Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Lehet más a politika

Győr - Civil és zöldszervezetek munkatársai új párt alapítására hívtak fel tegnap a megyeszékhelyen. Szlogenjük: LMP, azaz Lehet más a politika.
Nagy Péter újságíró, a Reflex egyesület tagja mutatta be a győri toborzó vezetőit: Pinczés Bálintot, Gergácz Ildikót és Matiscsák Attilát. A Budapestről indult kezdeményezés tegnap az ország hat pontján ismertette elképzeléseit a profi politika megváltoztatásáról. Kiderült: a közügyekkel való foglalkozást nem elitcsapatok kiváltságaként értelmező társaság a „kiutat a fenntarthatóság, az igazságosság és a részvétel értékeinek következetes képviseletében látja". Elmondták, jelenlegi háromszáz tagjuk zömében olyan emberekből áll, akik eddig nem különösebben szimpatizáltak a politikával, de azt látják, hogy a kialakult „két hatalmi centrum nem hagyja beleszólni a választókat a politika irányításába", és ezzel elvette az emberek bizalmát a demokrácia egész intézményrendszerétől. Ők ezért határoztak úgy, hogy új szereplőként jelentkeznek a színen. A választási rendszer megreformálása mellett politikájuk elsőrendű céljául a fenntartható fejlődés feltételeinek kialakítását tűzik, az igazságosság és az intézményrendszer átláthatóságának megteremtése mellett. Leszállítanák a pártok parlamentbe jutásához szükséges 5 százalékos küszöböt, szigorúbban ellenőriznék a kampánycélokra fordított összegeket és a számlázási rendszert. A Kisalföld kérdésére, hogy céljaikat milyen intézményes garanciák kiépítésével kívánják megvalósítani, Gergácz Ildikó kifejtette: a valódi társadalmi részvétel feltétele a jól informáltság, ezért például a sajtó esetében azon lesznek, hogy az önkormányzati lapokat ne lehessen a polgármesteri hivatalokból irányítani. Hozzátették: megfelelő társadalmi támogatottság esetén kezdeményezik pártbejegyzésüket és már a 2009-es uniós választásokon indulni kívánnak.

Olvasóink írták

  • 1. vörös g.eci 2008. október 09. 10:56
    „Persze, hogy lehetne más, de ilyen már van. Mármint drogos és buzivédő. SZDSZ-nek hívják, elég sikeres mostanában. Bár az ország tönkretételében 1994 óta aktívan részt vesznek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingázók: nem elég, ha állítólag vannak bejelentve

Régió - Takarítónő legálisan ingázna Burgenlandba, benzinkutas az osztrákoktól szeretne nyugdíjat… Tovább olvasom