem vagyok multi párti de azt kell mondjam,hogy az Audi elég korrekt a többiekhez képest.Láttam ettől sokkal rosszabbat is.”
 • 130. Legs 2013. június 13. 17:34
  „120. Valaki 2013.06.12. 23:08

  Az Újfalui gátnak már februárban állnia kellet volna.Nem tudom kik a felelősek a csúszásért.A helyiek szerint 4 hónapot csúsztak.”
 • 129. Poseidon 2013. június 13. 15:52
  „"Panaszos mindig lesz, meg szerencsétlen élethelyzetek is, volt 2000 éve is meg lesz 2000 év múlva is.
  Itt van ez az Audi, óriási dolgok újra és újra, nem olyan sötét a világ mint ahogy egyesek láttatni szeretnék, a jobbik jurtái visszafelé mutatják az irányt, amiből a józan ember nem kér."

  Ez azért így nem egészen igaz! Magam is ott dolgozom, és sok negatívum van, amit kívülállók nem is sejtenek. Amikor az év munkahelye lett az Audi, kiküldték a műszakvezetőknek a kérdőíveket, amik azt firtatták, h. a dolgozók mennyire elégedettek a céggel, sokan nem is töltötték ki, mivel tudták, hogy fölösleges, csak a jó kritika számít. Megtették helyettük (mármint a kitöltést )a műszakvezetők. Itt, ha észreveszik, h. vidámak a dolgozók, viccelnek egymással, máris lecsapnak, hogy miért nem a munkára koncentrálnak. Kijönnek a főiskoláról, egyetemről a fiatal mérnökök, akiknek valamilyen "kapcsolatuk" van, a munkafolyamatokról gőzük nincs, de hatalmuk van, és azt éreztetik is. Sokszor az értelmetlen utasításoktól égnek áll az ember haja, de semmit nem tehet, mert akkora befolyással rendelkezik az illető, hogy minden tiltakozás hiábavaló, sőt, retorzió követheti. A külső, bedolgozó, logisztikai és minőségellenőrő cégeknél még rosszabb a helyzet. Ha egy targoncás a napi őrült pörgés mellett, (ami szabálytalan volt valamikor, ma már nem) hibát vét, kirúgják. (indoklás nem kell). Ha egy alvállalkozónál dolgozó teszi ezt, aki az audis bér töredékéért dolgozik, még erre sem méltatják: leküldik a titkárnővel a felmondást, és ennyi. A másik külsős cégnél a divath. letiltatják a nemkívánatos dolgozó belépőkártyáját, ezentúl nincs mukahelye, nem léphet be a gyárba. Szép Új Világ! Üdv.”
 • 128. Demalgon 2013. június 13. 11:49
  „Mindenki mást tapasztal a környezetében. Tehetetlenségnek lehet ítélni azt is nyugodtan, ha a körülmények, és a vezetési rendszer hátráltatása miatt alakulnak ki helyzetek, amelyre "panaszkodnak". Panasz és panasz között is van különbség. A legtöbb panasz amire érkezik nem az, hogy ki segít, vagy ki nem, hanem az, hogy ha az ember meg is szakad a munkában, egyre többet vesznek el tőle mások szórakoztatására. Ha jobban megnézzük az elmúlt éveket az elmúlt 3 évben lettek a dolgozók a leginkább kiszolgáltatottak köszönhetően annak az Mt változtatási folyamatnak, ami 98-2002 között elindult. Igen, abban egyetértek, hogy tenni kell, viszont, vannak helyzetek, amikor az embernek mérlegelni kell, mert a "tettlegesség" munkanélküliséget eredményez, és sokan a megalkuvást egy dolog miatt fogadják el: a számlákat attól még fizetni, enni még attól kell, és még sorolhatnám. Nyugodtan lehet ezeket hisztinek mondani, de attól még tény marad, hogy sokan azért tűrik meg azt, amiben vannak, hogy legyen miből megélni, amíg jobb nincs. Aztán szépen lassan, ahogy törik le fent a fejlődési lehetőségeket morzsolódnak le az emberek. Nem elég azt nézni, hogy van A és B pont, hanem ismerni kell az utat és az arra ható körülményeket. Manapság már kevés, tenni kell.

  A külföldi nem szelektál potyázó és nem potyázó között, mert neki egy név ugyanazt jelenti, főleg, ha rossz a tapasztalata. Az ítélet sose előre születik meg, mert előre senki nem tudja eldönteni, hogy a másik milyen. Nem ok nélkül rúgdossák vissza a frissdiplomás nappalisokat. Akik egojuk miatt inkább pl mosogatnak, csak hogy ne kelljen megszégyenülniük, és kamu szövegekkel áltatják az itthoniakat.”
 • 127. dsj 2013. június 13. 09:19
  „˝Az Audi itthon van Magyarországon.˝
  Igen, miután az egykori RÁBA leépülése (Horváth Ede motorgyár- és mezőgazdasági gépgyár fejlesztése, majd ezek talajvesztése) ezt lehetővé tette, majd az akkori valamint a későbbi RÁBA vezetők letelepítették Magyarországra az Audit és az Opelt.
  Így pontos.”
 • 126. pancser 2013. június 13. 09:06
  „117. Legs 2013.06.12. 22:04
  Egyáltalán nem így van, persze eszmei indíttatásod olyan, hogy ezen nem csodálkozom.
  Röpke hat év év után az USA-ból ismét hazalátogatott a rokon. nem azt a Várost találta amit hat éve itt hagyott, és Győr sem ugyan az, igaz nem látogatott el sem akkor, sem most az ország putrisabb részére.
  Neki nem az volt a véleménye mint a neked.
  Ha leírnám, mi változott látványosan kis városunkban, vagy Győrben pozitív irányban, olcsó propagandának tűnne.
  Panaszos mindig lesz, meg szerencsétlen élethelyzetek is, volt 2000 éve is meg lesz 2000 év múlva is.
  Itt van ez az Audi, óriási dolgok újra és újra, nem olyan sötét a világ mint ahogy egyesek láttatni szeretnék, a jobbik jurtái visszafelé mutatják az irányt, amiből a józan ember nem kér.”
 • 125. Agent 2013. június 13. 08:55
  „122, hát, sok mindent megelőlegezel nekem, ami nem vall sok tapasztalatra a vitakultúra terén. 16 évesen, suli mellett 10-12 órás melókat toltam a legszarabb helyeken és körülmények között, 4-5 éven keresztül folyamatos, meg három műszak, szintén nem leányálom, viszont azt hamar megtanultam, hogy csak magamra számíthatok, ha tovább akarok lépni és lám, sikerült. Talán pontosan ezért viselem nehezem a mértéktelen panaszáradatot és másra mutogatást saját tehetetlenségből kiindulva.

  "Ausztriába vagy más országban kiutazni pénz, ami még a kisebb átmeneti gond lenne, a nagyobb az, ahogy az embereket fogadják + a vezetőid által gerjesztett néputálat, amiért a magyarokat egy szinten említik a cigányokkal."

  Majd´ minden héten töltök több napot külföldön, pl. az említett Ausztriában és nem, nem fogadják úgy a dolgozni és tenni akaró embereket, ahogyan írod (érkezzenek bárhonnan), lévén jól képzett, nyelveket beszélő munkaerőből hiány van (ahogyan még számos tőlünk nyugatra eső országban is), tehát ezeket az embereket örömmel fogadják, aki potyázni, lopni, trükközni érkezik, azt pedig jogosan fogadják úgy ahogy.”
 • 124. Demalgon 2013. június 13. 08:23
  „pancser a lényeg ott van: "közöttük", "velük". Nem az, hogy elzavarunk mindenkit a töltésekről amíg fotóznak, aztán mehet vissza a cseléd a gátra ...”
 • 123. Demalgon 2013. június 13. 08:20
  „Legs, aki vak akar lenni a valós dologra, az vagy csinálja rendesen, vagy ne játssza meg magát. Süketet és vakot játszani a legkönnyebb, mert amíg nem veszünk tudomást a bajokról addig nincsenek.

  És mi lenne a megoldás? Nehéz megmondani, mert ahhoz látni kellene belsőleg rengeteg dolgot, ami nélkül érdemi döntést nem lehet hozni. De annyi biztos: hogy az államkassza pénzáramlásait kellene először rendbetenni. Bizonyos fizetéseket átmenetileg lecsökkenteni, a fölösleges bizottságokat felszámolni, és az álláshalmozást megszüntetni. Ahogy ők mondták a gyógyszerekre: ha van hasonló hatóanyagú termék, ami olcsóbb, vagy kevesebb támogatás kell hozzá térjenek át az emberek arra. Egyes területek közbeszerzésein lehet a hasonlót is választani, mert a funkció és ár fontosabb, mint a megszokott márka, vagy az a tudat, hogy valaki politikus az extra luxus jár neki. SZJA-nál meg részben vissza a korábbi rendszereket. Kinek minél magasabb a jövedelme, annak megfelelően adózzon. És ez még csak a jéghegy csúcsa.”
 • 122. Demalgon 2013. június 13. 08:15
  „Amivel te jössz, az homlokegyenes más azokkal, akikről szó van. Azok többsége, akik te ezt írod, ahogy jött az új rendszer úgy lett egyre rosszabb a helyzet. A sokat szidott 8 évben több volt viszonylat az álláslehetőség és viszonylag könnyebb volt elhelyezkedni, de az elmúlt 3 évben szinte alig lehet és több szűnik meg, mint amennyi van. Tehet az életéért? Ezekről, akikről valójában szó van, és nem a kampányod, jobboldali kampányként megjelölt bűnbakok (mert bűnvadászaton kívül máshoz nem értetek, önbeismerés? Mint ördögnek a szentelt víz, az arrogancia azt mondatja veletek, tökéletesek vagytok, ezért próbáljátok az álomvilágotokhoz igazítani a valóst), a legcélszerűbb, ha elmennének külföldre dolgozni. De mégis hogyan? Ha a cég megszűnt, nem könnyű elhelyezkedni, még feketén sem. Ausztriába vagy más országban kiutazni pénz, ami még a kisebb átmeneti gond lenne, a nagyobb az, ahogy az embereket fogadják + a vezetőid által gerjesztett néputálat, amiért a magyarokat egy szinten említik a cigányokkal. (Nos ennek részben van alapja, meg ugyebár a jó magyar mentalitás: a kecskét is meg a saját anyját is 3 fillérért). Helyben meg? Mielőtt a közmunkával jönnél. Az a fajta közmunka, ami most ki lett alakítva tökéletes példája az Antall féle neo-feudális rendszernek, ahol a közmunkás egyfajta kisajátítható cseléd. Mert annak ellenére, hogy vele kapcsolatban mit közöl le a média, politikusokról tudni, hogy a valóságban vannak egyéb dolgok, amikről nem lehet szólni.

  De amúgy írásodból fakadóan egy dolog látszik, sose tapasztaltad meg igazán azt, hogy milyen az alsó és a középszinten lenni. Vagy beleszülettél, vagy belenyaltad magad valamibe, és érvényesült nálad egy apróság: kinek a háttérben minél több van, annál inkább elfelejt embernek lenni.”
 • 121. Agent 2013. június 13. 07:08
  „"112. Demalgon 2013.06.12. 21:21 A szekér halad, vagy a táj suhan? Mert ha valóban a szekér halad, akkor miért érzik sokan a bőrükön, hogy napról napra rosszabb?"

  amennyiszer én már hallottam sokaktól, hogy napról napra rosszabb, meg kevesebb a pénz, étel, stb. (és ezt folyamatosan a rendszerváltás óta), ezeknek az embereknek már akkor is halottnak kellene lenniük, akkor is, ha hét életük lett volna, ennek ellenére nem történik más, mint az, hogy a legtöbben bármiféle tudatosság nélkül vegetálnak egy szinten évek óta és rengeteg energiát fordítanak felelős és ok keresésre, hogy vajon miért nem jutnak egyről a kettőre. Persze azzal a kitétellel, hogy az egyén mint olyan kizárt, hogy tudna tenni a sorsának jobbra fordításáért, egyszerűbb a "mindenható kormányra" (nem az) mutogatni és hajtogatni, hogy miattuk rossz minden (nem miattuk), ez sajnos pártállami "hagyomány".”
140 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelmi műtétet végeztek a győri kórházban

Először az országban és a világon vérnyomáscsökkentő ballonkatéteres beavatkozást végeztek a Petz… Tovább olvasom