Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Már csak leányálom a hiteles és számonkérhető képviselet?

- Az ingyenes parkolás lehetőségét – legyen szó parkolóházakról, vagy rakpartokról – mindaddig fenn kell tartani, míg szalonképes alternatívát nem kínál a győri közösségi közlekedés - áll a Jesz közleményében.

Minden csoda három napig tart - Avagy már csak leányálom a hiteles és számonkérhető képviselet?

Győr Város Közgyűlésén már évekkel ezelőtt is napirendben voltak a helyi közösségi közlekedést illető kérdések. Gondolok itt az akkoriban tervezett győri villamos vonalakra, az intelligens buszvárókra, a hírhedt totemoszlopokra és a kihagyhatatlan jegyautomatákra. Ugyanezen téma a mostanit megelőző időszakban ismételten felmerült a győri Városházán. A Városvezetés akkoriban az újságírók kérdésére válaszolva elmondta, hogy a 2011. év elejétől már automaták segítségével válthatjuk meg menetjegyünket a győri buszjáratokra, intelligens totemoszlopokon kísérhetjük figyelemmel, hogy másodpercre pontosan mikor érkezik a következő járat, valamint a hangos utastájékoztatást is fejlesztik a győri autóbuszok esetében.

A győri Városvezetés hírét adta annak, hogy a közösségi közlekedés fejlesztésével egyidejűleg a Jókai úti, valamint a Révai utcai parkolóházak ingyenesen használhatóak majd.

Mindeközben teljesen mást tapasztalok és tapasztalnak a győri polgárok. Az ígért közösségi közlekedés fejlesztése elmaradt. Mai napig problémát okoz a menetjegyek elővételben történő megváltása, ugyanis egyre kevesebb helyen válthatóak meg, valamint ha fülem és szemeim nem csalnak, úgy azt is tapasztalnom kell, hogy továbbra sem hallható és látható egyik autóbuszjáraton sem a hangos,- vagy a képi utastájékoztatás. Ilyen és ehhez hasonló ütemben megvalósuló közösségi közlekedés fejlesztése várathat még magára…

Vagy tán most éljük a „hét szűk esztendő napjait"? No de ugyan kérem! Hányszor és hányszor hallottuk már?! Úgy vélem a hitelesség, szavahihetőség és számonkérhetőség nem csupán ránk, - polgárokra -, hanem a Városatyákra is vonatkoznak. A Révai utcai és Jókai úti parkolóházak kivétel nélkül ez idáig ingyenesek voltak. Az ingyenesség a közeljövőben – május 2.-tól – megszűnik, a korábbi Városházi ígérettel ellentétben, valamint a Révai utcai parkolók városházi kisajátítása is megtörtént a közelben lakók és a győriek ellenérveik ellenére.

Úgy vélem: az ingyenes parkolás lehetőségét – legyen szó parkolóházakról, vagy rakpartokról – mindaddig fenn kell tartani, míg szalonképes alternatívát nem kínál a győri közösségi közlekedés.

Számomra ugyancsak érthetetlen, hogy a 83. sz. főút melletti területen megvalósítani kívánt központról tartott közgyűlési vitát, miért is nem lehet a nyilvánosság előtt folytatni. Ménfőcsanak lakóinak eddigiek során is megszámolhatatlan problémát, kellemetlenséget okoztak a közelben történt beruházások.

Személy szerint a fejlesztésnek vagy beruházásnak semmilyen formában sem vagyok ellenlábasa, de azt meg kell, hogy jegyezzem, hogy Ménfőcsanak és Gyirmót városrészek polgárainak joguk van ahhoz, hogy lakókörnyezetükben megvalósuló beruházásokról, átalakításokról vagy fejlesztésekről időben és érdemben tájékoztatást kapjanak. Ilyen formában nem tudom és nem is szándékozom elfogadni a zárt ülés elrendelését, de azt sem, hogy a Dunakapu téri fejlesztésre kiírt tervpályázat győztesét a mai napig nem hirdette ki a Városvezetés.

Határozottan szólítom fel és szólítja fel a JESZ győri III.sz. Alapszervezete a Városvezetést arra, hogy a tervpályázat győztesét hozza nyilvánosságra, valamint arra, hogy a 83. sz. főút melletti területre tervezett komplexumról teljes körű tájékoztatást igyekezzék biztosítani Ménfőcsanak és Gyirmót városrészek polgárainak. Mindezek mellett a beruházásról tartott közgyűlési vitát, mely a már csak „Arénaként" emlegetett beruházáshoz kapcsolódik, hozza nyilvánosságra, és Közmeghallgatást rendeljen el a beruházással kapcsolatos kérdések tisztázása és korrekt, valamint teljes körű tájékoztatásra való igény miatt.

Ugyancsak felháborodásomnak kell, hogy tanúbizonyságot tegyek, ugyanis a Tiszántúli Természetvédők Társulata az Audi Hungária Kft. üzemének bővítése ellen keresetet nyújtott be. Érthetetlen számomra, hogy az Egyesület önmeghatározásából idézve:

- „ A Tiszántúli Természetvédők Társulata az Észak-alföldi régió (Hajdú - Bihar, Jász - Nagykun - Szolnok, Szabolcs - Szatmár - Bereg megye) területén élő és tevékenykedő természet- és környezetvédők…,önkéntes részvételével létrejött független társadalmi szervezet, …, azzal a céllal, hogy minél hatékonyabban hozzájáruljon a a régió környezeti állapotának javításához…" -

miért is tartják kívánatosnak azt, hogy a tervezett üzembővítés ne valósuljon meg a munkahelyteremtés és innováció ellenére.

Vagy már csak a cirkuszra van igény és a kenyérre már kevésbé!?

Javaslom és javasoltam is volna az Egyesület Tagjainak, hogy mielőtt ilyen és ehhez hasonló harcba indulnának, tájékozódjanak megfelelően, ugyanis az Audi Hungária a közelmúltban a természet terhelésének kompenzálásának és tudományos célból közel 16.000 darab tölgyfacsemete telepítéséről döntött.

Kovács Adrián
JESZ - Jólét és Szabadsád Demokrata Közösség Győr Város III.sz. Alapszervezetének Elnöke

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltúlzott reprezentáció? - az LMP nyílt levele a győri önkormányzathoz

A Lehet Más a Politika területi szervezete aránytalannak találja, hogy Győr város önkormányzata hét… Tovább olvasom