Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Liberálisok a vidék fejlődéséért

Győr-Moson-Sopron - Megalakult az SZDSZ vidékpolitikai tagozata. Az országos testület elnökének Szentkuti Károlyt választották, aki többek között a nemzeti liberalizmus újragondolását szorgalmazza.

Az SZDSZ stratégiai programalkotásában a vidékpolitikát jeleníti meg a liberális párt nemrégiben alakult tagozata. A testület vezetője Szentkuti Károly lett, aki tegnap sajtótájékoztatón ismertette feladataikat. Az elnök hangsúlyozta: a vidéki liberálisok véleményét kívánják érvényesíteni a szabad demokrata pártpolitika egészében. Véleménye szerint fontos, hogy újragondolják a nemzeti liberalizmust, az SZDSZ-nek bátran vállalnia kell a magyarsághoz tartozását, a hagyományok tiszteletén alapuló modern és nyitott gondolkodást.

Szentkuti Károly az önkormányzatiság ésszerű újragondolásáról, a vidéki települési testületek, vezetők önálló, felelős politizálásáról is beszélt. Az elnök az oktatási rendszer működésével kapcsolatos önkormányzati tapasztalatok összegzését is fontosnak tartja, miként a gyermekközpontú iskolát és a pedagógusok szerepének megerősítését, minőségi munkájuk segítését, támogatását is. Végül megemlítette: végig kell gondolni a szülők szerepét is az oktatásban, mivel olyan versenyt gerjesztenek, ami sok esetben ellentmond az óvoda, iskola szerepének.

Olvasóink írták

 • 6. udy 2009. február 20. 14:32
  „Ha elhúztok, úgy tudtok a legjobban segíteni....”
 • 5. nocomment41 2009. február 20. 12:07
  „"Tojást dobtak Demszky felé Pozsonyban"
  "A kettős állampolgárságról szóló népszavazást tette szóvá Demszky Gábor főpolgármester előtt egy ismeretlen fiatalember"
  http://www.origo.hu/itthon/20090220-tojast-dobott-demszky-gabor-budapesti-fopolgarmester-fele-egy-fiatalember.html”
 • 4. aTibi 2009. február 19. 23:02
  „Minek vergődnek ott,ahol az egész feloszlik!

  Elfognak tűnni! De előtte el kell számolni a gaztetteikkel!
  Az van bőven.”
 • 3. nocomment41 2009. február 19. 20:08
  „"Hunvald pingpongozik, az SZDSZ-es gyanúsított egyszemélyes cellát kért, és kapott.
  Hunvald "egy emberölés gyanúja miatt letartóztatottal pingpongozik. Hunvald egyébként nincs egyedül a cellájában, szemben Gál Györggyel, az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának szintén letartóztatott SZDSZ-es elnökével. Gál kérte, hogy egyedül lakhasson a cellájában, s kérését teljesítették."
  http://gondola.hu/cikkek/63647”
 • 2. nocomment41 2009. február 19. 20:03
  „"Szent-Iványi: Gyurcsánnyal már nem megy
  Céltalan agónia, tehetetlen vergődés, - ekként jellemzi a magyar kormány válságkezelését Szent-Iványi István, az SZDSZ országos tanácsának elnöke, EP képviselő. Szerinte Gyurcsány alkalmatlan a nagy áldozatokkal járó válságkezelésre."
  http://hvg.hu/velemeny/20090219_gyurcsany_szentivanyi_valsag.aspx?s=hl”
 • 1. albatrosz 2009. február 19. 18:45
  „Hat évig a kezükben volt gyeplő! Most mit akarnak? A fövárosunkat már tönkre tették,most a falvak vannak soron? Tünjenekel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh Lajos: zord idővel jön a tavasz!

A meteorológiai tavasz igazi téllel köszönt be. Kemény éjszakai fagyokra és hózáporokra kell… Tovább olvasom