Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Liszt-vetélkedő kezdődik csütörtöktől a megyei könyvtárban

A nagy zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából ötfordulós online vetélkedőt rendez a megyei könyvtár és a Kisalföld csütörtöktől.
"Liszt Ferenc élete több szálon kötődik térségünkhöz. Többek között az egykor Sopron vármegyéhez tartozó Doborjánban jött világra, első nyilvános fellépésére pedig Sopronban került sor. Ráadásul éppen idén októberben lesz születésének kétszázadik évfordulója" – Horváth József, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár igazgatója elmondása szerint ez adja az apropóját annak, hogy csütörtökön elkezdődik a Liszt Ferenc élete és kora online vetélkedő az intézmény és lapunk szervezésében.

A játékon bárki indulhat kortól, végzettségtől függetlenül. Az első kérdéssor kitöltése előtt regisztrálni kell legkésőbb május 25-ig.

Nem ez az első együttműködésünk, hiszen 2003/2004-ben és 2006/2007-ben már közösen bonyolítottuk le az Olvasni jó! című nagyszabású versenyt a megye általános iskolásai számára. Van persze még egy ok: a könyvtár európai uniós támogatást nyert egy olyan szoftver beszerzésére, amelynek segítségével internetes vetélkedőkre lehet sort keríteni. A rendszer olyan, hogy maga értékeli ki a válaszokat.

Horváth József, a megyei könyvtár igazgatója Liszt életéről szóló könyvekkel. A helyes válaszok megtalálását az internetes keresők is segíthetik. Fotó: H. Baranyai Edina
Horváth József, a megyei könyvtár igazgatója Liszt életéről szóló könyvekkel. A helyes válaszok megtalálását az internetes keresők is segíthetik. Fotó: H. Baranyai Edina


A Liszt-verseny első fordulójának kérdéssora május 19-én, csütörtökön 0 órától érhető el a http://kitud.kkmk.hu internetcímen. A további négy forduló feladatai ugyanott lesznek megtalálhatók a következő egy hónapban minden héten csütörtöktől. A játékon bárki indulhat kortól, végzettségtől függetlenül. Fontos tudnivaló, hogy az első kérdéssor kitöltése előtt regisztrálni kell legkésőbb május 25-ig.

"A kérdéseket úgy állítottuk össze, hogy részben az általános ismeretek révén, részben könyvek segítségével vagy az internetes keresők használatával megtalálhatók legyenek a megoldások.

Nem várunk el mély zenei műveltséget, tehát nincs szó arról, hogy például zeneművek felismerését adnánk feladványul" – magyarázta Horváth József.

Végeredményt az ötödik forduló lezárultával, azaz június 22. után hirdetünk. A legjobbak értékes nyereményeket kapnak, emellett bemutatjuk őket a Kisalföldben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elítélte a bíróság: százhúszmillió forintot akart felvenni az egyik győri bankfiókból

120 millió forintot akart felvenni az egyik győri bankfióknál, de csak 2,9 milliója volt annak a békéscsabai fiatalembernek, akit ezért kedden jogerősen elítélt a megyei bíróság. Tovább olvasom