Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Leszakadt vezeték lógott az úttestre Pannonhalmán - fotóval

Egy teherautó teteje magával rántotta, s leszakította a telefonkábelt az Arany János utcában. A felsővezetékkel összecsavarodó, úttestre lógó kábelhez senki nem mert nyúlni.

23 óra 12 perc

Tekintettel, hogy a szolgáltató nem érkezett ki a helyszínre, végül a rendőrök sikeresen levágták az úttestet érintő kábelt. Szerencsére senkinek nem esett semmi baja.

21 óra 59 perc

A Ravazd irányába vezető úton este fél tízkor többen álltak a vezeték körül Pannonhalmán, s a helyiek még egy szemeteskukát is kitettek az út közepére – nehogy bárki nekimenjen az úttestet érintő vezetéknek.

Az utcabeliek elmondása szerint 21 óra magasságában egy teherautó teteje szakította le a telefonkábelt – a sofőr pedig megállás nélkül továbbhajtott.

Mobiltelefonnal készült felvétel.
Mobiltelefonnal készült felvétel.


Az utcára hulló, széttépett telefonkábelben valószínűleg nincs áram, igaz, a szétszakadt vezeték felül összecsavarodott egy másik vezetékkel.

Szerencsére egy járőröző rendőrautó is erre járt, s ha minden igaz, akkor a rendőrség "hívószavára" a telefonvonal szolgáltatója "méltóztatik" kijönni a helyszínre.

Érdekes módon ugyanis ameddig a fülünk hallatára az utcabeliek próbálták bejelenteni a veszélyessé váló vezetéket a szolgáltatónál, addig csak azt az ígéretet kapták, hogy legkorábban kedd délelőtt tudnak szakembert küldeni az utcára lógó vezetékhez.

Olvasóink írták

 • 7. gyusy 2010. július 14. 19:36
  „Jandex

  Nem tudtam róla. Ezúton kérek elnézést Kína és az USA kormányától... (mert ma leszedték végre)
  Így most nem fog tudni komunikálni a 2 ország ? Hát ezt el..sztam ! Nem kicsit, nagyon.”
 • 6. Jandex 2010. július 13. 19:54
  „5. hozzászólás gyusy 2010.07.13. 17:06
  Ne legyél már ilyen,az a forródrót USA-Kína között!:)))”
 • 5. gyusy 2010. július 13. 17:06
  „Ja és ma sem csinálták meg rendesen a problémát. Igaz húztak új kábelt, de a régiből egy darab még mindig ott lóg, amit nem tudtak levágni a rendőrök. 4 méter alatt van a vége a kábelnek.”
 • 4. gyusy 2010. július 13. 17:01
  „Gazembert

  Nem kell éjszaka telefont szerelni.Én nem azt kértem a T betűvel jelzett szolgáltatótol.Az én házamnál szakadt le a kábel.Csak annyit kértem tőlük csináljanak v.mit még ma, mert balesetveszély volt mivel az utca közepére lógott le a kábel.Ők azt mondták kijönnek 2 órán bellül, de később ragaszkodtak hozzá, h nem jönnek ki csak másnap.Hiába kérte őket a rendőrség is.
  Ennyit a tisztelt szolgáltatóról.”
 • 3. Mankapunka 2010. július 13. 14:21
  „zotya

  CSomó helyen,Pesten kerülni kell,mert a teherautóval leszakítanád a villamos felsővezetékét.

  Néha a magasságkorlátot veheted a felsővezetékhez is,mert van egy hely,ahova ki van téve 3,8 méteres tábla,és átfér alatt a 4 méteres kocsi.

  Ez amúgy nem ráz meg.”
 • 2. Gazembert 2010. július 13. 08:32
  „A szolgáltatónál is emberek dolgoznak, megjegyzem szerintem nem éjszaka fognak telefonkábelt szerelni a sötétben. Milyen gyakran lát az ember az éj leple alatt telefon, vagy villanyszerelőt az oszlopon?”
 • 1. zotya975 2010. július 13. 04:47
  „Szolgáltató...miért is várunk mást. A teherautós meg lehet észre sem vette, bár elméletileg a rakomány nem lehet olyan magas, vagy a kábel nem mehet olyan alacsonyan, hogy találkozzanak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset könnyű sérülttel

Egy motorkerékpár és egy személyautó ütközött Győr határában, a 83-as főút és az M1-es autópálya csomópontjánál hétfőn késő délután. Tovább olvasom