Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Kunszigetiek kulináris kalandjai

Gasztrotúra a Szigetközben címmel nyert Kunsziget önkormányzata 180 ezer forintos pályázati támogatást.
Gasztrotúra a Szigetközben címmel nyert Kunsziget önkormányzata 180 ezer forintos pályázati támogatást a Mobilitástól.
A falubeli fiatalok csoportja öt alkalommal egy-két napot a közeli települések védett értékeinek megismerésével, szórakozással, kikapcsolódással, kirándulással tölthetett, tölthet. A túrák közös eleme, hogy mindegyiken együtt sütnek-főznek a szabadban.

Az első úti cél júliusban Lipót volt, a strandolás után a dunaremetei tűzrakó helynél mexikói pulykanyárs volt a vacsora gyümölccsel és rizzsel. Augusztusban Dunaszigeten egedhegyi bableves készült bográcsban. Szeptemberben még két kirándulást terveznek, valószínűleg Győrladaméron és a győri Püspökerdőben, októberben Kunszigeten bizonyítják főzőtudományukat az önkéntesek.

Az ötlet Bábics Norbert ifjúsági referenstől származik. Kezdeményezése kedvező fogadtatásra talált, a jó hangulatról a www.kunsziget.hu honlapra felkerült képek tanúskodnak.

A demokráciára nevelés témakörben beadott pályázata nyomán Kunsziget 150 ezer forintot nyert, a program megvalósítása októberben kezdődik. Előadásokra, vetélkedőkre, filmvetítésre és beszélgetésekre várják a szervezők főként a fiatal korosztályt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A belváros részévé vált a Domb utca

Elkészült a két igazságügyi palota környezete, az önkormányzat nevében Eredics Imre alpolgármester tegnap hivatalosan átvette a területet Balogházi Istvántól, a Vegyépszer Zrt. útépítési igazgatójától. Mint elmondta, a Domb utca, a Révai utca és az Amade utca térségében elkészült, 149 millió forintos beruházás csupán egy eleme a tavaly ősszel igényelt, 1,6 milliárd forintos hitelállománynak. Tovább olvasom