Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Madarak és fák napja a megyében is - programok

A madarak és fák napján, pénteken a megye több pontján szervez rendezvényeket a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Kirándulások, vetélkedők, bemutatók, interaktív foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat.

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. erdészeti alaptevékenysége mellett nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos szemléletformálásra. Együttműködések révén segíti elő, hogy az emberek minél szélesebb körben kapcsolódhassanak be a madarak és fák napi rendezvények programjaiba.

A győri önkormányzat és a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Győri Erdészete évtizedes hagyományt elevenít fel a Püspökerdőben tartandó rendezvényén. Három általános iskola részvételével gyermekműsort tartanak, a tornapályán és tanösvényen vezetett erdei kirándulást és szabadtéri játékokat szerveztek a pénteken reggel 9 és délután 1 óra közötti programra.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Kar Neveléstudományi Intézete a Zölderő Környezetvédő és Szépítő Egyesülettel Győr-Bácsa városrészben, a Szitás-domb füvészkertben több állomásból álló vetélkedőt szervez pénteken reggel 9 órától, ahová előzetes regisztráció alapján várják óvodai és általános iskolás csoportok jelentkezését. (Jelentkezés: Lampert Bálint; 70/2350-643 vagy a termeszetbarat@atif.hu címen.)

A ravazdi Erdei Iskola a győri Árkádban tart játszóházi és interaktív foglalkozást minden korosztály számára. Pénteken délelőtt 10 és este 7 óra között várnak gyerekeket, felnőtteket, családokat. A helyszínen előzetes regisztráció nem szükséges (információ: Libor Mária, 20/599-7838). Az erdőgazdaság jánossomorjai erdészete az egyik mosonmagyaróvári általános iskolának tart háromnapos szabadtéri programot (május 8-10. között) a városkörnyéki erdőkben.

A természetismereti jellegű foglalkozásokon bemutatják a helyi erdőket és az erdészeti munkákat, a fafaragást és a méhészkedést. A jánossomorjai erdészet és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi csoportja május 21-én két jánossomorjai iskolának tart tájékoztatóval egybekötött madárbefogási-madárgyűrűzési programot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csődeljárás: a Raabvil szerint nekik is 2 milliárddal tartoznak

"Ezer millió forint sorsát kutatjuk: a helye megvan, a tisztességes munkát végzett, ám ki nem fizett kisvállakozó számláján" - közölte Szabó Bálint. Tovább olvasom