Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kreatív cégek bemutatkozási lehetősége a megyében

A kreatív ipar kifejezés jelentése napjainkban még mindig nem egyértelmű, a szellemi tulajdon védelme alatt álló tárgy létrehozásának minden fázisa beletartozik.
A kreatív iparra való összpontosítás egyre inkább anyagi érdeke a vállalkozások nagy részének. Segítséget jelent nekik, hogy a kreatív ágazathoz tartozó mikrovállalkozások hálózatának kiépítését alapozza meg projektjével a határ enti térségben a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Komáromi és a Szenc-Bazini Régiófejlesztési Ügynökség. Együtt nyertek ehhez pályázati támogatást; a magyar partnerre jutó összeg csaknem húszmillió forint.

A Kreatív ipar című projekt eredménye lesz egy a kreatív ipari vállalkozásokat összegyűjtő adatbázis, amely megjelenik nyomtatott katalógus formájában és elektronikus verzióban az interneten.

Fokozatosan bővíthető és alapként szolgálhat egy kreatív klaszter létrehozásához. Ez alapján tanulmány készül, amely fejlesztési javaslatokat fogalmaz meg a cégeknek. Azonban már most a bemutatkozási lehetőség iránt érdeklődnek a legtöbben, amit a program keretében szeptember 15. és 18. között a komáromi monostori erőd területén tartanak meg. A 4 napos Kreatív Kiállítás és Vásáron a projektben érintett vállalatok kapnak lehetőséget stand állítására.

Szlovákiából és Magyarországról összesen 300 cég mutatkozhat be ingyenesen és 10 ezer látogatóra számítanak a gazdag kulturális és szakmai programokat kínáló eseményen.

A vállalkozások csak profitálhatnak az ingyenes lehetőségből, amely elősegíti kapcsolatfelvételüket, és tanácsadást, marketingszolgáltatást, továbbképzést biztosít a felmért igények szerint.

A projekt a Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.

Aki csatlakozni szeretne a hálózathoz, a regisztrációhoz szükséges adatlapokat a www.kva.hu/creative címen töltheti le, az info@kva.hu e-mail címen, a 96/512-530-as számon érdeklődhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri belváros: engedélyek hiányában csúszott a kábelcsere

Győr belvárosában, a Kovács Pál utcában, az 5. és a 9. szám előtti részen tavaly novemberben a… Tovább olvasom