Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Közönségdíjat nyert a barackpálinka

Győr - Második alkalommal rendezték meg a Győri Pálinkafesztivált, ahol a Pannonhalmi Pálinkárium barackpálinkája közönségdíjas lett.

A Győri Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója szerint többet jelent a közönség elismerésén alapuló díj, mint egy bírálócsoport szakmai döntése.

A pálinkafesztiválon tizenegy cég vitte a közönség elé közkedvelt termékeit, a Pannonhalmi Pálinkárium idén a pannonhalmi birspálinkát és a pannonhalmi szamócapárlatot mutatta be újdonságként.

– A két sikeresen bemutatott termékünk mellett barackpálinkánkkal neveztünk a közönségdíjra is, melynek odaítéléséről a vendégek szavazatai döntöttek. A versenyt nagy fölénnyel nyerte meg barackpálinkánk. Köszönetet kell mondanom, mert kevés olyan város van, ahol a helyi hungarikumok kiállításának ekkora teret adnának, a borhetek után ugyanis közvetlenül a pálinkafesztivál invitálja az embereket – tájékoztatott Barabás Attila, a Győri Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója.

Barabás Attila a győztes pálinkával és a díjjal.
Barabás Attila a győztes pálinkával és a díjjal.

Jelenleg a pálinkaversenyek két csoportba oszthatók. Van a klasszikus közönségszavazásos verseny, mikor a cégek saját termékeik közül egyet neveznek a díjra és a közönség arra szavaz, amelyik jobban ízlik neki. A másikon a szakmai zsűri dönti el a helyezéseket. Sok olyan verseny van, ahol a szakmai zsűri által kiosztott helyezések mellett a közönség is díjazza kedvencét, de a legritkább esetben egyeznek meg a győztesek. Ez érthető is, ugyanis a szakmai zsűri más szempontok alapján minősít.

– Általában a közönségdíj az értékesebb, mert a szakmai bírák versenyén akár több aranyérmes is lehet. A közönségszavazáson csak egy termék kerülhet az első helyre, csak egy lehet az abszolút győztes – tette hozzá végezetül Barabás Attila.


Pálinkárium

Évszázados hagyomány újjáélesztéseként nyitották tavaly a Pannonhalmi Pálinkáriumot, a Győri Likőrgyár Zrt. korszerű laboratóriumát. Az ital Győrött kerül a palackokba, így például a szilva, a barack, a törköly, de az olyan különlegességek is, mint a bodza-, az alma- vagy a feketeribizli-pálinka.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak jövőre bővítik az épületet

Abda - Az óvodával kapcsolatos tervek megvalósítása csúszik, meglévő épületét most már csak jövőre… Tovább olvasom