Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Küldöttség Ilaváról

Győr - Az elmúlt két évtized hagyományait követve a napokban 7 tagú ilavai delegáció járt Győrben Stefán Dasko polgármester vezetésével.
A városvezetés és dr. Schmidt Péter, a Baross Gábor Emléktársaság elnöke meghívására érkezett vendégek értékelték az eddigi együttműködés kedvező tapasztalatait, egyben előkészítették a világhírű ilavai ikonfestő, Alena Teicherova április végére, a Nemzeti Szinház aulájába tervezett kiállítását. Az eseményen közreműködik az ilavaiak rangos nyugdíjaskórusa is.

A szlovák delegáció tagjait hivatalában fogadta Ottófi Rudolf alpolgármester. A vendégek a nemzeti színházban tett látogatásukat követően Ferenczy Lajos képviselő kalauzolásával városnézésen vettek részt. Zsebedics József kanonok társaságában megtekintették a győr-szigeti Szent Rókus-templomot is.

A plébános meghívta a kórust a színházi kiállítás megnyitását követő templomi szereplésre. Az ilavaiak végezetül az újvárosi – egykori „rác", jelenleg görög katolikus – templom híres ikonjaiban gyönyörködtek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piac és vásárcsarnok Marcalvárosban

Győr - Vásárcsarnok és piac megépítéséért aggódik Marcal II. városrész önkormányzati képviselője,… Tovább olvasom