Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Már csak öt megyei szerepel a top 100-as listán

Győr-Moson-Sopron - Frissítette az óév végén készített top 100-as körözési listáját az ORFK. Közülük a korábbi tíz helyett már csak ötöt köröztet megyénkbeli szerv, Leshi Nikoll a 13., Gróf Benedek a 29. helyen áll.
A korábbi ábécérend helyett fontossági sorrendet alakítottak ki a bűnügyisek, így már egy harminchat éves fiatalember áll az első helyen a körözöttek listáján, akit emberöléssel gyanúsít a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Hogy ki milyen „előkelő" helyre kerül, azt természetesen nem csak az illetővel összefüggésbe hozott bűncselekmény súlya dönti el, szempont még többek között az is, hogy a körözött bűnözői életmódot folytat-e, s hogy hány szerv adott ki ellene elfogatóparancsot. A lapunk által január 2-án közzétett – megyei kötődésűekből álló – lista tíz nevet tartalmazott, emlékezetes közülük például egy tizenhat éves lány, aki országosan is a legfiatalabbnak számított a listán.

A közokirat-hamisítás miatt keresett tinédzser már nincs fent a rendőrség honlapján, akárcsak hét másik név – jobbára vagyon elleni bűncselekmény miatt körözött személyek –, akik szintén lekerültek a legkeresettebbek közül.

Két arc azonban visszaköszön a most frissített új listáról is: egyikük Leshi Nikoll, a másik Gróf Benedek.

Leshi Nikollról és társairól már több ízben írtunk, a bűncselekményt még 1997-ben követték el, de évekig külföldön rejtőzködtek, s szinte egyenként kellett őket kézre keríteni: Leshi Nikollt Spanyolországban fogták el. Ám a Svájcban és emberölés miatt Horvátországban is körözött férfit annak idején szabadlábra helyezték és ismét eltűnt a hatóság látóköréből. Leshi megyénkben a legkeresettebb bűnöző, országosan pedig a 13. helyen áll, előtte is, utána is rablás gyanúja miatt körözötteket találunk. Gróf Benedek nevét is ismeri a megyében minden rendőr, az őrmestertől a dandártábornokig. A „top 100" 29-es számú körözöttje ellen kilenc különböző szerv – köztük a megyei rendőr-főkapitányság – adott ki elfogatóparancsot. A harminchárom éves férfit azzal gyanúsítják, hogy részt vett kétkamionnyi, összesen 120 millió forint értékű plazmatévé eltüntetésében. De keresik őt többek között jövedéki visszaélés miatt is.

Ám Gróf Benedeket „beelőzte" a listán egy új név: Fürstenhoffer Zoltáné, aki ellen a Csornai Rendőrkapitányság és a Győri Nyomozóügyészség adott ki elfogatóparancsot, előbbi csak közokirat-hamisítás, az utóbbi hamis vád megalapozott gyanúja miatt. A 39 éves férfit csalás miatt a fővárosiak is köröztetik. A megyére vonatkozó lista még két férfi nevét tartalmazza, s ebből az is látszik, hogy nő egyáltalán nincs közöttük, s országosan is mindössze 4-et találunk a szebbik nem képviselői közül. A két fiatalember még nincs harmincéves. A szemüveges, intellektuális külsejű Tóth Szabolcs Árpád ellen négy szerv adott ki elfogatóparancsot, köztük a vám- és pénzügyőrség és a győri kapitányság. A huszonévest adócsalással, vámorgazdasággal, csempészettel és még egy sor más bűncselekménnyel gyanúsítják. Az ötödik és egyben a legfiatalabb körözöttük a huszonöt éves Horváth Norbert Dávid, akit lopás miatt jogerősen hat hónapra ítéltek, ám úgy tűnik, nem kívánt élni a büntetés-végrehajtási intézet vendégszeretetével.

Olvasóink írták

  • 1. Én 2008. január 23. 07:45
    „NEm tudom, hol lehetnek...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vannak rossz gyerekek?

Győr - Az egyik jó nevű győri általános iskolában történt a minap: az egyik végzős diákot úgy… Tovább olvasom