Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Lionsos segítség a West-mellényért

Csaknem másfél millió forinttal támogatta a Győri Lions Alapítvány a győri Petz-kórház orthopédia és gyermekcentrum osztályát.


Így többek közt ahhoz járul hozzá, hogy a Lurkó Alapítvány ki tudja fizetni a WEST-mellényt, a cisztás fibrózisban szenvedő kisgyerekekért.

Az osztályon ma 22 ilyen, súlyos légúti betegséggel küzdő gyereket kezelnek, köztük a tizenkét éves Somogyi Attilát is, akiért a Kisalföld cikke után összefogott az egész megye, sőt, még távoli országokból is érkezett segítség. A 4,2 millió forintos WEST-mellény lényege, hogy a napi tízperces kezeléssel a tüdőben lerakódott váladékot lerázza a sejtfalakról, s így könnyebben kiüríthetővé válik a tüdő – magyarázta el dr. Ruszinkó Viktória, a gyermekcentrum vezetője.


A Lurkó Alapítvány közbenjárásával a speciális gép egy éve működik az osztályon, s mint Zajovicsné Vizer Bernadett, a „Lurkó" kuratóriumi elnöke elmondta: a Lions 550 ezres támogatásával együtt számolva már csak 1 millió forintra van szükség a teljes vételár kifizetéséhez.

Halbritter Mátyás, az Első Győri Lions Alapítvány főtitkára beszámolt a másik kórházi adományról is: a szervezet 900 ezer forinttal támogatja a Petz-kórház égisze alatt működő Ortopédiáért Alapítványt. Dr. Burkus László alapítványi elnök tudatta: az összeg hozzájárult egy igen fontos és rossz állapotú műszer cseréjéhez.

Szintén a kórházat segítette a kézművesek adománya: az idei bál bevételéből 200 ezer forintot a gyermeksebészeti osztálynak ajánlott fel csütörtökön a kamara és további 100 ezret juttat a haiti földrengés károsultjainak.

Olvasóink írták

  • 1. ugribugri 2010. február 25. 17:26
    „Milyen érdekes ,évek óta csak Attilát emlegetik mint cisztás fibrózisos gyermek.Igaz,hogy nagyon beteg ,de van sok más kisgyermek aki a fenti betegség mellett más súlyos betegséggel is küszködik.Róluk miért nem esik szó??Jó magam is ismerek olyan családot ahol nevelnek cf-es gyermeket ,akinek más gyógyíthatatlan betegsége is van (külső segítség nélkül).Mégsem siránkoznak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenntarthatósági füzetek a jövőért

Az ökolábnyom-számítással foglalkozik és többek között London ökolábnyom-számításának lépéseit is… Tovább olvasom