Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Liftet is építenek az iskolába

Győrújbarát - Európai uniós támogatásból újítja fel és bővíti óvodáját és iskoláját Győrújbarát. A pályázatírókat dicséri, hogy a bírálók mindent a tervek szerint fogadtak el.
A több mint ötezer lelkes Győrújbaráton nemcsak az óvoda és az iskola megtartása fontos, de az épületek felújításáért is évek óta kitartóan lobbizik az önkormányzat. Nem hiába, hisz legutóbb uniós pályázaton 305 millió forintot nyert intézményei felújításához. „XXI. századi közoktatási környezet kialakítása Győrújbaráton" címmel megjelölt projekt teljes felújítást takar: kívül-belül megszépülnek az épületek. A rekonstrukciós tervet voltaképpen egy SAPARD-pályázatban már megfogalmazták, ám az óvoda felújítása s egy új konyha kialakítása eddig csak álom maradt, ugyanis az akkori pályázatot forráshiány miatt elutasították.

– Nem csüggedtünk, sőt, a tervet felhasználtuk a mostani tervezés során – tájékoztatott Juhászné Árpási Irma, a község polgármestere. – Az óvoda komplex felújítása az Óvoda utcai épület teljes rekonstrukcióját jelenti, ezen belül egy csoporttal, a hozzá tartozó vizesblokkal bővítjük, s végre a tornaszoba, a főzőkonyha teljes felújítása, az ez idáig hiányzó gazdasági helyiségek kialakítása is sorra kerül.

Teljes tetőcserét tervezünk és három évtized múltán bizony itt az ideje a nyílászárók és a szigetelés cseréjének is.

Elsősorban a kisgyermekeknek és szüleiknek jó hír, hogy megújul az ovi udvara.

Ebéd a győrújbaráti iskolában. A pályázati siker eredményeként a konyha korszerűsítésére is sor kerül.Fotó: Bertleff András
Ebéd a győrújbaráti iskolában. A pályázati siker eredményeként a konyha korszerűsítésére is sor kerül.Fotó: Bertleff András


Juhászné Árpási Irma elmondta, az iskolaépületet akadálymentesítik, amely egyben lift beépítését is jelenti. Itt is az energiatakarékos felújítást tartják szem előtt és a több mint 300 diákot befogadó iskolába aulát, éttermet és plusztantermeket is terveztek. Nem halogatható a melegítőkonyha korszerűsítése és teljes cseréje, így a pályázat ezt is tartalmazza.

– A projektírókat dicséri, hogy a bírálók mindent a tervek szerint fogadtak el, így mindaz elkészülhet, amit megálmodtak – folytatta a polgármester.

– A projekt összköltségének 90 százalékát teszi ki a támogatás, a 10 százalékos önrész fedezetére még a beadás előtt rábólintott a testület.
Juhászné Árpási Irma komoly csapatmunkáról beszél és persze a köszönetről, amely megilleti a pályázatíró céget, azon belül is Hegedűsné Mészáros Nórát azért, hogy a munka időben elkészülhessen. Komjáti János volt jegyző és Rácz György volt iskolaigazgató, valamint a hivatal lelkes csapata is sokat tett a tervezésért. Az oktatási intézmények felújításának támogatása az uniós pályázatok közül is jelentős tétel, amire Győrújbarát képviselő-testülete méltán lehet büszke. Mindkét épületnél az engedélyeztetés tart, a felújítási munkák üteméről később egyeztetnek.

Nagy beruházásokon túl
Hasonló pályázatot már nyert Győrújbarát: idén adták át a 220 millió forintból megszépült, közösségi rendezvények, kiállítások, bemutatók szervezésére is alkalmas művelődési otthont és faluházat. Említésre méltó még a csatornaberuházás is, amely szintén 100 milliós nagyságrendű volt.

Olvasóink írták

 • 2. xy- 2008. szeptember 09. 22:35
  „én is gratulálok a csapatmunkához!
  Remélni lehet hogy , megtörik a jég!?
  és a csapat tényleg csapat lesz!

  Az ÁMK pedig ÁMK!--egyszer majd hozzáértő vezetővel ismét , aki legalább a programok között kiigazodik.”
 • 1. Hitetlen 2008. szeptember 09. 19:39
  „Szívből jövő gratulációm a POLGÁRMESTER asszonynak így nagybetűvel. És nagyon jó lenne, ha az az 5-6 ember, mert több nincs, a faluban elhallgatna, és abba hagyná a közösség szétrombolását. A falu internetes oldalán miért csak ők 5-6-an írogatnak, marakodnak? Mert ők sem tudnak kijönni saját magukkal sem. De most kussolnak és fintorogva ismerik el a POLGÁRMESTER ASSZONY által irányított csapat sikerét. Csak így tovább Irma asszony. Előre GO. GO. GO."FIRST LADY"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárva maradt a strand

Győr - Kihasználva a hirtelen jött hőség adta lehetőséget, sok győri strandra ment volna, ha az már… Tovább olvasom