Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

LMP: Sokkterápia a munkaerőpiacon

Nem erről volt szó, az Orbán-kormány homlokegyenest mást cselekszik, mint amit ígért és ellenzékben képviselt.
Ez egyenes ági folytatása az elmúlt húsz év kudarcot vallott politikájának – jelentette ki Scheiring Gábor, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője csütörtöki győri sajtótájékoztatóján. A politikus szerint a kabinet sokkterápiát alkalmaz a munkaerőpiacon. Példaként olyan tervezett intézkedéseket említett, mint a túlórapótlék csökkentése, az álláskeresési járadék hat hónapra kurtítása és a szigorúbb szabadságolás.

A képviselő arról is beszélt, hogy a kormány a konvergenciaprogramban 2000 milliárd forintos megszorítást vállalt 2015-ig. Az idei költségvetésben megfelezték a közmunkára szánt összeget, ami – jegyezte meg – akár éhséglázadáshoz is vezethet egyes vidékeken, és kevesebb jut az oktatásra, a rendőrségre, valamint az egészségügyre.

„Az egykulcsos adó ebben az évben 500 milliárd forintos lyukat üt a költségvetésen, s általa egymillió ember jár rosszul, miközben perverz jövedelemátcsoportosítás történt a szegényektől a gazdagoknak" – jegyezte meg Scheiring Gábor.

Olvasóink írták

 • 6. smallisbeautiful 2011. június 17. 18:44
  „"Az LMP szavazok a "nem-dolgozo" reteged kepviselik"

  Szerintem a keveset keresők, akik nagy része veszített az egykulcsos adóval, éppenhogy a dolgozó réteg. Szemben a járadékosokkal, akik mindenféle befektetéseik hasznából élnek. na azok kaptak adócsökkentést.”
 • 5. Agent 2011. június 16. 20:09
  „4, a surdilovics alapból délszláv név, epic:):):)”
 • 4. surdilovics69 2011. június 16. 19:48
  „orsós meg akar szabadulni tőlünk,magyaroktól.Méghozzá mielőbb.Jobb ha beletörödünk,2050-ben már nem lesz számottevő a magyar népesség szeretett hazánkban.”
 • 3. Star-Spangled 2011. június 16. 18:48
  „Az LMP szavazok a "nem-dolgozo" reteged kepviselik! Mire karognak!”
 • 2. Jandex 2011. június 16. 18:32
  „http://www.youtube.com/watch?v=Pxuh0paj0zI”
 • 1. BsBe 2011. június 16. 17:24
  „Az egykulcsos adó ebben az évben 500 milliárd forintos lyukat üt a költségvetésen, s általa egymillió ember jár rosszul, miközben perverz jövedelemátcsoportosítás történt a szegényektől a gazdagoknak. De ez így a normális. Ahogy megmondta Lázár is: akinek nincs semmije, az annyit is ér. aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér. Ez a fidesz szlogenje.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön is felpofozná a vandálokat? - játszóteret rongáltak, facsemetéket törtek ketté

Ismeretlenek rongálták meg a Dankó Pista téri játszóteret. Jó példa az emberi butaságra az is, hogy… Tovább olvasom