Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Magyar siker a lengyel gyakorlaton

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Petróczi Tímea őrnagy tájékoztatása szerint a magyar kutató-mentő csapat sikeresen szerepelt a lengyel „EU Carpathex" nemzetközi katasztrófavédelmi gyakorlaton.
A terepen 23 magyar szakember és a legkiválóbb nemzetközi minősítéssel rendelkező keresőkutyák bizonyították tudásukat.

A szimulációs terepgyakorlat keretében a magyar mentőcsapatot egy ipari negyedben található romterületre riasztották, ahol feltételezett gázrobbanás következtében megrongálódott egy épületcsarnok. A robbanás következtében húszan rekedtek a romok alatt. A magyar mentőcsapat mind a négy alegysége komplex kutató-mentő feladatot végzett két szektorban is: a riasztás pillanatától számított nem egészen öt óra alatt két „sérültet" és egy „halottat" talált meg és emelt ki a romok alól.

Roger és Aqua, a legkiválóbb nemzetközi bevethetőségi vizsgákkal, minősítésekkel rendelkező keresőkutyák a romterületet kutatták, a romok alatt rekedt áldozatokat a kutató-mentő alegység födémek és áthidaló gerendák áttörésével emelte ki.

A gyakorlat tervezői, valamint az értékelők több alkalommal is meglátogatták a kárhelyszínt, elismerően nyilatkoztak a speciális szaktudással rendelkező magyar csapat munkájáról. A több helyszínen zajló, főként vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris fenyegetettségre alapozott terepgyakorlatról a csapat pénteken érkezett vissza Magyarországra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikor kell utalni a havi fizetést? - Olvasói kérdés

A fizetésemet minden hónapban 10-ig kell megkapjam? Én úgy tudom, igen. Ha szombatra esik 10-e,… Tovább olvasom