Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Már állnak az új parkolóautomaták Révfaluban és Nádorvárosban - fotók

Az újonnan telepített parkolóautomaták "bevetésre kész" állapotban vannak a belvárosban, Révfaluban és Nádorvárosban, igaz, egyelőre még nem üzemelnek.

Mint arról portálunk többször beszámolt, tavaly október végén a győri közgyűlés rendeletet hozott a város új parkolási övezeteiről, valamint az új díjtételekről.

Az egyik legjelentősebb parkolási "újdonság" az volt, hogy év elejétől Győr-Sziget és Újváros egyes részei is fizetőssé váltak, míg Révfaluban, Nádorvárosban és néhány belvárosi utcában július elsejétől kell a zsebünkbe nyúlnunk a parkolásért.

Június elején írtunk arról, hogy a három új övezetben elkezdték a fizetős parkolók kialakítását.

Mostanra a parkolóautomaták "bevetésre kész" állapotban vannak, igaz, tapasztalatunk szerint egyelőre még nem üzemelnek.


Igazi bombaüzlet: hat autóért telepítettek egy parkolóautomatát a vidéki buszpályaudvar közelében - fotók: Cseh Róbert.

Információnk szerint a próbaidőszak napokon belül elkezdődik, s július végén már élesben működik a rendszer.

Aprót tehát mindenképp vigyenek magukkal, mert csúnya büntetés lehet a vége, ha elfeledkeznek a parkolójegyről.


Fotók: Cseh Róbert.


Olvasóink írták

65 hozzászólás
 • 65. AntiFricc 2012. július 31. 13:54
  „63.che334 2012.07.23. 15:15

  Nálad a pont!”
 • 64. Babenko 2012. július 24. 11:11
  „Úgy érzem azzal hogy itt mondjuk a magunkét nem jutunk semmire. És ez a baj. Ők is azt mondják, hadd sírjanak, majd ha parkolniuk kell úgyis fizetni fognak. El kellene gondolkodni már ennek a kormánynak, hogy melyik ujját akarja megharapni. Ha autóval járunk és parkolni akarunk, újabb bőr, amit le lehet húzni. Ha autóval járunk és tankolunk, újabb bőr, kötelező, biztosítási adó, műszaki vizsga, újabb bőr. Ha letesszük az autót és sétálunk, mindenki tapsol. Pláne az, akinek nincsen, és nem húznak le róla annyi bőrt mint az autósról. Ha meg nem megy be annyi adó, amennyit számítanak, neki is félreáll majd a szája. Ez pölö melyik ujj is ?”
 • 63. che334 2012. július 23. 15:15
  „Vegyetek garázst!

  Pofátlanság, hogy a helyi lakosok fillérekért kapják az éves bérletet, más meg keményen fizet.
  Nem a város feladata a parkoló biztosítása az ajtótokban.
  Az utca nem a tiétek, nincs ott több jogotok mint másnak.
  Minden kedvezményt el kellene törölni (lakos, rokkant, "csókos"), akkor lehetne megfizethető percdíjakat kérni és lenne szabad parkoló.
  Ha ez a rendszer marad, a Belváros, stb. kihal.
  A külső utcákban senki sem fizet az parkolásért, ott az automata soha nem térül meg.”
 • 62. davesmail 2012. július 23. 09:57
  „Szégyen az új parkolási rendszer. Révfaluban?? Damjanich utcában??? Ez nem belváros!!! Itt nem áll le senki aki bevásárolni megy. Nincs is semmi a környéken, csak családi házak és egy-két társasház. Undorító ez a mentalitás! Ez csak a az itt lakókat sújtja.
  Még egy megjegyzés: Nagyon rossz a parkolohelyek felfestése, fele annyi helyet festettek mint ahogyan eddig az autók parkoltak illetve fizető automata is nagyon messze van.

  Nincs ingyenes parkolási lehetőség Győrben!!! Csak a "városatyáknak" a Városházánál. Keressenek ők is szépen maguknak helyet, vagy parkoljanak a "remek" parkolóházban és vegyék meg az olcsó jegyeket bérleteket!!! Birka a nép hogy hagyja ezt és nem fog össze az új parkolási rendszer ellen.
  Emberibb parkolásért, mi?? Ha-ha. Vicc.”
 • 61. révfaluiszúnyog 2012. július 22. 08:56
  „Nagyon sok családban két autó van. Nálunk is, mivel az egyik nem személyautó, a vállalkozásban használjuk. A személyautó befér a garázsba, a másik az utcán áll. Ugyanakkor a személyautóra kell a bérlet, mert azzal éljük mindennapjainkat. A második autóra jóval harmincezer fölött kellene fizetni! A belvárosban ugyanez -ha valaki ott lakik- 140 ezer évente!!! Ezért is mondom, ezt a helyi hatalmat el kell takarítani, mint a szemetet.”
 • 60. Alajos 2012. július 21. 21:42
  „Újra mondom: kedvezményes lakossági bérletet egész évre előre megveheted, de nem biztos, hogy parkolhatsz vele (mert nincs szabad hely a "zónádban"). Szabad ember ilyenkor választhat: vagy ücsörög az autójában, amíg valahol megürül egy hely (ekkor nagyon kell sietni, mert a szomszéd a másik sarokból is ide akar jönni), vagy Kőrözöl a logikusan kialakított egyirányú utcákban, míg csak nem találsz egy helyet. Néhány negyedóra, 50-60 váltás, kuplungolás fékezés után ez még mindig sikerült. Csak semmi pánik, a mikróban a vacsorád...”
 • 59. háté 2012. július 21. 19:29
  „Ezek az intézkedések, csak is az itt élők /választók/ érdekében történnek! - akik másként látják,-értelmezik, azok nem értik az önkormányzat, a hatalmi elit áldásos tevékenységét.
  Nincs ebben pénzsóvárság, értelmetlenség, az itt élők meggyalázása - nem!
  Ez a komcsi,- komcsi fattyak, a fidelitas,- és az IKSZ szervezeteinek jövőképéhez, viselkedési útmutató egyik példája! -/ nekik ingyenes parkolás jár városunkban, Győrben - a mi adónkból!/”
 • 58. umberto 2012. július 20. 21:09
  „53. bocikriszti 2012.07.20. 09:54

  Ha helyi vagy, akkor meg mi a gond? Jár a kedvezményes parkolóbérlet...”
 • 57. Mankapunka 2012. július 20. 17:37
  „Alajos

  Marcalvárosban meg Adyvárosban nem lesz fizetős parkoló. Mielőtt érvénybe lépne, a tábla az automatával véletlenül eltünne.

  bocikriszti Miért lenne felelőtlenség,ha iskolába elengednéd a gyereket. Az a felelőtlenség,ha előtte több évig nem volt megnevelve.”
 • 56. titokgyula 2012. július 20. 15:15
  „Ebből a városból sajnos költözni kell, pedig nem volt rossz hely.”
 • 55. Babenko 2012. július 20. 14:01
  „A Kis Duna mögötti, eddig ingyenes parkolóban itt ott áll az automata. Köszönjük Borkai úr.”
 • 54. Batistuta 2012. július 20. 10:43
  „#48 tricse! Ebben van valami. Dézsi Úr finoman szólva is visszefogott, amióta kiesett a pixisből.”
 • 53. bocikriszti 2012. július 20. 09:54
  „umberto te drága. az önéletrajzom is itt van??? 35 éve lakom itt, 35 éves vagyok. ezt nem olvastad?? tehát?? és nem-nem jár oda a gyerekem. a lényeg ott van, hogy kicsit figyelhetnének pár dologra.”
 • 52. goldboy 2012. július 20. 08:46
  „Ne azt keresd, miért fizethetsz! Mindenért fizetni kell, hisz szeretett vezetőnk bármennyi pénzt odajutatt a haveroknak. A szavazókat ne számold, majd jönnek az utaztatott bérszavazó. Mint eddig is.”
 • 51. révfaluiszúnyog 2012. július 20. 08:19
  „50, Janus! Egy baj van ezzel a megoldással. Sajnos közterületen rendszám nélküli jármű nem tartózkodhat. nemhogy nem mehet, nem is állhat. Itt nálunk Révfaluban ismerősöm autóját egyszerűen elvitették az ufók, mert le volt véve róla a rendszám. Ha ez a módszer elterjedne, biztosak lehetünk abban, hogy azonnal rendőrt hívnak s elvitetik a kocsit. A megoldás máshol van. El kell zavarni ezt a városvezetést. Össze lehet szedni öt olyan pontot, amivel ma választást lehet nyerni Győrben. Az egyik pont a parkolás eltörlése, mindenütt.”
 • 50. Jannus 2012. július 19. 23:18
  „Lassan elkezdődik itt is az "instant rendszámkeretek" felszerelése. Mikor parkol leveszi a rendszámot csomagtartóba be majd mikor végzett vissza. Ezzel a parkolóőr semmit nem tud kezdeni. És ingyen is lesz a parkolás. Ilyent pesten saját szemmel láttam. Itt is asszem bojkottálni kell a rendszert aztán akkor mehetnek a sunyiba.Ez ellen a yard sem léphet közben hisz azokra akkor tartozik ha megyek vele.”
 • 49. tricse 2012. július 19. 22:51
  „Amióta fizetni kell a parkolásért az udvarunk tele van,nem itt lakó emberek autóival és az itt lakók nem tudnak hova parkolni! Van aki napokra itt hagyja az autóját és bőrönddel távozik és van aki a leeresztett kerekű autóját tárolja a házunk előtt! De olyan is van akinek két autója van,itt ül át egyikből a másikba! Ide bérletet se lehet venni ,mert a lakók maguk alakították ki sok sok évvel ezelőtt a parkolót,a saját kezükkel lapátolva! És most ezt használják idegenek! Ami nem is lenne baj,ha az ember hajnalban melóból fáradtan hazaérve találna parkolóhelyet!
  Egyszer elfogy a lakók türelme!”
 • 48. tricse 2012. július 19. 22:43
  „22 Batistuta
  Dézsi urat felesleges megkeresned,mert nem válaszol! Nem képviseli az érdekeinket! A Nádor -étterem mögötti részen elkövetett rendezési terv módosítás,fakipusztítás,közterületi tilitoli sem tiszta ügy,de a lakosságnak kuss,mert a városatyák megszavazták! Minimum 200 szavazót bukott!:)”
 • 47. umberto 2012. július 19. 22:03
  „36. Fenyőrigó 2012.07.19. 16:15

  Már csak azt nem tetted hozzá, hogy mekkora királynak adtad elő magad a munkahelyen, hogy "Nyúlom lakom házban, vazze".... És sárgultak a kollégák az irigységtől.

  Senki nem tartott pisztolyt a fejedhez, hogy kiköltözz.
  Most meg fizetni kell a szarevőknek a parkolásért, ez van.”
 • 46. umberto 2012. július 19. 21:56
  „27. bocikriszti 2012.07.19. 13:25
  Igen, van gyerekem. És itt lakom a körzetben. Ja, te valami "hirtelen betelepülő" vagy, aki nem itt lakik, csak megoldottad, hogy a Gárdonyiba járjon a gyerek?
  Akkor ne légy már sóher, és fizesd ki azt a pár százast a parkolásra is! Ne mondd, hogy nem futja rá!

  Képzeld, a Gárdonyi környékén is emberek laknak, nem csak helóták. Ők ide mennek haza esténként, itt kell leparkolniuk. Ha ez neked nem tetszik, akkor vidd a gyereked a körzetes oviba, iskolába.

  Vagy vegyél lakást Nádorvárosban, vagy fizesd zokszó nélkül a parkolást. Ha pedig magyar módra, "okosba" oldod meg, akkor fizess!”
65 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Fidesz vs. MSZP: ismét vita a Dunakapu térről

"A győri Dunakapu térre nem térhetnek vissza soha többé az árusok" - olvasható a győri MSZP közleményében. A Győri Fidesz szerint "a Dunakapu téri beruházás kapcsán sem mond igazat az MSZP". Tovább olvasom