Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Kutató diákok: megyénk országosan a negyedik

A Kutató Diákok Országos Szövetsége idén is közzétette azoknak a középiskoláknak a listáját, amelyekben a legtöbb tudományos kutatás zajlott az elmúlt tanévben.

A főváros, Pest és Baranya után a legjobb eredményeket megyénk diákjai érték el. A 101 középiskolát felsorakoztató listán – ahol első helyezett a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma – megyénket hét középiskola képviseli. Az országos rangsor 5. helyén a pannonhalmi bencés gimnázium, 12. helyén a soproni Széchenyi István Gimnázium található.

A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium a győri Kazinczyval osztozik a 28. helyen. A megyéből őket követi a 47. Révai Miklós Gimnázium és az 56. helyezett Hild József Építőipari Szakközépiskola. A megyei iskolák sorát a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium zárja a 89. helyezéssel. A kutató középiskolák sorrendjét elsősorban a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján (TUDOK) bemutatott tudományos munkák értékelése alakítja ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hildesek találkozása a középkorral és az üvegpalotákkal

A Hild József Építőipari Szakközépiskola 12 tanulója négy hetet töltött Tallinnban, Észtország fővárosában. Tovább olvasom