Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 27°C Még több cikk.

Lemondott a baráti iskola és és az óvoda igazgatója

Kedd este rendkívüli fegyelmi ülés keretében a győrújbaráti képviselő-testület fegyelmit adott Juhászné Árpási Irma polgármesternek és Komjáti János jegyző ellen ugyanezt kezdeményezte. Ezzel egy időben lemondott megbízatásáról a baráti iskola és az óvoda igazgatója.

A kívülállónak akár értelmetlennek is tűnhet mindaz, ami az új képviselő-testület felállásával kialakult Győrújbaráton. Az előzményekről a Kisalföld is beszámolt 2007. április 5-én. A polgármester és a jegyző – a testületi tagokból álló fegyelmi bizottság előterjesztése szerint – (a jegyzőkönyvből idézzük) „figyelmen kívül hagyták a testületi döntéseket, az önkormányzati munka hatékonysága nem megfelelő. Az előterjesztés tételesen is tartalmazza, a fegyelmit indítványozó képviselők pontosan mit kifogásolnak."

Munka helyett kampányol?

– A polgármesternek a képviselő-testület döntéseit kellene képviselnie, de a munka helyett ő kampányol – szögezte le Őri Gyula, a fegyelmi bizottság tagja. – A testület nincs kedvére, ezért Juhászné Árpási Irma úgy gondolja, azt tehet, amit akar.

Ebből talán a leglényegesebb az idei év költségvetésének elfogadása és véglegesítése, amelyet – noha márciusra terveztek – „a polgármester és a jegyző a végleges rendelettervezetet nem készítette el". Ezenkívül a képviselő-testület tagjai a hivatal adminisztrációs munkáját is kritikával illették, nevezetesen: „a hiányosságok akadályozzák a képviselők munkáját".

Iskolaátalakítási tervek

Az ominózus viták hátterében persze az iskola általános művelődési központtá alakítása és új munkatársak felvétele (is) áll. Többek között ebből lett elege Rácz Györgynek, az iskola igazgatójának, valamint a jelenlegi, megbízott óvodavezetőnek. A héten lemondtak.

Az a baj, hogy nyertem?

– Mondvacsinált, koncepciós perről van szó – vélekedett kérdésünkre Juhászné Árpási Irma, aki harmadik ciklusban szolgálja a falut. – Megdöbbentő, hogy engem és a jegyző urat arra szólítottak fel a képviselőtársaim, hogy nézzük meg, hogyan, miféle jogszabály alapján kifogásolhatják a munkánkat. Igaz, a választáson négyen indultak a polgármesteri székért, meglehet, csak az a baj, hogy én lettem a befutó...

A fegyelmi tárgyaláson olyan történt, ami csak nagyon ritkán az ország bármely településén: a polgármester felelősségre vonása mellett egy évig havi 15 ezer forinttal csökkentették Juhászné Árpási Irma fizetését, aki megerősítette: még mindig bízik a testület tagjainak józanságában és hogy jogi úton mégiscsak kiderül, mindent a lehető legjobb tudásuk és a törvény betartása mellett tettek. A fegyelmi vita, az iskola és az ÁMK összevonásáról szóló téma pénteken este hat órától újra terítékre kerül, a faluban eközben aláírásgyűjtésbe kezdtek az iskolaigazgató maradásáért, illetve az ÁMK átszervezésének időbeni halasztásáért.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szökőkút a Széchenyi téren?

A győri Széchenyi teret úgy újítanák fel, hogy csak kisebb rendezvényeknek adjon helyet, és élhető, komfortos legyen – ha a csütörtöki közgyűlés elfogadja Somogyi Tivadar önkormányzati képviselő (Fidesz) előterjesztését. Győr méltatlan állapotban lévő főterének rekonstrukciója legalább tíz éve napirenden van. Tovább olvasom