Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Kutyafuttató területének szabályozása Adyvárosban

Állandó vitára adott okot, hogy Győr-Adyvárosban nem voltak egyértelműen táblákkal jelölve a kutyafuttató területek.

"Úgy döntöttünk, hogy ezt a problémát megoldjuk és egyértelműsítjük a helyzetet. Két új, térképes tábla került ki a kutyafuttató elejére és a végére (egyik a Bán A. 16. sz., a másik az adyvárosi-tó, szánkózódombnál)" - tájékoztatott Radnóti Ákos, győri önkormányzati képviselő. 


A területen helyeztek ki további táblákat, mely világosan jelzi, melyik területen lehet és melyiken nem kutyát futtatni, új kutyaürülék-gyűjtők is fel lettek állítva
A területen táblákat is kihelyeztek, amely világosan jelzi, melyik területen lehet és melyiken nem kutyát futtatni. 

Továbbá új kutyaürülék-gyűjtőket is kihelyeztek.
Továbbá új kutyaürülék-gyűjtőket is elhelyeztek.
A képviselő úgy véli: most már minden adott a szabályok betartásához, a lakosságnak is részt kell vennie ezután abban, hogy ne legyenek problémák, mivel az ő felelősségük is, miszerint rend legyen a környéken.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. MRIA 2011. augusztus 08. 18:12
  „Sziasztok!
  Teljesen egyet értek BRB-vel!
  Esetleg a felháborodók egy épkézláb magyarázatot adhatnának, hogy miért nem elég a terület és nem a mellé beszélést várnám el!!!!”
 • 36. tökmag1 2011. augusztus 08. 18:03
  „Szia Kedves Brb!Pár dolog szerintem elkerülte a figyelmedet és pár dolgot félreértelmeztél.Ez a terület pár évtizede még egy nagy kutyafuttató volt.Ez évek alatt,csak egyre kisebb lett.Pontosan igazad van Győrben nincs sok kutyafuttató,ami van az a város másik felén és ezért is kezdtük el a tiltakozásunkat.
  Nagyon sokunknak gyermeke, sőt unokája is van.Az,hogy kutya került a családba nekik köszönhető.Régen én is úgy gondoltam tévesen,hogy a kutya nem való panelbe,de hajlottunk gyermekünk könyörgésére és hidd el nem bántam meg.Ezek a kutyák sokkal okosabbak,mint családi házban élő társaik(többet van velük foglalkozva) és jobban is vannak tartva,mint pár ember,ahogy él.Ha tudni szeretnéd minket provokáltak és fenyegettek pár olyan ott élő kutyás,akik azt hiszik,hogy rájuk az írott és íratlan szabályok nem vonatkoznak(pl.:tiltott helyen van póráz nélkül a kutyájuk,a kutyagumit se szedik fel,továbbá a motort ott szerelik és a futtatón száguldoznak).Ne aggódj mi összeszedjük kutyáink után,de természetesen az összes kutyásért felelősséget nem tudunk vállalni.Írtad,hogy te csak hétvégén jártál erre.Mi képzeld minden nap itt vagyunk.Esténként is, munka után,2-3 órát itt töltünk.Sokszor 15-20 kutya összejön,van,aki játszik és van,aki sétál,szóval élvezik egymás társaságát.Néha hidd el szívesen leülnénk egy padra(de nem azért,mert nagy a seggünk én 170cm vagyok és 52kg hanem,mert fáradtak vagyunk)amíg ők játszanak.Mi a játszótér melletti szűk kis területen vagyunk a nagy méretű és nagy mozgásígényű kutyáinkkal előbbre a kicsik vannak.Ezt a területet mi tisztán tartjuk,képzeld még a mások által eldobott vagy amit a szél odafújt szemetet is összeszedjük.Arra kérlek,hogy mivel még csak egyszer jártál erre és fogalmad sincs dolgokról,csak rágalmazol és vádaskodsz gyere oda kutyáddal,hogy tisztábban láss.Szeretettel várunk!”
 • 35. BRB 2011. augusztus 07. 18:07
  „Az időjárást nem a képviselő rendelte meg:) a finom fagyit a gyerekeknek viszont igen:) örülhetnétek neki :)”
 • 34. BRB 2011. augusztus 07. 18:02
  „Nem értem, min háborogtok, 10perc alatt nem lehet eljutni az egyik végétől a másik végéig a területnek maximum a nagy feneketek akadályoz meg hogy a kutyák után fussatok! A terület igen is nagy a hétvégén a vőlegényemmel is kivittük a kutyust semmi baja nem volt. Ti papoltok a természetes közegű kutyatartásról, milyen felelős kutyatartó az aki panelbe kutyát tart? Amiatt miért nem háborogtok. Ezzel az egész cirkusszal magatokat ássátok el és azt éritek el h. majd kaptok 2*2 méteres területet. El nem hiszem hogy egy játszótértől nem tudtok elférni, aki a gyerekét egybe akarja a kutyáitokkal engedni az majd kiviszi a futtató terültére, bár nem tudom mennyire egészséges h. a kutya fekáliában úszó terülten mászik a kisgyerek.
  Szívem szerint pár társasházba kihívnám az állatvédőket. Örüljetek hogy eddig megúsztátok büntetések nélkül. Eddig se szedtétek össze a kutyafekáliát most már szednétek? Mert nincs mibe dobni. Olyanok vagytok mint a gyerekek, mindig az kell ami nincs. Apropó gyerekek, örülök h. a sok kis gyermektől ezt a szép új játszóteret is elirigylitek!!!!! Rágalom!!!!! Gondolkodjatok kicsit, győrben sehol nincs még egy ekkora kutyafuttató akinek nem tetszik költözzön ki családi házba, ott sem lesz ekkora udvar a kutyátoknak. Kutyafuttatáshoz nem kell pad!
  Fagyival megvesztegetni egy kisgyereket akinek fogalma sincs semmiről nem gondoljátok hogy ez némileg beteges?
  Aki egy fagyiért eladja a lelkét az olyan is.... Gondolkodjatok mielőtt ezt a sok butaságot ide kiteszitek...”
 • 33. AdyvárosiKutyatartók 2011. augusztus 07. 13:45
  „"A képviselő úgy véli: most már minden adott a szabályok betartásához, a lakosságnak is részt kell vennie ezután abban, hogy ne legyenek problémák, mivel az ő felelősségük is, miszerint rend legyen a környéken."

  Ez a mondat úgy tudatosult a helyi nem kutyás lakókban, hogy ők az istenek, és bármit megtehetnek, hogy elüldözzék a kutyásokat, miközben ők felrúgnak minden írott és íratlan szabályt...”
 • 32. AdyvárosiKutyatartók 2011. július 28. 16:10
  „kisember1
  A száz ingyen fagyinál nem gyerekellenességre gondoltam. A gond az, hogy ezzel próbálják "megvesztegetni" a nem kutyásokat. Nekünk a gyerekekkel nincs semmi problémánk, többünknek van gyereke.

  A honlaphoz: először is köszi a gratulációt. A kutyatartás szabályainak leírása tervben van, valamint szeretnénk a honlapon egy fórumot indítani. Mivel a honlap készítése önkéntes alapon, a szabadidőben történik, ezért kicsit lassú a fejlesztése.”
 • 31. kisember1 2011. július 28. 12:53
  „A száz ingyen fagyinál a gyerekre és játszótérre gondolsz a szakadó esőben? Mi ez, ha nem gyermekellenesség?”
 • 30. kisember1 2011. július 28. 12:48
  „28. AdyvárosiKutyatartók 2011.07.28. 12:16
  24. dogs 2011.07.28. 11:09

  Mi imádjuk a kutyákat, de a kutyaszart nem, ugye ez nem baj? Felszedni pedig kötelességetek. Ugyanúgy, mint a gyermekem szaros pelusát is ki kell dobnom, nem a fűbe dobni és szétkenni.

  Javaslom, hogy a honlapotokon, amihez gratulálok egyébként , nem árt egy kis közösségépítés végre, leírhatnátok a kutyatartás szabályait is.

  Nekünk is három gyerekünk van, és nem segélyből élünk. Az hogy nektek azzal a réteggel van bajotok, akikkel másoknak is-nekünk is, nem kell általánosítani már a nagycsaládosokra is. Ezzel óvatosabban kell bánni.

  Én továbbra is kérem, hogy tartsatok kutyát, örüljünk együtt neki, de szedjétek fel a kakit és erre ösztönözzétek a többieket is.

  Akinek van gyermeke, pláne több, bőven van elég dolga, minthogy azzal foglalkozzon, hogy ne legyen annyi kutyafuttató.
  Sőt, ha végig olvassátok ugyanazt szeretnék a kutyások, mint a szülők, egymástól különálló zöld területet, nem mást.

  Inkább összefogást javaslok!

  Pl. a szülők is vállaljanak felelősséget, óvják a gyereküket és neveljék legjobb tudásuk szerint. Ne dohányozzanak a tereken, játszótereken a gyerekek mellett és ők is idegen ebhez óvatosan közelítsenek. Ne hergeljék a kutyákat.

  De nektek is vállalni kell, hogy mindenhol felszeditek a szart, és a nem kutyafuttató területen nem engeditek csak úgy el a kutyust. A kislányomat is kergette meg borjú méretű kutyus. Aki ijedtében majdnem kibicajozott az úttestre. A gazdi is gondozza legjobb tudása szerint és nem a játszóterek és gyerekek kárára (akik majd fizetik mindannyiunk nyugdíját) követelik a saját és kutyusok jogait.

  Én már Győrön belül és játszótéren kívül nem tudok egyetlen helyet sem, ahol ne lépnék bele a végtermékbe.”
 • 29. Madarász 2011. július 28. 12:40
  „27. Engem nem zavar a kutya ugatása, nálunk egy ház kivételével mindenhol van az utcában kutya. Akkor is kinézek, ha a szomszédé ugat, mert valaki van kint.

  Az emberi faj a lakásban pólóban van, ha kimegy felveszi a nagykabátot. ;)

  Én biztos nem engedném a gyerekemnek, hogy idegen állatot megsimogasson a gazdája engedélye nélkül. Másrészt a gyereknek is el kell magyarázni, hogy csak finoman szabad megsimogatni egy állatot, ebben tökéletesen igazad van.
  Viszont a te kutyád, ha valaki hívja, akkor vissza kell hívni, csak jobban hallgat a gazdájára, mint egy idegenre.”
 • 28. AdyvárosiKutyatartók 2011. július 28. 12:16
  „24. dogs
  Szívemből szóltál
  http://adyvarosikutyatartok.snys.hu/”
 • 27. ildancs20 2011. július 28. 12:12
  „Igen kedves madarász a gyerek-szülő sosem hibázik, csak a kutyás :D Persze, amikor oda fut a gyerek a kutyához megtépi a kutya bizonyos részeit ő védekezésül meg csípi (jó esetben) a kutya-gazdi hibás. Ha át hívja a kutyám a gyerek a játszótérre gazdi-kutya hibás. Kissé szubjektív vagy az biztos. A hőingadozásról kontra szőrről annyit fűznék hozzá: alkalmazkodás. Az emberi faj is fejlődött, alkalmazkodott sok fajjal együtt (jegesmedve Pesten..). Biztos nagyon rossz a kutyámnak, minőségi táppal, folyamatos mozgással, foglalkozással.... Igen aki kutyát vállal az olyan felelősséget vállal, mintha gyereket szülne, sőt a gyerek felnő a kutya sosem lesz önálló. Igen a felelősség teljes állattartás híve vagyok, ha van rá pénzed, időd,felelősségérzeted és türelmed vállalj kutyát bátran panelba vagy kertes házba. 26- amikor elvittem aláírattam a beleegyező iratot, hogy nincs kifogás a kutya ellen akkor ő tudomásul vette, hogy néha ugatni fog. Amúgy én panelban és kertes házban is rühellem a kutya ugatást, korrekten leszoktattam az ebünket. Amúgy a környezetemben lakók gyerekei hangosabbak, mint az én kutyám.”
 • 26. Muaddib 2011. július 28. 11:28
  „A Panel vagy vékonyabb falú társasházak fő jellemzője, ha nagyobbat trotyantasz a WC-én azt is halja a szomszéd.
  Ez a baj a panelban tartott kutyákkal. Ha viszed sétálni, ugat, ha dolgát kell végezni ugatással, jelzi, ha vendég érkezik, akkor is ugat, ha valakit nem szívlel a lépcsőházban, akkor is ugat.
  A vékony falakon keresztül ez a hang azért nagyon idegesítő ezt mind régi kutya tartó és kutyabarátként mondom.
  Én nagy testű kutyát tartók családi házas környezetben és általában naponta sétálunk úgy, hogy tudom, hogy a kertben való rohangálás nem elégíti ki a kutyust.
  Szóval, ha nem vagyunk tekintettel a szomszédra, akkor a kistestű kutyák közt lehet találni olyat, amelyek tökéletesen jók a panelban tartásra.
  De képzeljétek el mindenki, azt tenne egy panelban, amit akarna, például asztalos műhelyt esetleg hegedülni tanulnák vagy dobolni, stb.”
 • 25. Madarász 2011. július 28. 11:28
  „23. A kistestű terrier mozgékony kutya, a nővéredé meg valószínűleg nem ilyen fajtához tartozik. A többség sajnos nem kis méretű kutyát tart a panelban.
  Csak egy röpke dolog, télen kint mínusz tizen fokok vannak, a lakában minimum 20, minden sétáltatás kb. 30 fokos hőingadozás az állatnak. Szerinted ez jót tesz neki?
  De nézd csak meg egy kint és egy bent tartott kutya szőrének a minősége közötti különbséget, a kintié szép tömött, a bentié megritkul. Vagy hasonlítsuk össze a testsúlyukat, mondjuk nézd meg, hogy az udvaron tartott kutyák hány százaléka kórósan elhízott és mekkora ez az arány a lakásban tartott kutyák között.
  Mit kezdesz a panelben egy idősödő, vizelet és széklettartási nehézségekkel küzdő kutyával? Kidobod, vagy mehet a menhelyre?
  Megmagyarázhatod a magad megnyugtatására, hogy jó a kutyádnak, ha 30 fokos hőingadozásnak teszed ki télen, ha órákig vissza kell tartania a szükségét, meg érvelhetsz azzal, hogy ott szeret, ahol a gazdája van, de az emberek többsége hajnalba leviszi a kutyát, elmegy dolgozni, este hazamegy, ismét leviszi a kutyát, majd elmegy aludni. A kutya az élete nagy részét egyedül tölti egy ingerszegény környezetben, ellentétben a kint élő társaikkal, ami elfoglalják magukat, néha ellenőrzik a területüket, embereket, állatokat látnak, szag, hang ingerek érik őket és őrzik a területüket.
  Eltekintve néhány macska méretű ölebtől, a kutyának nem jó a panelban.

  Szerintem nincs kitáblázva a kutyafuttatóra, hogy gyereknek belépni tilos, a játszótérnél viszont van tábla, hogy kutyának bemenni tilos. A gyerek és a szülő nem hibázik, a kutya és a gazdája viszont igen.
  Ez pont olyan eset, mint ahogy a kerékpáros mehet az úttesten is, ha véget ér a kerékpár út, az autó meg nem mehet a kerékpár úton semmilyen körülmények között. Ez ilyen egyszerű! Be kell tartani a szabályokat és nincs vita.”
 • 24. dogs 2011. július 28. 11:09
  „Tévhit,hogy a kutyások és a gyerekesek ellenségek.Példa erre,hogy köztünk kutyások közt is gyakran vannak gyerekek.Időnként idegen gyerekek jönnek más városrészből,hogy játszhassanak a kutyákkal.Saját kisgyerekeink,unokáink is idejönnek időnként a barátaikkal és köztünk labdáznak fogócskáznak és jól érzik magukat a 7 millió forintos játszótér nélkül is. Az én kutyám gyerekek közt nőtt fel.Ha levittem a kutyám kb 8-10 gyerek került mindig körém.Olyan volt mintha magánóvoda lett volna,és a szülők is örültek hogy Boldognak látják gyereküket.Mi is régen kutya nélkül féltünk a kutyáktól,tehát tudjuk hogy milyen rossz érzés ez,de már tudom hogy ez a szülők hibája mert mert félelmet nevelnek beléjük.Engem is harapott már meg kutya ami pórázon volt.De azt is megnézhetjük,hogy a régebben kitett szalonnasütőket és a padokat ugye nem a kutyák vagy a gazdák tették tönkre?Vagy mikor a kutyák emberi ürülékbe fetrengenek erről miért nem ír senki,és a Bán A u.-n lévő szélső házat amit beburkoltak ugye nem kutyások vájtak az oldalába lyukat?,és a kiszórt heverőket fotelokat ugye azt sem a kutyások cipelték oda?Akkor ki mit hagy maga után?Az Adyvárosi kijelölt kutyafuttatóra 3-4 utcányit kell mennie egy térdprotésises idős embernek és le sem tud ülni mire odaér.Gyerekjátszótérből van választék a környéken bőven.Ha a kutyáinkat ilyen helyre szeretnénk vinni azt hiszem kinyithatjuk ism a pénztárcánkat.És attól hogy v.ki idős attól még tarthat kutyát és igen is harcolni fogunk a kutyáink szabadságáért.Ha jól meggondolom a környéken rengeteg olyan gyerek van aki aki akkor fogant mikor szülei segélyből éltek.Lehetne vitatni hogy miért van egy családban több gyerek ha senki nem akar dolgozni!És aztán írhatunk a környezet szennyezésről is.Van aki állandó jelleggel az új padoknál szereli a motorját.Annak az olaja nem káros a gyerekekre vagy a környezetre?”
 • 23. ildancs20 2011. július 28. 10:52
  „Hát sok hülyeséget olvastam itt az már biztos. Első sorban azt a hülyeséget mely szerint egy kutyának panelban rossz lenne. Nem is értem, hogy ha kimegyek a nővéremékhez (falura), akkor a kutya, ha kint vagyunk folyamatosan jön utánunk ha bemegyünk a házba le fekszik az ajtó elé és ha nincs kinn vele valaki néhány ugatástól ( ha valaki elmegy ott) nem igen mozog. Tanuljuk már meg végre, hogy a kutya ott érzi jól magát ahol a gazdája van. Igaz, az is, hogy nagy testű kutyát nem tartanék panelban. Nekem kis testű Jack Russel-em van, ennek ellenére tudom, hogy többet mozog, mint a kertes házi társai. Amire teszem hozzá nem mindenkinek teli sőt. A kutya kontra gyerek kérdése: időseknek társa akikkel a kedves édes gyerekeik nem foglalkoznak, vagy akinek nem lehet gyereke lehet, hogy a kutyában némi kárpótlásra lel. Megjegyzem nemesebb lénynek tartom őket mint sok embert. Igen kevés a kutyafuttató, de például itt az ifjúság krt. felöli oldalon a játszótérről átfutkosnak a gyerekek a futtatóra, több ok miatt, és utána persze a kutya játékot szagolva utána fut. utána velem kiabál a hülye szülő, hogy vigyem onnan a kutyám. Ő meg nevelje meg a gyerekét. Én felszedem a kutyaszart és igen a játszótérnél lévő kukába kell dobnom, mert a tó felől gyakorlatilag egy kurva kakis kuka nincs!!!!!! Ami le van fényképezve az az egyetlen több km-es szakaszon. Nem vagyok gyerek ellenes szeretem őket, de azt tapasztalom, hogy felőlük sokkal kevesebb már a tolerancia (szülők). Amúgy szerintem a kutyásokat nagyon nem érdekli, melyik területet kerítik be. A futtató is jó, mert nem megy ki a kutya, és a játszótér is,mert nem megy be.”
 • 22. kurbli 2011. július 28. 09:28
  „20. kisember1 2011.07.28. 07:47 !
  Egyetértek veled, és részben az előtted szólóval is.
  Kutyás, nem kutyás, tiszteletben kell tartani a másik igényét, tekintettel kell lenni a másikra is, és nem a hibát keresni, mint ahogy az élet más területein is érvényes ez az íratlan szabály.
  A probléma ott kezdődik, ha valaki már alapból haragszik a kutyás gazdikra, vagy éppen a kutyás tojik a többi emberre. Alapjában ahogy én látom, nem a nyugdíjas nénik kicsi mindenféle korcs kutyájával van baj, hanem a "státusszinbólum" kisborjú méretü kutyákkal, és gazdáival, természetesen tisztelet a kivételnek. Sajnos nem jellemző (igaz mostanában egyre többet látok) a kutyagumi felszedése. Lakótelepen lakok én is, és kicsit durva, amikor a lépcsőházban, vagy éppen a liftben marad ott a kutya után az, amit már nem tudott visszatartani. Az, ha a felettem-mellettem lévő lakásban vakkant néha egyet a kutya, semmivel se rosszabb, mintha a zene bömbölne, de van aki olyankor már veri a radiátort!
  Tudomásul kell venni, hogy a kutyatartásnak is vannak szabályai, amitre sokan éppen úgy tojnak, mint pl a kresz szabályokra. Nincs kutyám, nem is félek tőlük különösebben, de amikor a vicsorogva fut a járókelő felé, vagy a bicikről le akar szedni, és a gazdi csak nézi, az már komoly.”
 • 21. Madarász 2011. július 28. 09:20
  „19. Ne viccelj már!
  Szerencsére azért egy lakótelepen egyelőre gyerekből több, van mint kutyából, tehát logikus, hogy több játszótér kell, mint kutyafuttató.

  Az is egy vicc, hogy ha bekerítik a kutyafuttatót, mi lesz az agresszív kutyákkal. Ha egy kutya agresszív, teljesen mindegy, hogy van-e kerítés, vagy nincs, neki fog menni a másiknak, ráadásul ilyet kerítetlen területen jobb lenne, ha nem is engednének szabadon, mert mi van, ha egy arra járónak megy neki.

  Az sem fedi a valóságot, hogy a kutya a bekerített területtől lesz agresszív, amivel te kevered a dolgot, a családi házban élő kutyák területvédő ösztöne. Mivel az az ő territóriuma, védi a betolakodóktól, ez teljesen normális viselkedés.
  A saját tulajdonodon azt csinálsz, amit akarsz, viszont a közterületen meg vannak a szabályok, amit be kell tartani, a kutyára póráz, szájkosár, kivéve a futtatón és a melléktermékek begyűjtése. Baromi önző dolog elvárni a többségtől, hogy alkalmazkodjanak egy kisebbséghez.

  Ha kutyát akarsz tartani és a szomszédaid beleegyeztek (erről se feledkezzünk meg ugye, mert társas/panel lakásban csak akkor lehet kutyád, ha a melletted, alattad, feletted lakók több, mint fele aláírta a beleegyezést), akkor alkalmazkodj a szabályokhoz és próbáld meg úgy sétáltatni, futtatni, hogy azzal a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozd a kutyátlan többségnek. Ez ilyen egyszerű!

  A családi házas kutya azért van meg futtatás nélkül is, mert alap esetben nagyobb saját területe van, mint egyes kutyafuttatók és akkor fut, mikor kedve tartja és mindezt a saját territóriumán teszi, amiről ezt tudja is és védelmezi ennek megfelelően. Pont ebből kifolyólag a többi kutyatartó nem is nagyon örül, ha kiviszik a családi házas övezetben a kutyát, mert az összes útvonalba eső másik eb ribilliót rendez, hiszen veszélyben érzik a területüket az idegentől és vehemensen védelmezik azt. Úgyhogy egy faluban, vagy kertvárosi részen az ott lakók nem éppen kedves dolgokat vágnának a fejedhez, ha a kutyasétáltatásod miatt az összes útba eső kutya őrjöngve tépné a kerítést.
  Ezt tapasztalatból mondom. Egy évben általában kétszer szoktam elsétálni a kutyával az állatorvosi rendelőig, egyszer az oltás miatt, egyszer pedig tavasszal a kozmetikushoz, eközben pedig az útba eső kutyák gazdái felemlegetik az egész családfámat. :)”
 • 20. kisember1 2011. július 28. 07:47
  „19. AdyvárosiKutyatartók 2011.07.27. 23:34

  Hoppá!!!
  Itt az élő példa, hogy a kutyások és a gyerekesek egymás ellenségei.
  Gyakorlatilag a gyerekek ellen szóltál.

  Ennek ellenére van igazság abban, amit írtál. Igenis kell a kutyafuttató, ahol fel is szeditek a kutyagumit, és játszóterekben pedig nem a mennyiséget, hanem a minőséget kellene szorgalmazni.
  De ti csak azt látjátok, mégegy játszótér, húh ezek a szemét gyerekek, és jaj szegény kutyám. Pedig nem. Van köztük több olyan játszóhely, ahol egyszerűen unatkozik a gyerek és csak vergődik, mert vacak, nincs a korosztályának való játék.

  Ideálisabb valóban a kertesházban kutyát tartani, ahol helye is van. Ezt viszont döntse el mindenki maga.

  Ugyanakkor abban sincs igazad, hogy a játszótereken van működő csap, mert ez az első. Mi már megszoktuk, viszünk vizet, javaslom, ti is tegyetek így+tálkát, mert nem hinném, hogy gyakori jelenség lesz Győrben a működő csap.

  A kutyákat nem utálja senki, hanem a hanyag, nemtörődöm, agresszív kutyásokat. Így abban is igazad van, ogy az embertársakkal van gond.

  Egyenlőre sajnos szerintem fura a helyzet, amit rendezni kell. Hiszen mindenhol "szaratjátok" a kutyust és otthagyják a végterméket legtöbben, lássuk be, de futtatni szinte sehol nem lehet a közelben. Előbb első lépésként szóljatok kutyatartó embertársaitokra, s mikor 90 %-ban felszeditek a saját kutyó végterméket, mindenki féregteleníti az ebét, érdemes lenne hivatalosan kérvényezni a kutyafuttató helyeket. Ezzel összefognátok normális kutyatartók és szégyenkezni fog a hanyag, tehát vagy elkullog, vagy ő szedni fogja az ürüléket. Így már hivatkozhattok arra, hogy ti mindent megtettetek, joggal kérhettek a várostól is végre valamit.

  Tehát az emberek és gyerekek is szívják ezt a helyzetet, miközben a kutyások irigyek a gyerekek játszótereire és megkezdődött a gyűlölködés. A gyerekek és szüleik meg már félnek a kutyásoktól és kutyusoktól és nem értem miért én takarítsam a büdös férges kutyaszart a cipőinkről? Milyen jogok hagyják ott?

  És mégegyszer hangsúlyozom, hogy a gyerekek sem szarnak a lakásotokba.

  A normális kutyatartók fogják csak tudni meggyőzni a nemtörődöm társaikat....”
 • 19. AdyvárosiKutyatartók 2011. július 27. 23:34
  „A Vita soha nem fog megszűnni kutyások és nem kutyások közt.Mert vannak akik
  szeretik a kutyákat és vannak akik nem.Azt gondolom hogy azért az nagy probléma,hogy
  nincs egy kulturáltan kialakított kutyafuttató.Vannak idős egyedül élő emberek
  akiknek a kutya a társuk,és jó lenne velük kellemesen tölteni a szabadidőt.Persze
  hol van olyan hely a környéken ahol el lehet engedi a kutyát,könnyen
  megközelíthető,és netán a gazdi is leülhetne esetleg egy padra,miközben a kutyája
  éppen szaglászik,vagy labdázik.Arról még nem is írtam hogy a játszótérre lehet
  csapot tenni,a kutyásoknak az sincs.Pedig egy kiadós szaladgálás után netán
  szomjasak is lehetnek.Nem értem azt sem hogy miért kellet az új játszótér mikor
  ugyanannak a házsornak a másik oldalán is játszótér van,és a futtató végén is és
  Barátságparkban is.Ha kutyafuttatót bekerítik mi lesz az összeférhetetlen
  kutyákkal?Jó hogy nem kutyaviadalozáshoz építenek helyet!A nagytestű kutyáknak is
  jár a szabadság!Játszótérből már van elég!Miért nem építenek kutyajátszóteret?Hát
  azért mert a kutyásoknak csak a büntetések és a kutyaadó jár!A kutyás emberek azok
  akikbe mindig bele lehet kötni!Persze ezt mindig azok az emberek teszik akik nem is
  szeretik a kutyákat!Pedig időnként az emberek tanulhatnának a kutyáktól egy kis jó
  modort!Az is nagy marhaság,hogy csak a futtatón keresztül lehet megközelíteni a
  játszóteret,mert a házaknak elöl is van kijárata!Mi a kutyáinkért felelőséget
  vállalunk!Azt hiszem a környéken eddig az" embertársakkal" sokkal több gond volt!Ha
  a kutyák csak pórázon és bekerített helyen mászkálhatnak agresszív lesz a
  viselkedésük.Meg lehet nézni a családi házas kutyákat,akiket nem futtatnak és nincs
  szabadságuk!Ha olyan helyen élnénk ahol nem lennének kutyák az emberek akkor is
  marnák egymást!”
 • 18. Madarász 2011. július 27. 15:22
  „A saját kutyámról tudom, hogy sokszor gondol egyet és csak úgy fut egyet az udvaron. Ezt a panelben nem teheti meg. Azt is tudom, hogy nem naponta kétszer könnyít magán, sokkal többször, még a nagy dolgát is többször végzi, pedig középkorú.

  Ha a panelba leviszik naponta kétszer, akkor a többit mind vissza kell tartaniuk, ami nem hiszem, hogy hatalmas öröm lenne számukra.
  Ha megfigyeled az utcán a lakásban tartott kutyákat, akkor 10-ből 8-nak a szélessége vetekszik a hosszúságával és a súlya miatt nehézkesen jár.
  Azért ne akard azt mondani, hogy egy német juhász, vagy dándog, labrador, vizsla, stb. panelba való lenne!”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrautó szélvédője bánta az italozást Győrben

Önként jelentkezett a rendőrségen az a 17 éves győri tanuló, aki hétfőn hajnalban egy utcai szemétgyűjtőt vágott egy rendőrautó szélvédőjéhez. Tovább olvasom