Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Láss zölden Győrben!

Zöld Tanácsadó Iroda nyílt áprilisban Győrben. A fenntartható életmód és fejlődés mellett elkötelezett program az egész megyében igyekszik erősíteni a környezettudatos gondolkodást.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Társadalmi Egyesülések Szövetsége (TESZ) 44 millió forint uniós, illetve állami támogatásra pályázott sikerrel az indításhoz.

Győr ökolábnyoma 4,33 hektár a világátlag 2,2-del szemben.
Vagyis ha mindenki úgy élne, mint a megyeszékhelyen lakók, két bolygóra lenne szükségünk, hogy környezetünk az igényeinket – élelem, energia, üzemanyag, használati tárgy – károsodás nélkül meg tudja termelni.

– Óriásplakátokon, falu- és családi napokon, iskolai foglalkozásokon, táborokban és egy sor más tömegrendezvényen leszünk ott – ígéri Libor Mária projektvezető és Göndör Tímea pénzügyi vezető, a TESZ munkatársai.

– Amíg a program tart, jövő márciusig a megye 44 településén helyszíni tanácsadást, előadásokat, interaktív csoportfoglalkozásokat tartunk ingyen, de várjuk olyan szervezők jelentkezését is, akik szívesen látják a zöldiroda standját. Hamarosan kiteljesedő honlapunkon (www.lass-zolden.hu) online ismertetők, illetve Szakember válaszol rovat, fórum érhető el.

Győr ökolábnyoma 4,33 hektár a világátlag 2,2-del szemben. Vagyis ha mindenki úgy élne, mint a megyeszékhelyen lakók, két bolygóra lenne szükségünk, hogy környezetünk az igényeinket – élelem, energia, üzemanyag, használati tárgy – károsodás nélkül meg tudja termelni.

Az iroda a helyzet javításához használható segítséget próbál adni. Az építkezőknek energetikai pályázatokat, a családoknak környezetvédő háztartási praktikákat, a hölgyeknek öko-szépségápolási tippeket és ötleteket kínálnak a tudatos vásárláshoz.

Ökolábnyomot számolnak és tanácsot adnak többek között ahhoz, milyen termékjelölésekre, energiatakarékossági szempontokra figyeljünk. A gyerekekkel számtalan mókás játék segítségével ismertetik meg a tudnivalókat.

Akinek sikerült felkelteni az érdeklődését, keresse fel az irodát, amely önkéntesek csatlakozását, illetve rendezvényszervezők, települések, intézmények jelentkezését is várja. Cím: Arany János u. 28–32., tel.: 96/618-805; e-mail: libor.maria.tesz@gmail.com.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Június végétől csoboghat a Jedlik-kút

Olvasóink jelezték a jó idő beköszöntével, hogy nem működik a belváros legújabb szökőkútja, a szódásüveg néven ismert Jedlik csobogó és ivókút. Tovább olvasom