Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Le a vérszívókkal! Győrben ismét megritkítják a szúnyogokat

Szerdán ismét felszállt a vegyszerrel megrakott repülő, és több ezer hektáron végezte a vérszívók populációjának ritkítását.

A héten folytatódik a szúnyoggyérítés Győrben. Az elmúlt hetekben elvégzett, a még ki nem kelt lárvák gyérítését megcélzó biológiai beavatkozás után a Győr-Szol Zrt. megbízásából szerdán ismét felszállt a vegyszerrel megrakott repülő, és több ezer hektáron végezte a vérszívók populációjának ritkítását.

A repülőszúnyogok légi kémiai gyérítésére elsőként a vízpartokon került sor. A mennyiben az időjárási viszonyok nem változnak a következő napokban, csütörtökön és pénteken is sor kerül hasonló beavatkozásra, így a város egész területén, a szolgáltató kezelésébe tartozó mintegy 5000 hektáros terület egészén megtörténik a légi kémiai szúnyoggyérítés.

A ritkítás során külön figyelmet fordítanak a város környéki árterekre, nádasokra, tocsogókra valamint a lakótelepi, lakóövezeti és belvárosi részek megtisztítására.

A GYŐR-SZOL. Zrt. ezekkel a megelőző jellegű beavatkozásokkal szeretne hozzájárulni a Győri Nyár közelgő nyitórendezvényeinek zavartalan lebonyolításához.

A társaság a gyérítéshez szükséges minden eszközzel, szerződéssel és engedéllyel rendelkezik. A beavatkozás alvállalkozó igénybevételével, repülőgéppel történik. Szükség esetén két gép egyszerre is felszállhat, sőt lehetőség van lokális gyérítésre például egy-egy jelentősebb közösségi rendezvény helyszínén. A GYŐR-SZOL összesen mintegy 5 000 hektáron végez szúnyoggyérítést, egy-egy felszállás alkalmával 1700-1800 hektár lefedésére van lehetőség.

A gyérítéshez olyan vegyszereket használnak, melyek az illetékes népegészségügyi hatóság engedélyével rendelkeznek. A kemikáliák sem emberre, sem más élőlényekre nem veszélyesek. Bizonyos vegyszerek a méhcsaládokra lehetnek hatással, ezeket kizárólag naplemente után alkalmazzák, amikor a méhek a kaptárba visszarepültek. Ilyen anyagokat a gyérítésre évek óta használnak minden káros következmény nélkül.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézigránátot dobáltak, tankba ültek a gyerekek Győrben - videó, fotók

Tart a Nyitott Kapuk Hete rendezvénysorozat a győri laktanyában. Tovább olvasom