Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Lajtos kocsi a Rezidenciánál

A Pannon-Víz Zrt. lajtos kocsijából kaphatnak vizet keddtől a győri Dunapart Rezidencia lakói. Az ÁNTSZ emberi fogyasztásra alkalmatlannak találta az épületben vett vízmintát.

Az egykori elevátorházból átalakított, három éve elkészült tömb lépcsőházaiba az Állami Tisztiorvosi Szolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Intézete kedden tájékoztatót helyezett ki.

Eszerint az A, B, C épület lakásaiban és üzlethelyiségeiben a szolgáltatott víz a hatóság laboratóriumi vizsgálatai alapján ivásra, főzésre és csecsemőfürdetésre alkalmatlan.

"A vízminőség romlását a Dunapart Rezidencia Kft. által üzemeltetett belső hálózat okozta" – olvasható a dr. Kiss Imre helyettes regionális tiszti főorvos nevében és megbízásából dr. Fehér Katalin osztályvezető által aláírt papíron. Ezzel kapcsolatban megkerestük az ÁNTSZ-t, de nem találtunk illetékest, aki válaszolt volna kérdéseinkre.

A Pannon-Víz Zrt. műszaki igazgatója, Nyíri Lajos ellenben közleményben számolt be a fejleményekről. Eszerint kedden lakossági bejelentés alapján az ÁNTSZ helyszíni szemlét tartott, hogy ellenőrizze a belső hálózat vízminőségét. A vízmintavételek és a vizsgálatok során kiderült, hogy a víz minősége nem egyezik meg a Pannon-Víz által szolgáltatott ivóvíz minőségével.

A szakember közölte azt is: a Pannon-Víz a társasházat üzemeltető Dunapart Rezidencia Kft.-vel áll szerződéses jogviszonyban, s egy vízbekötésen – és a hozzá tartozó elszámolási mérőn – keresztül szolgáltatja az egészséges és ellenőrzött minőségű ivóvizet. A közleményben az is szerepel: a belső hálózat tisztítása, fertőtlenítése és a feltárt műszaki hiányosságok megszüntetése a kft. feladata, s a cég felelős a minőség-romlásért. A Pannon-Víz a lakók ivóvízellátását lajtos kocsival oldja meg.

A Dunapart Rezidencia lakói keddtől a Pannon-Víz Zrt. tartálykocsijából juthatnak egészséges ivóvízhez. Fotó: B. A.
A Dunapart Rezidencia lakói keddtől a Pannon-Víz Zrt. tartálykocsijából juthatnak egészséges ivóvízhez. Fotó: B. A.


Dr. Sárközi Gergő ügyvéd, aki több ügyben több lakót képvisel a Dunapart Rezidencia Kft.-vel szembeni peres eljárásokban, a Kisalföldnek elmondta: kedden két lakó kereste meg a problémával. "Egyikük a múlt héten fordult az ÁNTSZ-hez, mert azt tapasztalta, hogy sárgás víz folyik a csapból. Már a szakemberek által vett minta gyorstesztje is kimutatta, hogy baj van a vízzel" – magyarázta az ügyvéd.

Dr. Jakab Tamás, a Dunapart Rezidencia Kft. ügyvezetője kérdésünkre közölte: a vizsgálati eredmények ismeretében állapítható csak meg, hogy egyedi eset volt az egy lakásban tapasztalható rossz vízminőség, vagy a ház egészét érinti a gond. Hozzáfűzte: a Pannon-Víz utasításainak megfelelően kiiktatták a belső hálózatban található nyomást kiegyenlítő víztartályt és az ÁNTSZ utasításának megfelelően – a közegészségügyi kockázatra tekintettel – megkezdik a teljes ivóvízhálózat fertőtlenítését. Ígéretet tett arra, hogy hétvégére laboratóriumi vizsgálattal igazolt minőségű ivóvíz folyjon a csapokból. "Bízom abban, hogy a probléma rövidesen végleg megoldódik azzal, hogy a társasház használatbavételi engedélye – egyes lakók fellebbezése ellenére – rövidesen jogerőre emelkedik. Ez megteremtheti a jogszabályi lehetőségét annak, hogy a Dunapart Rezidenciában a vízszolgáltatást a Pannon-Víz Zrt. biztosíthassa" – szögezte le dr. Jakab Tamás.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. piskóta 2010. július 27. 20:46
  „kedves don gatto. ha már don vagy akkor tudhatnád hogy a csóró ember más szinten gondolkodik. nem tudják hogy a wc papir helyett , tisztára is lehet nyalatni. ja a viszki mellé szippants egy kis kokot talán jobb lesz a kilátás:))”
 • 60. Orrbit 2010. július 22. 21:43
  „TripperÖcsi szegényes a szókincsed, meg az agyad is ezek szerint.
  DP . rájöhetnél hogy a fél város ismeri a majomtartós kifejezezést, páholyból élvezni ahogy összevesztek , ki mekkora királya putriban, (Bocs, ott még víz van)

  CSaládi házat építettem annyiból amennyi ott egy "lakás"”
 • 59. buggyant 2010. július 22. 18:20
  „Nem a nevemben beszéltél dongatto, csak hozzászóltam a hozzászólásodhoz. Ami tükrözi hogy ki nem szarja le hogy ihatatlan a víz a házban. Hát könyörköm, egy közösségben nem egyedi érdekek vannak csak. Ha egynek jó, akkor legyen jó a többinek is. Én nem lakom ott (hálistennek) de mégis együttérzek ezekkel a tulképp kiszolgáltatott családokkal. Szerintem törvénytelen a dr egész működése.”
 • 58. janika 2010. július 22. 16:52
  „Miért nem áldatják meg a csuhással? Hátha a szentelt víz akkor iható lesz! Az autók sem karamboloznak, ha megáldás bejön egy kis ima segítségével!”
 • 57. dongatto 2010. július 22. 16:40
  „palma27...
  Igazad van. Pont ott.
  De kettőnk közül Te vagy az aki minősíti a másikat. Tehát Neked nincs hová süllyedned.
  Ajánlom figyelmedbe: "Ha annyira elégedett vagy mindennel, pár viszki után nyald hegyesre a nyelvedet annál..." - ezt Te írtad.
  Pont.”
 • 56. palma27 2010. július 22. 16:27
  „Dongatto...
  A 3. pontodra: az én tartozásomból Te egy fél viszkit sem vehetnél. Ugyanis 0, azaz nulla forint.
  Az 5. pontodra: ami engem minősít, az az, hogy nem fogok a szintedre süllyedni, így bármit írsz, hidegen hagy, nem fogok válaszolni, ugyanis ennek a fórumnak nem az a fő témája, hogy az ittlakók egymásnak ugorjanak. És a Te ábrándozásod a teraszon, viszkivel a kezedben... enyhén elrugaszkodott az induló témától.”
 • 55. dongatto 2010. július 22. 15:10
  „Kedves palma27!
  Csak hogy tisztán láss!
  1. Nem részegre iszom magam, hanem egyről beszéltem.
  2. szoktam fürödni. (tusolás annak számít? vagy csak a sarokkádas áztatás?)
  3. valószínüleg Te vagy az egyik aki miatt már megint több közös költséget kell fizetnem. (a DPR után) De gondolom ez így normális, nem?
  4. egyáltalán nem mondható felhőtlennek a viszonyom a Rezidenciával, így seggnyalás kizárva.
  5. nem sértegettelek, így sztem Te is ehhez tartsd Magad! Mert ez az azért - a sértegetés legcsekélyebb szándéka nélkül - minősít Téged.
  6. Te miért velem vagy elfoglalva? Talán én tehetek a kialakult helyzetről?”
 • 54. palma27 2010. július 22. 14:19
  „Dongatto!
  Nem sznobnak tartalak, hanem agyatlannak.
  Mielőtt ilyeneket írsz, legalább a házban lakó gyerekekre, idősekre gondolj.
  Bár gondolom, az agyadat elöntötte a viszki meg a Duna látványa és ettől józanon gondolkodni se tudsz.
  Ugyan vizet nem iszol, gondolom, fürödni se szoktál...
  Ha annyira elégedett vagy mindennel, pár viszki után nyald hegyesre a nyelvedet annál, akinek a fertőzött
  víz köszönhető. Egészségedre és további szép látványt kívánok a teraszodról,
  csak a sok viszkitől ki ne pottyanj!”
 • 53. dongatto 2010. július 22. 14:07
  „buggyant!!! nem is a Te nevedben beszéltem. Vagy látod ott vhol?”
 • 52. buggyant 2010. július 22. 13:58
  „dongatto, lehet hogy más is lakik ott rajtad kívül, azokat meg nem hagyja hidegen.”
 • 51. dongatto 2010. július 22. 11:58
  „Megmondom őszintén hidegen hagy, hogy rossz a vízünk, mert eddig sem ittam, és ezután sem fogok csapvizet inni. Engem a kellemetlenségekért bőven kárpótol az a látvány, ami a teraszomról tárul elém minden egyes nap. Tartsatok sznobnak, vagy aminek akartok, de igenis jó érzés a Duna partján esténként egy pohár jó viszkit kortyolgatni.
  A jeget meg eddig is benzinkúton vettem. Ennyi.
  Mert megérdemlem.”
 • 50. Agent 2010. július 22. 11:48
  „49, csak érdekelt, mi van ha egy hétig szélcsend van:) Mosóport, tisztálkodási eszközöket, gyógyszert, ruházatot is a kertben termeled?”
 • 49. fióka 2010. július 22. 11:16
  „48. Agent 2010.07.22. 10:27--->látom nem vidéken laksz:)
  ha nem fúj a szél ott az akkumlátor
  az építkezéssel már kész vagyok hál istennek
  a kamrába a kertből kerül a zöldség és a gyümölcs a húst biztosító állat a szüleimnél van és mi is dolgozzuk fel majd füstöljük fergeteges buli keretein belül.
  az állatok takarmányt esznek amit a gazdálkodó haverok adnak és képzeld még a szalmát is tőlük kapom .
  remélem kielégítő volt a válasz!”
 • 48. Agent 2010. július 22. 10:27
  „"elzárják a villanyt megy a szélgenerátor bezár a bolt kimegyek a kertbe vagy a kamrába azt leakasztom ami kell"

  és ha nem fúj a szél?:):) Betonkeverőt is megbírja a szélgenerátor, vagy csak a 40es izzót?:) és a kamrába honnan kerül az élelmiszer? Állatok mit esznek?:)”
 • 47. fióka 2010. július 22. 09:29
  „de jó is a családi házban,elzárják a vizet beindítom a kutat elzárják a villanyt megy a szélgenerátor bezár a bolt kimegyek a kertbe vagy a kamrába azt leakasztom ami kell,nincs gáz nem is kell van alternatív energia éljen a mindenkori függetlenség a lehúzós vakító energiaszolgáltatók képenröhögése.mert hülye azért nem vagyok”
 • 46. viteznati 2010. július 22. 00:14
  „Sorry:-) most zuhanyoztam és a szennyezett víztől kicsit homályosan látok..." KISALFÖLDBEN"....:-D”
 • 45. viteznati 2010. július 22. 00:07
  „Reflektálva Jakab Úr Kisalföldban olvasható nyilatkozatára, a Pannon - Víz Zrt.-vel köthető szerződésnek nincs köze a használatbavételi engedélyhez, kizárólag a Dunapart Rezidencia Kft. érdekében áll, hogy ő legyen a házon belüli szolgáltató, így az általa megszabott, emelt díjakon tud számlázni. A Pannon Vízzel való szerződéskötést a Dunapart Rezidencia Kft. késlelteti és így tesz szert extra profitra.
  Viszont ennek az engedély nélküli, fertőzött víznek a szolgáltatása a Dunapart Rezidencia Kft.-nek 100 százalékos adómentes hasznot termel, ugyanis ezt nem kell kifizetnie a Pannon Víz Zrt.-nek. Mindemellett összegszerűségében az sem elhanyagolható tény, hogy ezáltal kibújik a fúrt kútból feketén szolgáltatott fertőzött víz csatorna díjának megfizetése alól. :-) Okos, de törvénytelen és adózás szempontjából hogy is van ez??????
  Jakab Úr nagyon ügyesen csúsztat és próbálja elterelni a figyelmet a szennyezett víz problémájáról, azáltal, hogy a fertőzött víz szolgáltatását a végleges használatbavételi engedélyhez köti.
  Szennyezett vizet használatbavételi engedéllyel is törvénybeütköző lenne szolgáltatni!
  F Úr”
 • 44. TripperÖcsi 2010. július 21. 22:44
  „Orrbit, sárgulsz?
  Tanulmányozd az idevonatkozó kormányrendeletet. Bár, tartok tőle, meghaladja a szellemi képességeid....”
 • 43. Túrabakancs 2010. július 21. 21:57
  „f.r.22! /39/
  Vedd úgy hogy már meg is van a lóvéd! :)))
  Először ezeket a cicákat fogom megkeresni:
  Mangal Ica
  Cicam Ica
  Pareny Ica... :})”
 • 42. csalódott 2010. július 21. 19:03
  „Ez az ügy csak egy kellemetlenség az olyan Banánköztársaságokban, mint a miénk.
  Ha joghézagok, és jogbizonytalanság van egy országban, úgy mindig lesznek élelmes vállalkozók, akik azt ki is használják.

  A ház esete is olyan jogi hiányosságokra mutat rá, melyek megléte a társasházak biztonságos működését nem tudja biztosítani, és gyakorlatilag egy jól felépített "vállalkozói" tervvel bárki lehet víz - gáz - fűtés - melegvíz szolgáltatója egy társasháznak és azt számlázhat, amit csak akar.

  Elméletileg a közösképviselőnek kellene biztosítania a lakóknak a szolgáltatókkal való szabad szerződést, amit az INSZOL Zrt. már feladott és jelenleg a Média Holding Kft. próbálkozik vele, több-kevesebb sikerrel.

  Ha valakit érdekel, olvassa el A Dunapart Rezidencia Kft. levelét, amit minden lakónak kiküldött, tehát tényszerűnek nevezhető.

  A levél helye: http://www.kisalfold.hu/forum/aldatlan_allapotok_a_dunapart_rezidenciaban/1000041/2001689/?action=kifejt

  Hozzászólás: 126.

  A levélben, szolgáltató vállalkozónk azt üzeni, hogy a ház gondoskodjon saját gázóra beszerzéséről, mert az az ő tulajdona, valamint fizessük meg a központi vízórához kapcsolódó közműfejlesztési hozzájárulást is neki, persze mindezt az után, hogy a póruljárt lakók már régen kifizették a lakásokat.

  NO COMMENT

  (Az előző levélben idézett majmos szlogen Jakab Tamás sokat idézett, jellemző mondása egyébként, pont ilyen Banánköztársaságokba való mint a miénk. Köszönöm a lakók nevében.)”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fokozott rendőrségi ellenőrzések július végén

2010. július 28. és 31. között fokozott rendőri jelenlétre kell számítania a járművezetőknek a… Tovább olvasom