Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 20°C | 30°C Még több cikk.

Letiltották a győri író könyveinek reklámjait a buszokról

Az érvényes szerződés ellenére eltávolították a győri Kisalföld Volán buszokról az író könyvreklámait, aki a helyi Összefogás-jelöltje.
˝Újságíró vagyok, aki évek óta már könyveket is ír. Talán joggal gondoltam, hogy ezt a tevékenységem, és annak sikeres produktumait reklámozhatom. Akár a Győrben közlekedő buszokon. Az ötletet tett követte, és múlt év decemberében megállapodást kötöttem a győri buszok reklámfelületét értékesítő céggel. Jó egy hete a szerződő felek tudta nélkül egy nem szerződő harmadik fél letépette a hirdetményeket azzal, hogy nem kulturális célú reklámok, mivel közben képviselőjelölt lettem. Bár még kampányidőszak sincs és a reklámképeken a szerzőre – azaz rám -, valamint a könyvekre utaláson kívül semmi nem utal politikai célra, mégis letépette egy, velem szerződésben nem is álló fél. Ezt önkényesnek, politikai célú támadásnak, felháborítónak és jogszerűtlennek vélem.

Hol élünk? Könyvek és írójuk megítélése nem politikai, hanem kizárólag olvasói kategória. Mi következik ezután? Elégetik a könyveimet nyilvánosan, mert a borítójukon ott a képem? Miért üldözik azt, aki nem azt gondolja, amit ők? A tiltakozáson túl természetesen jogi úton is elégtételt kérek" - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Fábián György az országgyűlési választásokon az Összefogás 2014 Győr 1. választókörzet képviselőjelöltje.

Az Index azt írta, Szabó Zoltán koordinációs vezető arról tájékoztatta Fábián Györgyöt, hogy a Kisalföld Volán Zrt. hirtelen tiltott kategóriába sorolta át a könyvek szerzőjét. A Volán „megítélése szerint – tekintettel a könyv írójának Győrben közismert politikai szerepvállalására, a reklám közzétételének időzítésére, és üzenetére – a burkolt politikai reklám kategóriájába tartozik, ezért történt intézkedés annak eltávolítására".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fábián: az 1-es főút érszűkület Győrben, mielőbbi megoldást igényel

˝Naponta többször hatalmas forgalmi dugók teszik lehetetlené a közlekedést˝ - mondta az Összefogás… Tovább olvasom