Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

˝Közösen˝: Jótékony élelmiszer akció az állami gondozott gyermekekért

Összesen 11 és félmillió forint gyűlt össze a Raiffeisen Közösen program által meghirdetett jótékonysági akció keretében.

Ennek köszönhetően csütörtökön a megyei gyermekvédelmi központba közel 2 millió forint értékben mintegy 3300 kg-nyi élelmiszer-adomány érkezett.

A bank az idei április 1-jével induló „Közösen a Gyermekétkeztetésért" programjával 10 nevelőotthonban élő, 1695 gyermek étkeztetését támogatja, emígy kiemelt segítséget jelent az intézményeknek.

Az akció lényege, hogy az okos kártyás ügyfelek vásárlásonként 10-10 forinttal segíthették az állami gondoskodásban nevelkedő gyermekek mindennapjait. A két hónapig tartó sok kicsi sokra megy elven alapuló akció nyomán az ország egyik legnagyobb hazai pénzintézete 11 és félmillió forintot különített el adománykeretéből, így a Gyermekétkeztetési Alapítvány szakmai közreműködésével megvalósíthatták a programot, amelynek köszönhetően valamennyi megyei otthon és lakóotthon kap az adományból.

Mizsér Zoltán, az adományozó pénzintézet Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyei területi igazgatója elmondta, a bank alapfilozófiája a társadalmi szerepvállalás, szeretnék, ha a segítés mikéntje láthatóan megmutatkozna, ezért adományaikkal, programjaikkal főként a kórházakban és az állami otthonokban vannak jelen.

Az okoskártyás jótékony akció keretében ezidáig összesen 44 millió forintnyi élelmiszeradomány jutott el a hazai csecsemő- és a gyermekotthonoknak, ebből 5320 gyermek 1-2 havi minőségi étkeztetését állták.

A gyerekek verses-zenés műsorral köszönték meg a támogatók, a szervezők segítségét. Szekeres Adrienn előadóművész, a program arca is részt vett az átadáson és örömmel vette át a gyerekek ajándéknak szánt rajzait.

„Örülök, hogy ismét Győr is nyert a program keretében és minden elismerésem, hogy ebben a rekkenő melegben is tudtak a gyerekek koncentrálni, énekelni, mert bizony ez a hőség kicsit és nagyot egyaránt próbára tesz. Sokan nem is gondolnak arra, mennyien élnek rövidebb-hosszabb időt állami gondoskodásban, ez az akció remélem, rájuk irányítja a figyelmet és a lelkeket."

Az énekes szerint nehéz megértetni a gyerekekkel, így két kislányával is, mit is jelent a családon kívüli élet és gondoskodás, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Szekeres Adrienn a fizikai gondoskodás mellett legalább ilyen fontosnak tartja a lelki élményt is, így azt a templomi koncertsorozatát, amelyre sok állami gondozott gyermeket meghívott.

Hegyi Attila, a megyei gyermekvédelmi központ igazgatója elmondta, a most kapott élelmiszeradományból minden intézményükbe jut, és a gesztusértéknek jóval többet, valódi segítséget jelent. Több mint kétszáz gyermekről gondoskodnak az otthonok csaknem száz százalékos kihasználtságával, s az adomány ahhoz is segítség, hogy a nyarat az eddiginél is tartalmasabban töltsék a gyerekek, jusson a forintokból kirándulásra, nyaralásra is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Auchan Győrbe tart: elkezdődtek a megaberuházás előkészületei

Az Auchan beruházás helyszínén, a Széles-dűlőn jelenleg régészeti feltárás zajlik. Az egyik győri… Tovább olvasom