Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Lázi óvodamentés egy miskolci családdal

Lázi is csatlakozott a tápszentmiklósi példához, a bakonyaljai kisközség az óvodáját mentette meg a jól bevált recept alapján.

Olyan családokat keresett a helyi önkormányzat, ahol óvodáskorú gyerek(ek) él(nek); a szülőknek két évig nem kell bérleti díjat fizetni a számukra biztosított családi házban, csak a közüzemi díjakat és a rezsit kifizetni. Cserébe viszont a családnak előírták az előtakarékosságot, s ami a legfontosabb: a gyermekeknek a helyi intézménybe kell járniuk.

Makkné Somjai Nóra polgármester elmondta: több mint félszáz jelentkezőből választottak. A mintegy hatvan család döntő többsége az ország keleti régióiból jelentkezett. Megyei jelentkező nem sok volt, a győztes család végül miskolci lett.

Makkné Somjai Nóra elmondta: hihetetlen sorsokkal találkoztak a pályázatok elbírálása során, legszívesebben húsz-harminc családon is segített volna a falu, de az önkormányzatnak csak egy ingatlan áll rendelkezésre erre a célra. A család október végén költözött a faluba, mostanra sikerült is beilleszkedniük: a karácsonyi játszóházban már voltak a gyerekek az édesanyjukkal, az édesapa pedig, aki ács-állványozó, már talált munkát.

Az akciónak hála az óvoda sorsa – a jelenleg érvényes létszámelőírások szerint – rendeződött, ugyanis a családdal két óvodáskorú kisgyerek is Láziba költözött. A legnagyobb testvér pedig elsős az iskolában.

Olvasóink írták

  • 1. uribe 2009. december 12. 19:10
    „Tudja valaki mi ez a "létszámelőírás" ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Pattogó jelzőtábla˝

Jelzőtáblának ütközött egy ismeretlen személyautó, amely kitörött, s átcsúszott a menetirány… Tovább olvasom