Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Legendából születő fesztivál

Győr - Első alkalommal rendezik meg a megyeszékhelyen az ír–magyar kulturális és szakrális kapcsolat felélesztését, a két ország együttműködését szorgalmazó fesztivált.
Az Írország és Magyarország közötti legmélyebb kulturális kapcsolatot az egyik értékes győri egyházi relikvia, a Könnyező Szűzanya-kegykép jelenti. Így nem véletlen, hogy a ma délután kezdődő Ír–Magyar Kulturális Fesztivál ideje alatt több program a kegyképhez kapcsolódik. A festmény egyébként a XVII. század közepén Írországból került mostani helyére.

Ma, a programsorozat ünnepélyes megnyitóján a Palestrina kórus fellépését követően Sebestyén Márta koncertjét láthatják-hallhatják az érdeklődők.

A fesztivál másik két napján vásár- és gyermekprogramok szórakoztatják a Széchenyi térre látogatókat. A kulturális csemegék között találjuk a Rajkó Művészegyüttes produkcióját, ahol ír táncosok is fellépnek. Az ír–magyar szimfonikus est keretében Neil Mulligan ír dudás játékában gyönyörködhetnek az érdeklődők.

Kiss Tamás, a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár igazgatója a szervezők nevében elmondta: a fesztivál célja, hogy ne csak szakrális és formális, hanem mélyebb, kulturális és szakrális kapcsolat is kialakuljon írek és magyarok között. A szervezők többek között az ír kulturális és zarándokturizmus fellendülését várják a háromnapos rendezvénytől. A fesztivált többek között a Kultúrpont Iroda és a győri önkormányzat támogatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkét kamionnyi olasz kő a Városház térre

Győr - Október végére teljesen megújul a Városház tér. A beruházáshoz Olaszországból követ,… Tovább olvasom