Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Különleges autóval indul a győri egyetem csapata a nemzetközi versenyen - fotók

30. évfordulóját ünnepli a Shell Eco-marathon Europe verseny május 21. és 24. között Rotterdamban, ide készülnek az egyetemisták.

A Shell Eco-marathon minden évben különleges kihívás elé állítja a diákokat a világ minden pontján, hiszen saját tervezésű és építésű energiahatékony járműveikkel újabb és újabb üzemanyag-hatékony technológiákkal kell megmérkőzniük. Az Amerikában, Ázsiában és Európában megrendezett versenyek keretében 400 csapat közel 4 000 diákja méri össze mérnöki tudását. A különleges találkozó pedig nemcsak a technológia iránti szenvedélyről szól, hiszen a diákok kitartásból, csapatmunkából és kreativitásból is tanúbizonyságot tesznek.

Videó: Cseh Róbert

Az idei év különleges a Shell számára, hiszen a Shell Eco-marathon Europe verseny 30. évfordulóját ünnepli. A Shell Eco-marathon Europe az évek során a kezdeti informális összejövetelből a világ egyik legnagyobb nemzetközi energiahatékonysági rendezvényévé nőtte ki magát, amelyen május 21. és 24. között Rotterdamban harminc országból több mint kétszáz diák, köztük hat magyar csapat méri össze tudását.

Különleges autóval indul a győri egyetem csapata a nemzetközi versenyen


A Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team csapata szintén nyolcadik alkalommal vesz részt a Shell Eco-marathon Europe versenyen, így már ők rutinos résztvevőnek számítanak. A korábbi évekhez hasonlóan idén is napelemek biztosítják a segédtöltést az egyetlen magyar városi koncepciós autónak. „Célunk, hogy az autót tökéletesítsük, csökkentsük a veszteséget, még könnyebbé, ezáltal még hatékonyabbá tegyük. Emellett a számunkra viszonylag új kategóriában is szeretnénk előbbre lépni"- összegezte az idei terveket Zámbó Zoltán, a csapat pilótája.

“A Shell Eco-marathon inspirációként szolgál a jövő fiatal mérnökeinek a mobilitás továbbfejlesztési irányaihoz és remek példája a Shell immár harminc éves téma melletti elkötelezettségének. Nagyon örülök, hogy hat magyar csapatot is köszönthetünk a résztvevők között. Biztos vagyok benne, hogy szorgalmuknak és innovatív gondolkodásmódjuknak köszönhetően kiváló eredményekkel térnek majd haza a rotterdami megmérettetésről" - nyilatkozta Juhász Péter, a Shell Hungary Zrt. kiskereskedelmi üzemeltetési igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben köszöntötték Farkas Bertalan űrhajóst

Annak kapcsán, hogy 12 nap múlva lesz a 35. évfordulója űrrepülése kezdetének. Tovább olvasom